Το SpaceX παραδίδει 88 δορυφόρους σε τροχιά, προσγειώνεται το πρώτο στάδιο στην ξηρά για πρώτη φορά το 2021


Η SpaceX ξεκίνησε 85 δορυφόρους για εξωτερικούς πελάτες, καθώς και τρεις δορυφόρους Starlink, σε τροχιά την Τρίτη, σηματοδοτώντας τη δεύτερη επιτυχημένη εκκίνηση των αποκλειστικών αποστολών της εταιρείας. Ενώ η αποστολή Transporter-2 θα παραδώσει λιγότερα αντικείμενα στο διάστημα από την πρώτη αποστολή rideshare (ο Transporter-1 έστειλε 143 δορυφόρους, μια νέα εγγραφή ), ξεκίνησε περισσότερη μάζα για τροχιά συνολικά.

Οι εκδόσεις Transporter αποτελούν μέρος του επιχειρηματικού μοντέλου της εταιρείας rideshare. Ανακοινώθηκε το 2019 αυτές οι αποστολές διαίρεσαν την ικανότητα ωφέλιμου φορτίου του πυραύλου μεταξύ πολλών πελατών, με αποτέλεσμα χαμηλότερο κόστος για καθένα – πολλές από τις οποίες είναι μικρότερες εταιρείες που μπορεί να βρουν τα έξοδα που συνδέονται με το να φτάσουν σε τροχιά αλλιώς αδύνατο να πληρώσουν. Το SpaceX καταλήγει ακόμα με μια πλήρη εκτόξευση και τα έσοδα για τη λειτουργία του.

Ο πύραυλος Falcon 9 απογειώθηκε από το Cape Canaveral στη Φλόριντα στις 3:31 μ.μ. Ανατολική ώρα. Είναι η εικοστή εκτόξευση Falcon 9 το 2021 και η πρώτη εκτόξευση φέτος με το πρώτο στάδιο να επιστρέφει στην ξηρά, παρά σε ένα κηφήνα στη θάλασσα. Το πρώτο στάδιο ενίσχυσης χωρίστηκε στις 3:34 μ.μ. ET και επέστρεψε στο Cape Canaveral και προσγειώθηκε με επιτυχία περίπου 8 λεπτά μετά την απογείωση Αυτή ήταν η όγδοη πτήση της.

Η αποστολή περιλαμβάνει σχεδόν δέκα πελάτες, μερικοί από τους ποιοι είναι οι πάροχοι υπηρεσιών εκτόξευσης οι οποίοι οργανώνουν οι ίδιοι ωφέλιμα φορτία πελατών – όπως η Spaceflight Inc., η οποία εκτοξεύει 36 μικρούς δορυφόρους για λογαριασμό 14 πελατών, καθώς και το ηλεκτρικό προωθητικό όχημα που ονομάζεται Sherpa-LTE. Περιλαμβάνει επίσης την πρώτη δορυφορική εκτόξευση για τους δορυφόρους Umbra και Loft Orbital, τους δορυφόρους «rideshare», YAM-2 και YAM-3, καθένας από τους οποίους είναι εξοπλισμένος με 5 ανεξάρτητους αισθητήρες για ξεχωριστούς πελάτες.

Καθώς αυτή ήταν η εικοστή εκκίνηση της SpaceX φέτος (και η 127η αποστολή μέχρι σήμερα), είναι αρκετά ασφαλές να υποθέσουμε ότι η εταιρεία θα ξεπεράσει το ρεκόρ του περασμένου έτους με 26 εκτοξεύσεις.

Αυτή ήταν η δεύτερη απόπειρα της εκτόξευσης Transporter-2, η οποία είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 29 Ιουνίου Αυτή η εκτόξευση σταμάτησε στα T-11 δευτερόλεπτα μετά την είσοδο ενός περιστροφικού αεροσκάφους στη ζώνη πτήσης. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της SpaceX Elon Musk χαρακτήρισε το κανονιστικό σύστημα σπασμένο ως απάντηση.

>Μεταφρασμένο από την Google <
Source link

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.