Η FTC προειδοποιεί τους κατασκευαστές υλικού για πιθανούς «παράνομους περιορισμούς επισκευής»


Καθώς τα τηλέφωνα και άλλες καταναλωτικές συσκευές έχουν αποκτήσει λειτουργία μετά τη λειτουργία, έχουν επίσης μειωθεί στο πόσο εύκολα μπορούν να επιδιορθωθούν, με την Apple να είναι επικεφαλής αυτού του αδιάφορου πακέτου. Η FTC σημείωσε, παραδεχόμενη ότι ο οργανισμός ήταν χαλαρός σε αυτό το μέτωπο, αλλά ότι στο μέλλον θα δώσει προτεραιότητα στους παράνομους περιορισμούς από τις εταιρείες ως προς τον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές μπορούν να επισκευάσουν, να επαναχρησιμοποιήσουν και να επαναχρησιμοποιήσουν τη δική τους ιδιοκτησία.

Οι συσκευές είναι συχνά χτισμένο σήμερα χωρίς παραχωρήσεις για εύκολη επισκευή ή ανακαίνιση, ή ακόμα και μία φορά ρουτίνας αναβαθμίσεις, όπως η προσθήκη RAM ή η ανταλλαγή μπαταρίας. Ενώ εταιρείες όπως η Apple υποστηρίζουν συχνά υλικό για μεγάλο χρονικό διάστημα από ορισμένες απόψεις, η αντιστάθμιση φαίνεται να είναι ότι αν σπάσετε την οθόνη σας, ο κατασκευαστής είναι η μόνη πραγματική σας επιλογή να το διορθώσετε.

Αυτό είναι ένα πρόβλημα για πολλούς λόγους , ως ακτιβιστής δικαίωμα επισκευής και ιδρυτής του iFixit Ο Kyle Wiens υποστηρίζει αδιαμφισβήτητα για χρόνια (η εταιρεία δημοσίευσε περήφανα για τη δήλωση στο ιστολόγιό της ). Η FTC ζήτησε να σχολιάσει αυτό το θέμα το 2019, εξέδωσε μια έκθεση σχετικά με την κατάσταση των πραγμάτων πριν από λίγους μήνες και τώρα (ίσως ενθαρρυνθεί από το πράσινο φως της νέας προέδρου Lina Khan σε όλα τα πράγματα που φοβούνται τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας) έχει εκδώσει δήλωση πολιτικής

Η ουσία της ομόφωνα εγκεκριμένης δήλωσης είναι ότι διαπίστωσαν ότι η πρακτική του σκόπιμου περιορισμού των επισκευών μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις, ειδικά σε άτομα που δεν έχουν μετρητά για να πληρώσουν το φόρο της Apple για το τι θα έπρεπε να είναι (και μία φορά ήταν) μια απλή επισκευή.

Η έκθεση της Επιτροπής σχετικά με τους περιορισμούς επισκευής διερευνά και συζητά ορισμένα από αυτά τα θέματα και περιγράφει τους περιορισμούς επισκευής που δημιουργούν οι οικογένειες και οι επιχειρήσεις. Η Επιτροπή ανησυχεί ότι αυτή η επιβάρυνση βαρύνει περισσότερο τις ανεπαρκείς κοινότητες, συμπεριλαμβανομένων των κοινοτήτων χρωμάτων και Αμερικανών χαμηλότερου εισοδήματος. Η πανδημία επιδείνωσε αυτές τις επιπτώσεις, καθώς οι καταναλωτές βασίζονταν περισσότερο στην τεχνολογία από ποτέ.

Ενώ οι παράνομοι περιορισμοί επισκευής δεν ήταν γενικά προτεραιότητα επιβολής για την Επιτροπή για αρκετά χρόνια, η Επιτροπή έχει αποφασίσει ότι θα αφιερώσει περισσότερους πόρους επιβολής για την καταπολέμηση αυτών των πρακτικών. Κατά συνέπεια, η Επιτροπή θα δώσει προτεραιότητα στις έρευνες για παράνομους περιορισμούς επισκευής βάσει σχετικών καταστατικών…

Στη συνέχεια, η δήλωση επισημαίνει τέσσερα βασικά σημεία. Πρώτον, επαναλαμβάνει την ανάγκη για τους καταναλωτές και άλλους δημόσιους οργανισμούς να αναφέρουν και να χαρακτηρίζουν αυτό που θεωρούν ως αθέμιτους ή προβληματικούς περιορισμούς επισκευής. Το FTC δεν βγαίνει και ερευνά αυθόρμητα εταιρείες, γενικά χρειάζεται μια καταγγελία για να θέσει τους τροχούς σε κίνηση, όπως οι άνθρωποι που ισχυρίζονται ότι το Facebook κάνει κατάχρηση των δεδομένων τους.

Δεύτερον είναι μια εκπληκτική αντιμονοπωλιακή σύνδεση, όπου η FTC αναφέρει ότι θα εξετάσει τους εν λόγω περιορισμούς που στοχεύουν να απαντήσουν στο κατά πόσον παίζουν μονοπωλιακές πρακτικές όπως η δέσμευση και ο αποκλειστικός σχεδιασμός. Αυτό θα μπορούσε να είναι κάτι σαν να αρνηθείτε να επιτρέψετε αναβαθμίσεις, στη συνέχεια να χρεώσετε μια τάξη μεγέθους υψηλότερη από την τιμή της αγοράς για κάτι όπως μερικές επιπλέον συναυλίες αποθήκευσης ή μνήμης RAM ή να σχεδιάσετε προϊόντα με τέτοιο τρόπο ώστε να προκαλεί ανταγωνισμό. Ή ίσως αυθαίρετες παραβιάσεις της εγγύησης για να κάνετε πράγματα όπως αφαίρεση βιδών ή μεταφορά της συσκευής σε τρίτους για επισκευές. (Φυσικά, αυτά εξαρτώνται από τον καθορισμό του καθεστώτος του μονοπωλίου ή της ισχύος στην αγορά, κάτι που δυσκολεύτηκε να κάνει η FTC.)

Περισσότερο σύμφωνα με τους συνήθεις εμπορικούς κανονισμούς της FTC, θα αξιολογήσει εάν οι περιορισμοί είναι «άδικες πράξεις» ή πρακτικές », κάτι που είναι πολύ ευρύτερο και πιο εύκολο να ικανοποιηθεί η απαίτηση. Δεν χρειάζεστε ένα μονοπώλιο για να κάνετε τις αξιώσεις ενός «ανοιχτού προτύπου» να είναι παραπλανητική ή για μια κρυφή ρύθμιση για να επιβραδύνετε τη λειτουργία εφαρμογών τρίτων ή περιφερειακών, για παράδειγμα.

Και τέλος, ο οργανισμός αναφέρει ότι θα να συνεργαστεί με κράτη στην προσπάθειά της να θεσπίσει νέους κανονισμούς και νόμους. Αυτό ίσως είναι μια αναφορά στους πρωτοποριακούς λογαριασμούς «δικαίωμα επισκευής» όπως αυτός που πέρασε από τη Μασαχουσέτη πέρυσι . Οι επιτυχίες και οι αποτυχίες σε αυτές τις γραμμές θα ληφθούν υπόψη και οι ομοσπονδιακοί και οι πολιτικοί πολιτικοί θα συγκρίνουν σημειώσεις.

Αυτή δεν είναι η πρώτη κίνηση προς αυτήν την κατεύθυνση με μακρά βολή, αλλά είναι μια από τις πιο απλές. Οι τεχνολογικές εταιρείες έχουν δει το γράψιμο στον τοίχο, και έχουν κάνει πράγματα όπως επεκτείνουν ανεξάρτητα προγράμματα επισκευής – αλλά είναι αναμφισβήτητο ότι αυτές οι ενέργειες πραγματοποιήθηκαν εν αναμονή της αναμενόμενης αλλαγής της FTC προς τη δημιουργία σκληρών γραμμών στο θέμα. [19659002] Το FTC δεν δείχνει το πλήρες χέρι του εδώ, αλλά σίγουρα υπαινίσσεται ότι είναι έτοιμο να παίξει εάν οι εμπλεκόμενες εταιρείες θέλουν να ωθήσουν την τύχη τους. Πιθανότατα θα μάθουμε περισσότερα μόλις αρχίσει να λαμβάνει καταγγελίες καταναλωτών και δημιουργεί μια εικόνα του τοπίου επισκευής.

>Μεταφρασμένο από την Google <
Source link

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.