Η UTEC εγκαινιάζει μια νέα πρωτοβουλία για να βοηθήσει τους ιδρυτές βαθιάς τεχνολογίας να εμπορευματοποιήσουν το έργο τους


Το Πανεπιστήμιο του Τόκιο Edge Capital Partners (UTEC) εγκαινιάζει ένα νέο πρόγραμμα για την αντιμετώπιση ενός προβλήματος που το ταμείο επιχειρηματικών κεφαλαίων αντιμετωπίζουν πολλοί ιδρυτές βαθιάς τεχνολογίας. Μπορεί να αντλήσουν κεφάλαιο προ-σπόρων από ένα πρόγραμμα επωαστήρα ή επιταχυντή, αλλά φτάσουν σε ένα κενό χρηματοδότησης πριν προχωρήσουν σε γύρους πρώιμου σταδίου. Χωρίς οικονομικούς πόρους, χρειάζεται περισσότερος χρόνος για την εμπορευματοποίηση της τεχνολογίας τους, ανεξάρτητα από το πόσο ελπιδοφόρο.

Η UTEC, ένα ανεξάρτητο ταμείο επιχειρηματικών συμμετοχών που σχετίζεται με το Πανεπιστήμιο του Τόκιο και άλλα ακαδημαϊκά ιδρύματα, δημιούργησε το Πρόγραμμα Ιδρυτών UTEC (UFP ) για να αντιμετωπίσει αυτό το κενό. Προσφέρει δύο κομμάτια: ίδια κεφάλαια, τα οποία επενδύουν έως 1 εκατομμύριο δολάρια με ευέλικτους όρους και χορηγεί, μια μη αραιωτική δωρεά περίπου 50.000 $ (ή περιστασιακά έως και 100.000 $) που χορηγείται σε παραλήπτες κάθε έξι μήνες.

Εφαρμογές του UFP είναι ανοιχτοί σε ερευνητές και ιδρυτές βαθέων τεχνολογιών οπουδήποτε στον κόσμο.

Η UTEC ξεκίνησε ένα ταμείο ύψους 275 εκατομμυρίων δολαρίων τον Μάιο και συνήθως γράφει πρώτους ελέγχους από περίπου 1 εκατομμύριο έως 5 εκατομμύρια δολάρια. Τα συνολικά υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία της είναι περίπου 780 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία η εταιρεία αναφέρει ότι κάνει την UTEC το μεγαλύτερο ταμείο επιχειρηματικών κεφαλαίων στην Ιαπωνία για εταιρείες επιστήμης και τεχνολογίας και ένα από τα μεγαλύτερα ταμεία βαθιάς τεχνολογίας στην Ασία.

Αφού έλαβαν σχόλια από ερευνητές και επιχειρηματίες βαθιάς τεχνολογίας, οι συνεργάτες του ταμείου συνειδητοποίησαν ότι, παρόλο που θα μπορούσαν να έχουν αναπτύξει δυνητικά επιπτώσεις στην τεχνολογία, ενδέχεται να μην είναι άμεσα έτοιμοι για χρηματοδότηση σπόρων. Πολλές ομάδες θα επωφεληθούν επίσης από ταχεία χρηματοδότηση για να συνεχίσουν να προετοιμάζουν την τεχνολογία τους για εμπορευματοποίηση, αντί να περιμένουν μια μακρά διαδικασία δέουσας επιμέλειας.

Σε ένα email, οι διευθυντές της UTEC και οι επικεφαλής της UFP Hiroaki Kobayashi και Kiran Mysore είπαν στην TechCrunch, «Ακριβώς όπως οι επιχειρηματίες που δημιουργούν νέες προσφορές προϊόντων για την κάλυψη των αναγκών της αγοράς, εμείς στην UTEC προσπαθούμε να είμαστε πιο ευέλικτοι και να προσφέρουμε νέα επενδυτικά προϊόντα για την εξυπηρέτηση ερευνητών και επιχειρηματιών επιστήμης και τεχνολογίας. Η UFP είναι η προσπάθεια της UTEC να διοχετεύσει πάνω από 15 χρόνια εμπειρίας και μαθημάτων βαθιάς τεχνολογίας σε μια πρωτοβουλία εμπορευματοποίησης τεχνολογίας πρώιμου σταδίου. "

Το κομμάτι των μετοχών προορίζεται κυρίως για νεοσύστατες εταιρείες εκκίνησης και πριν από τη Σειρά Α και προσφέρει ευέλικτους επενδυτικούς όρους όπως SAFE Notes, KISS και J-KISS (η ιαπωνική έκδοση του Keep It Simple Security), μετατρέψιμα χαρτονομίσματα και ομόλογα ή κοινές μετοχές. Αποδέχεται αιτήσεις καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους και οι επιτυχημένοι υποψήφιοι έρχονται σε επαφή με μια πρώτη συνέντευξη εντός τριών ημερών. Ο Mysore είπε ότι ολόκληρη η διαδικασία της δέουσας επιμέλειας και της επιτροπής επενδύσεων θα ολοκληρωθεί εντός τεσσάρων εβδομάδων από την πρώτη συνέντευξη.

Το κομμάτι επιχορήγησης στοχεύει σε εκκίνηση πριν από την έναρξη ή σε πρώιμα στάδια και τα κεφάλαια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πράγματα όπως το πρωτότυπο , δοκιμάζοντας την αγορά και τις προσλήψεις. Οι αιτήσεις ανοίγονται κάθε έξι μήνες, με περίπου πέντε ομάδες να επιλέγονται κάθε φορά. Η προθεσμία για την πρώτη παρτίδα υποψηφίων είναι η 31η Ιουλίου και οι αποφάσεις θα ληφθούν τον Σεπτέμβριο.

Οι ομάδες βαθιάς τεχνολογίας που συμμετέχουν στο UFP έχουν επίσης πρόσβαση στο δίκτυο της UTEC με περισσότερα από 115 ιαπωνικά και παγκόσμια νεοσύστατα ιδρύματα, ακαδημαϊκά ιδρύματα, κυβερνητικούς οργανισμούς και εταιρείες.

>Μεταφρασμένο από την Google <
Source link

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.