Η πλατφόρμα “sea-to-table” της Ινδονησίας Aruna αγκαλιάζει 35 εκατομμύρια δολάρια με επικεφαλής την Prosus και την East Ventures Growth Fund


Όταν οι ιδρυτές της της Aruna συναντήθηκαν για πρώτη φορά στο πανεπιστήμιο, ήθελαν να βρουν έναν τρόπο να χρησιμοποιήσουν τις σπουδές τους στην τεχνολογία της πληροφορίας για να βοηθήσουν τα μέλη της οικογένειας που ασκούσαν μικρά αλιεία. Η Ινδονησία είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς αλιείας στον κόσμο, αλλά η βιομηχανία είναι πολύ κατακερματισμένη. Αυτό σημαίνει ότι η αλιεία, ιδίως οι μικρές, αντιμετωπίζει τις διακυμάνσεις της ζήτησης και της αστάθειας των τιμών. Η Aruna δημιουργήθηκε για να τους φέρει πιο κοντά σε πελάτες όπως εστιατόρια και εξαγωγείς, όπως οι νεοσύστατες επιχειρήσεις από το τραπέζι στο τραπέζι συγκεντρώνουν την αγροτική αλυσίδα εφοδιασμού.

Η Aruna ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει συγκεντρώσει 35 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση της Σειράς Α με επικεφαλής το Prosus Ventures και το East Ventures Growth Fund, με τη συμμετοχή της SIG και των επανερχόμενων επενδυτών, συμπεριλαμβανομένων των AC Ventures, MDI και Vertex Ventures. Η Aruna αναφέρει ότι αυτή είναι η μεγαλύτερη επένδυση της Σειράς Α μέχρι σήμερα στον αγροτικό τομέα και τον ναυτιλιακό τομέα της Ινδονησίας.

Η εταιρεία συνεργάζεται κυρίως με μικρούς τύπους αλιείας (ή με σκάφη με χωρητικότητα περίπου ενός έως δύο μετρικούς τόνους) και επικεντρώνεται στην αειφορία, βοηθώντας οι προμηθευτές συμμορφώνονται με τους στόχους του των Ηνωμένων Εθνών [14]. Αυτά περιλαμβάνουν την πρόληψη της υπεραλίευσης, την προστασία των παράκτιων οικοσυστημάτων και την παροχή αλιείας μικρής κλίμακας σε περισσότερους πόρους και αγορές.

Η Aruna ιδρύθηκε το 2016 από τους Farid Naufal Aslam, Indraka Fadhlillah και Utari Octavianty, οι οποίοι συναντήθηκαν κατά τη μελέτη της διαχείρισης και διαχείρισης τεχνολογίας πληροφοριών στο Πανεπιστήμιο Telkom. Οι Fadhlillah και Octavianty προέρχονταν από οικογένειες στον κλάδο της αλιείας και οι τρεις ήθελαν να δημιουργήσουν κάτι που θα λύσει μερικές από τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν.

«Αυτή ήταν η κύρια ιδέα, αλλά το μεγαλύτερο πράγμα που είδαμε τότε ήταν το πλεονέκτημα της θέσης της Ινδονησίας ως μεγάλης γεωργικής χώρας με μεγάλες δυνατότητες στη βιομηχανία θαλασσινών », δήλωσε ο Aslam στην TechCrunch.

Σύμφωνα με την η Παγκόσμια Τράπεζα , Η Ινδονησία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός αλιείας στον κόσμο. Ο τομέας δημιουργεί περίπου 4,1 δισεκατομμύρια δολάρια σε ετήσια έσοδα από εξαγωγές και υποστηρίζει περισσότερες από 7 εκατομμύρια θέσεις εργασίας.

Αλλά η ιδρυτική ομάδα της Aruna αντιμετώπισε δύο σημαντικά προβλήματα κατά την ανάλυση των παράκτιων κοινοτήτων. Το πρώτο ήταν η πρόσβαση στην αγορά και η λήψη δίκαιων τιμών για θαλασσινά. Το δεύτερο ήταν η πρόσβαση στο κεφάλαιο κίνησης.

Για να λύσει το πρώτο ζήτημα, η Aruna χτίστηκε για να συντομεύσει την αλυσίδα εφοδιασμού, την οποία ο Aslam είπε ότι μπορεί να έχει έξι ή επτά στρώματα μεταξύ της αλιείας και των αγοραστών, όπως εστιατόρια, αγορές ή εξαγωγείς.

Κάντε παραγγελίες αγοράς μέσω της πλατφόρμας, οι οποίες στη συνέχεια διανέμονται σε αλιευτικές κοινότητες που οργανώνει η Aruna για να εστιάσει σε συγκεκριμένους τύπους θαλασσινών. Αυτό τους βοηθά να προβλέψουν τη ζήτηση, να εγγυηθούν τις επιχειρήσεις επιστροφής και να αποτρέψουν την υπεραλίευση.

Η Aruna δημιούργησε επίσης ένα δίκτυο εφοδιαστικής που περιλαμβάνει περισσότερες από 45 τοποθεσίες συλλογής ή αποθήκες όπου τα θαλασσινά παραδίδονται από την αλιεία για ποιοτικούς ελέγχους, επεξεργασία και συσκευασία. Οι αποθήκες της Aruna είναι ένας συνδυασμός εγκαταστάσεων που διαθέτει ή συνεργάζεται με συνεργάτες. Οι παραδόσεις πραγματοποιούνται από τρίτους παρόχους εφοδιαστικής.

Η πλατφόρμα έχει σήμερα περίπου 20 κατηγορίες προϊόντων και θα χρησιμοποιήσει τη χρηματοδότησή της για να επεκταθεί σε περισσότερες. Τα προϊόντα της περιλαμβάνουν προϊόντα υψηλής αξίας όπως ο αστακός, τα οποία αποστέλλονται από εξαγωγείς σε αγορές όπως η Μαλαισία, η Σιγκαπούρη, η Κίνα, η Ταϊβάν, το Χονγκ Κονγκ, ο Καναδάς και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Μία από τις βασικές απαιτήσεις της Aruna για την αλιεία στην πλατφόρμα είναι να κολλήσει στη διαδικασία αειφορίας του. Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα που αντιμετωπίζει η αλιεία της Ινδονησίας είναι η υπεραλίευση, η οποία βλάπτει τη θαλάσσια βιοποικιλότητα. Τα μέλη της ομάδας Aruna συνεργάζονται με την αλιεία για να τυποποιήσουν τον εξοπλισμό τους, ώστε να συμμορφώνονται με τους κυβερνητικούς κανονισμούς και να επιλέγουν τοποθεσίες που δεν υπεραλιεύονται.

Εστιάζοντας σε μερικούς τύπους θαλασσινών το καθένα, η αλιεία που συνεργάζεται με την Aruna είναι καλύτερα σε θέση να διασφαλίσει την ποιότητα και ιχνηλασιμότητα των προϊόντων τους και διαχείριση των διακυμάνσεων των τιμών.

Το δεύτερο πρόβλημα στο οποίο εργάζεται η Aruna είναι η έλλειψη πρόσβασης στο κεφάλαιο κίνησης. Για να βοηθήσει την αλιεία να έχει χαμηλό επιτόκιο, δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις για εξοπλισμό και άλλα πράγματα που χρειάζονται για τις επιχειρήσεις τους, η Aruna συνεργάζεται με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και εταιρείες fintech. Όταν μια αλιεία Aruna υποβάλλει αίτηση για δάνειο, η πλατφόρμα είναι σε θέση να παρέχει δεδομένα συναλλαγών που συλλέγονται στην πλατφόρμα για βαθμολογία πίστωσης.

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης σήμερα ότι έχει διορίσει τον Budiman Goh ως πρόεδρό της και την Octavianty ως επικεφαλής αξιωματικός της βιωσιμότητας . Η χρηματοδότησή της θα χρησιμοποιηθεί για να επεκταθεί σε νέες περιοχές στην Ινδονησία, προσλαμβάνοντας αναλύσεις δεδομένων και ανάπτυξη τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων συσκευών IoT για την εκτέλεση ποιοτικών ελέγχων.

Η Aruna σχεδιάζει να επικεντρωθεί στην Ινδονησία για το εγγύς μέλλον λόγω του μεγάλου αριθμού αλιευτικών

«Αυτή τη στιγμή έχουμε 21.000 ψαράδες στην πλατφόρμα, αλλά υπάρχουν περίπου 2,7 εκατομμύρια ψαράδες στην Ινδονησία, οπότε υπάρχει πολύς χώρος για να αναπτυχθεί», είπε ο Aslam.

Σε μια δήλωση, ο Sachin Bhanot, Ο επικεφαλής επενδύσεων της Prosus Ventures της Νοτιοανατολικής Ασίας είπε: «Έχοντας δημιουργήσει μια ισχυρή αλυσίδα εφοδιασμού και τεχνολογική υποδομή γεμάτη με βαθιά γνώση και εμπειρογνωμοσύνη στον κλάδο, πιστεύουμε ότι η Aruna βρίσκεται σε μοναδική θέση για να εξυπηρετήσει την αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση για βιώσιμο αλιευτικό προϊόν, υποστηρίζοντας παράλληλα τα μέσα ντόπιοι ψαράδες. "

>Μεταφρασμένο από την Google <
Source link

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.