Δεν έχετε την πολυτέλεια να λαμβάνετε κακές αποφάσεις σχετικά με τις επιλογές μετοχών κινήτρων


Ένας από τους μεγάλους λόγους που δίνετε το 110% του ταλέντου και της προσπάθειάς σας στην ιδιωτική σας εταιρεία είναι επειδή ελπίζετε ότι θα εξαργυρώσετε τελικά όλες αυτές τις επιλογές μετοχών κινήτρων (ISO) που υπήρχαν σε κάποιο λογαριασμό , περιμένοντας την ημέρα που η εταιρεία σας θα δημοσιοποιηθεί.

Δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτό. Ποιος δεν ονειρεύεται να καρπωθεί μια απροσδόκητη επιλογή και να τη χρησιμοποιήσει για να συνταξιοδοτηθεί πρόωρα, να αγοράσει ένα σπίτι, να εξοφλήσει τα δάνεια του κολλεγίου του, να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο ή να γίνει φιλάνθρωπος πλήρους απασχόλησης;

Δυστυχώς, όταν πρόκειται να το καταλάβει πώς να εξαργυρώσουν τα βραβεία μετοχών τους, οι περισσότεροι εργαζόμενοι είναι μόνοι τους.

Οι εργοδότες τους δεν μπορούν πάντα να δώσουν τις απαντήσεις που χρειάζονται – ειδικά όταν οι ερωτήσεις αφορούν προσωπικά οικονομικά. Οι περισσότερες εταιρείες παραδέχονται ότι πρέπει να είναι καλύτερες για να εξηγήσουν πώς λειτουργούν τα ISO σε γενικές γραμμές, αλλά δεν μπορούν νόμιμα να συνεργάζονται ατομικά με τους υπαλλήλους τους για να τους βοηθήσουν να ασκήσουν και να πουλήσουν μετοχές με τον σωστό τρόπο.

Οι περισσότερες εταιρείες παραδέχονται ότι πρέπει να είναι καλύτερες για να εξηγήσουν πώς λειτουργούν τα ISO σε γενικές γραμμές, αλλά δεν μπορούν νομικά να συνεργάζονται ατομικά με υπαλλήλους για να τους βοηθήσουν να ασκήσουν και να πουλήσουν μετοχές με τον σωστό τρόπο.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, όταν είναι η κατάλληλη στιγμή, πολλοί εργαζόμενοι αναζητούν ενεργά βοήθεια από έναν καταρτισμένο οικονομικό σύμβουλο εμπιστοσύνης που μπορεί να περπατήσει αυτούς τους δυνητικούς «εκατομμυριούχους επιλογών» μέσω διαφόρων σεναρίων εξαργύρωσης.

Εδώ είναι μια πραγματική ζωή. παράδειγμα (χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο).

Ο Kurt είναι 50χρονος αντιπρόεδρος διαχείρισης προϊόντων σε μια νεοσύστατη εταιρεία υγειονομικής περίθαλψης που μόλις κυκλοφόρησε. Κατά τη διάρκεια των τριών ετών στην εταιρεία, ο Kurt είχε συγκεντρώσει 350.000 ISO αξίας περίπου 6 εκατομμυρίων δολαρίων. Σε αντίθεση με πολλές επιλογές εκατομμυριούχων, δεν σκόπευε να εξαργυρώσει τα πάντα και να συνταξιοδοτηθεί πρόωρα. Σχεδίαζε να μείνει στην εταιρεία, αλλά ήθελε να ρευστοποιήσει αρκετά ISO για να πληρώσει για εξοχική κατοικία και να προσθέσει μεγαλύτερη διαφοροποίηση στο επενδυτικό χαρτοφυλάκιό του. Αυτό παρουσίασε σημαντικούς φορολογικούς κινδύνους που ο Κουρτ δεν γνώριζε.

Εάν ο Κουρτ εξασκούσε τα ISO του και πουλούσε τις μετοχές πριν περάσει ένας χρόνος, τα κέρδη του θα χαρακτηρίζονταν ως βραχυπρόθεσμα κεφαλαιακά κέρδη, τα οποία φορολογούνται ως τακτικά έσοδα.

Για να απεικονίσουμε τις πιθανές φορολογικές επιπτώσεις αυτής της δράσης, δημιουργήσαμε ένα υποθετικό σενάριο που έδειξε ότι αν ο Kurt ασκήσει όλα τα ISO του και πουλήσει αμέσως τις μετοχές, θα είχε περίπου 6 εκατομμύρια δολάρια σε συνηθισμένο εισόδημα, το οποίο θα τον ώθησε στην κορυφή φορολογική βάση και τον έβαλε στο γάντζο για σχεδόν 3 εκατομμύρια δολάρια σε συνδυασμένους ομοσπονδιακούς και κρατικούς φόρους.

>Μεταφρασμένο από την Google <
Source link

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.