Όλα τα μάτια βλέπουν το πιο φωτεινό Zomato της Ινδίας


Η συνάφεια συνδέεται συχνά με τη σπανιότητα. Ως αποτέλεσμα, το πρώτο οτιδήποτε – είτε γενέθλια, επιστημονικό κατόρθωμα είτε γυναίκα αντιπρόεδρος – έρχεται με το δικό του βάρος. Το εάν δικαιολογείται αυτή η πίεση είναι μια συζήτηση από μόνη της, αλλά σήμερα, θα επικεντρωθούμε στα κυματιστικά αποτελέσματα του πρώτου μονόκερου Ινδίας IPO: Zomato.

Έναρξη παράδοσης τροφίμων Zomato, έτοιμο να ξεκινήσει τις συναλλαγές δημόσια μερίδια την επόμενη εβδομάδα, έχει χαρακτηριστεί από δημοσιογράφους και εμπειρογνώμονες του κλάδου ως η μεγαλύτερη δημόσια προσφορά τεχνολογίας της Ινδίας μέχρι σήμερα. Η εταιρεία θα μπορούσε να αποτιμήσει έως και 8,6 δισεκατομμύρια δολάρια στο δημόσιο ντεμπούτο της και οι πρώτες ενδείξεις για το ενδιαφέρον των επενδυτών ήταν ισχυρές.

Όπως το έθεσαν οι συνάδελφοί μου Ο Alex Wilhelm και η Anna Heim στη στήλη τους η τελική παράσταση του Zomato θα παρακολουθείται από τους Paytm και MobiKwik , δύο Ινδοί μονόκεροι fintech θέλουν επίσης να δημοσιοποιηθούν σύντομα, οι 100 περίπου Ινδοί μονόκεροι και, φυσικά, οι επενδυτές επιχειρηματικών κεφαλαίων που εστιάζουν στην επιστροφή. Η επιτυχία της εκκίνησης θα μπορούσε να οδηγήσει σε περισσότερη χρηματοδότηση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, βγαίνει εκτός δρόμου και συνολικά, επισημαίνει ένα ορόσημο για επενδύσεις ανάπτυξης εν μέσω νομοθετικής και κανονιστικής έντασης.

Ενώ η πίεση είναι για το Zomato να μην συμπιεστεί από τις δημόσιες αγορές, δεν είναι απλώς αβάσιμη, αναμενόμενη ενέργεια. Ο επί τόπου ρεπόρτερ μας Ο Manish Singh έχει αναφέρει θρησκευτικά όλες τις ενδείξεις ότι η Ινδία έχει οικοδομήσει προς αυτήν την εκδήλωση, από την αρχική φάση εκκίνησης εξόφλησης χρημάτων έως πώς Οι μηχανικοί ξαφνικά αισθάνονται εξουσιοδοτημένοι να ζητήσουν περισσότερα χρήματα χάρη στην αύξηση της ζήτησης.

Η επιτυχία του Zomato μπορεί να κάνει τους περισσότερους επενδυτές να δώσουν προσοχή στη σκηνή της εκκίνησης, αλλά θα παίζουν catch-up: ρεκόρ 10,46 δισεκατομμυρίων δολαρίων το πρώτο εξάμηνο του 2021, από 4 δισεκατομμύρια δολάρια την ίδια περίοδο πέρυσι, και 5,4 δισεκατομμύρια δολάρια το πρώτο εξάμηνο του 2019, δήλωσε η Tracxn στην πλατφόρμα διορατικότητας δεδομένων. Συγκριτικά, οι Ινδικές νεοσύστατες εταιρείες είχαν συγκεντρώσει 11,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε όλο το 2020.

Η αποστολή εδώ, τόσο στη ζωή όσο και στις νεοσύστατες επιχειρήσεις, είναι ότι το πρώτο τίποτα είναι σπάνια αποτέλεσμα μιας μόνο απόφασης. Συχνά, αν κοιτάξετε προσεκτικά, ένα τεράστιο ορόσημο οφείλεται σε συγχώνευση διαφορετικών κερδών, επιτυχιών, αποτυχιών και πιο μικρών ορόσημων στην πορεία. Αυτό δεν αφαιρεί τον τίτλο του ως τη μεγαλύτερη τεχνολογική εκκίνηση που θα δημοσιευτεί στην Ινδία (σχετική και σπάνια!), Αλλά υποδηλώνει ότι οι κυματισμοί δεν είναι απλώς μια παρενέργεια ενός χρηματοοικονομικού γεγονότος, αλλά ίσως η ώθηση του Πρώτον, το IPO.

Στο υπόλοιπο αυτού του ενημερωτικού δελτίου, θα αναφερθούμε στις αναδυόμενες τάσεις του διαχειριστή κεφαλαίων, καθώς και στις χρηματοδοτικές συμβουλές που δεν έχουν καμία σχέση με το κλείσιμο ενός γύρου. Μπορείτε να με βρείτε στο Twitter @nmasc_ ή να με ακούσετε ως συνδιοργανωτής στο Equity.

Emerge, στη συνέχεια συγκλίνουμε

Συντελεστές εικόνας: Bryce Durbin / TechCrunch

Το κλιπ των κλειστών κεφαλαίων με επικεφαλής διαφορετικούς οι αναδυόμενοι διαχειριστές κεφαλαίων είναι αντίθετοι με οτιδήποτε έχω δει στο παρελθόν. Την τελευταία εβδομάδα, το Female Founders Fund έκλεισε 57 εκατομμύρια δολάρια για το Fund III ο Nasir Quadree ανακοίνωσε ένα από τα μεγαλύτερα ατομικά κεφάλαια GP ο Peter Boyce II πλησιάζει στα 40 εκατομμύρια δολάρια κλείσιμο για το Stellation Capital και το Η H Ventures προσέλκυσε ένα ντεμπούτο 10 εκατομμυρίων δολαρίων.

Εδώ πρέπει να γνωρίζουμε: Όλο και περισσότερες εταιρίες επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στρέφονται σε αναδυόμενους διαχειριστές για ροή συμφωνιών, και ειλικρινά, νέους συνεργάτες, σύμφωνα με τη συνάδελφό μου Connie Loizos. Μόλις αυτήν την εβδομάδα, η Initialized Partner κέρδισε την Parul Singh από την Founder Collective, καθιστώντας την νέα συνεργάτη στην εταιρεία. Μην περιμένετε την τάση να επιβραδυνθεί σύντομα.

Ο γύρος χρηματοδότησής σας δεν είναι ειδικός, αλλά μπορεί να είστε

Μπορεί να είναι ευκολότερο να συγκεντρώσουμε χρήματα από ό, τι είναι να εξασφαλίσουμε κάλυψη συγκέντρωσης χρημάτων. Όπως συζητήσαμε στο πρόσφατο podcast Equity με τον ειδικό επισκέπτη του Forbes Senior Editor Alex Konrad, η μπάρα για την «ιστορία γύρου χρηματοδότησης» δεν ήταν ποτέ υψηλότερη.

Δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε: Προκειμένου να ξεχωρίσουν, οι ιδρυτές πρέπει να είναι διαφανείς σχετικά με τον ανταγωνισμό, τη βιομηχανία τους και να αφήσουν αυτά τα λανθασμένα προ-εγκεκριμένα αποσπάσματα και σημεία συζήτησης. Μπαίνουμε σε συγκεκριμένες συμβουλές για την εκπομπή, και πώς ένα μούδιασμα αποτέλεσμα θα μπορούσε να βλάψει ιστορικά άτομα που παραβλέφθηκαν.

Για περισσότερες συμβουλές για τη συγκέντρωση χρημάτων:

Around TC

  • Το TechCrunch Disrupt Agenda μόλις κυκλοφόρησε. Είναι μια σειρά που πρέπει να διαβάσετε και μια εκδήλωση που πρέπει να παρακολουθήσετε.
  • Έχετε παρακολουθήσει ποτέ ένα μάθημα με βάση την κοόρτη από μια πλατφόρμα edtech; Γράφω μια ιστορία, οπότε παρακαλώ στείλτε e-mail αν είστε ανοιχτοί για να συζητήσετε για την εμπειρία σας σε ένα.
  • Φωνηθείτε στο Christine Hall για την πρόσφατη συμμετοχή σας στο TechCrunch ομάδα. Ακολουθήστε την στο Twitter. Θα περιμένω!

Σε όλη την εβδομάδα

Εμφανίζεται στο TechCrunch

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.