Η Rivian σχεδιάζει να εγκαταστήσει φορτιστές EV στα 56 κρατικά πάρκα του Τενεσί


Οι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων της Rivian έρχονται σε ένα ακόμη σύστημα κρατικών πάρκων. Η εκκίνηση της EV είπε ότι θα εγκαταστήσει τους λεγόμενους φορτιστές "waypoint" σε όλα τα 56 κρατικά πάρκα του Tennessee, μόλις τέσσερις μήνες μετά την ανακοίνωση μιας παρόμοιας συμφωνίας με την πολιτεία του Κολοράντο.

Είναι το επόμενο βήμα στα σχέδια της Rivian για την ανάπτυξη το δίκτυο με περισσότερους από 10.000 φορτιστές AC Level 2 έως το τέλος του 2023. Η εγκατάσταση φορτιστών σε κρατικά πάρκα και άλλες μακρινές τοποθεσίες αποτελεί βασική πτυχή της στρατηγικής της Rivian: να τοποθετηθεί ως φιλική προς το περιβάλλον αυτοκινητοβιομηχανία για τον εξωτερικό χώρο ανεξάρτητα από τον τύπο για το αν διαθέτουν Rivian όχημα. Οι φορτιστές waypoint θα είναι ανοιχτοί στο κοινό και προσβάσιμοι σε όλες τις μάρκες ηλεκτρικών οχημάτων με βύσμα J1772.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας με το Τμήμα Περιβάλλοντος και Συντήρησης του Tennessee, η Rivian θα σχεδιάσει και θα εγκαταστήσει τους φορτιστές χωρίς κόστος και καλύπτει όλες τις εργασίες συντήρησης, συντήρησης και αναβαθμίσεων για 10 χρόνια. Η αυτοκινητοβιομηχανία είπε ότι θα καλύψει επίσης τυχόν απαραίτητες αναβαθμίσεις βοηθητικών προγραμμάτων που σχετίζονται με τις εγκαταστάσεις φορτιστή – για παράδειγμα, βελτιώσεις σε ηλεκτρικούς πίνακες ή μετασχηματιστές.

Η Rivian θα μπορούσε να ξεκινήσει την εγκατάσταση φορτιστών ήδη από αυτό το φθινόπωρο. Οι φορτιστές επιπέδου 2 μπορούν να παρέχουν έως και 11,5 κιλοβάτ ισχύος. Αυτό μεταφράζεται περίπου στην προσθήκη εμβέλειας έως και 25 μιλίων κάθε ώρα τόσο για το φορτηγό R1T όσο και για το SUV R1S. Ενώ οι ώρες αναμονής για επαναπλήρωση μπαταρίας δεν είναι ιδανικές για φορτιστές που βρίσκονται κατά μήκος αυτοκινητοδρόμων και πολυσύχναστες λεωφόρους, η Rivian λέει ότι αυτοί οι ιστότοποι θα επιτρέψουν στους οδηγούς «να συμπληρώνουν χιλιόμετρα, απολαμβάνοντας ένα ημερήσιο ταξίδι ή μια κατασκήνωση κατά τη διάρκεια της νύχτας.»

Η φόρτιση θα αρχικά να παρέχονται χωρίς κόστος, αν και η αυτοκινητοβιομηχανία σημείωσε ότι το μελλοντικό κόστος θα μπορούσε να εξαρτάται από τον τρόπο με τον οποίο το κράτος αποφασίζει να ανακτήσει το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας.

Τα Rivian Waypoints είναι χωριστά από το λεγόμενο Adventure Network της εταιρείας, το σχέδιό του να χτίσει περισσότερα από 3.500 γρήγορους φορτιστές DC αποκλειστικά για πελάτες της Rivian. Αυτοί οι φορτιστές θα μπορούν να παρέχουν εμβέλεια έως και 140 μίλια σε περίπου 20 λεπτά.

Ο ιδρυτής της Rivian, RJ Scaringe, ήταν ανοιχτός σχετικά με την επιθυμία του να αναπτύξει ένα δίκτυο φόρτισης που να περιλαμβάνει δυσπρόσιτα μέρη – μια αξιοσημείωτη διαφορά από εταιρεία όπως η Tesla, της οποίας το ιδιόκτητο δίκτυο Superchargers βρίσκεται σε πιο συμβατικά και ακόμη και high-end μέρη.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι για την ευκαιρία να δημιουργήσουμε τοποθεσίες φόρτισης Rivian που δεν βρίσκονται στο διακρατικό, που σας βοηθούν να προσελκύσετε ή σας επιτρέπουν να μεταβείτε σε μέρη που συνήθως δεν είναι τα είδη που προσκαλούν ή καλωσορίζουν ηλεκτρικά οχήματα λόγω υποδομής φόρτισης », είπε σε μια ευρεία συνέντευξη με τον Kirsten Korosec της TechCrunch. "Αφιερώσαμε πολύ χρόνο για να σκεφτούμε πώς μπορείτε ουσιαστικά να δημιουργήσετε αυτές τις μονάδες δίσκου όπου, ανάλογα με το ενδιαφέρον σας, μπορείτε να επιλέξετε διαφορετικές διαδρομές. Αν θέλετε να σταματήσετε στη μέση του ταξιδιού για πεζοπορία ενός μιλίου, δύο μιλίων ή πέντε μιλίων, γνωρίζετε, εδώ είναι μια διαδρομή που θέλετε να ακολουθήσετε και εδώ είναι μια τοποθεσία φόρτισης ακριβώς δίπλα της. "

>Μεταφρασμένο από την Google <
Source link

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.