Ο Motional CEO υπονοεί ένα αυτόνομο μέλλον στον τομέα της εφοδιαστικής


Η Motional, η κοινοπραξία 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων μεταξύ της Aptiv και της Hyundai, διερευνά τη δυνητική συμμετοχή της εταιρείας σε αυτόνομα φορτηγά ή logistics, δήλωσε σήμερα ο Διευθύνων Σύμβουλός της σε μια ζωντανή συνεδρία στο TechCrunch's 2021 Mobility Event .

«Η ομορφιά αυτού που βρίσκεται στην άλλη πλευρά του νομίσματος είναι ότι η ίδια βασική τεχνολογία μπορεί φυσικά να εφαρμοστεί σε περιπτώσεις πολλαπλών χρήσεων», δήλωσε ο Karl Iagnemma στο πάνελ με επικεφαλής τον συντάκτη μεταφορών TechCrunch Kirsten Korosec, ο οποίος ρώτησε για την πρόθεση της Motional να επεκτείνει το επιχειρηματικό μοντέλο σε φορτηγά. «Είναι παρόμοιο, δεν είναι το ίδιο, αλλά είναι παρόμοιο. Έτσι, διερευνούμε ενεργά άλλες περιπτώσεις χρήσης. Θα έχουμε επιπλέον δραστηριότητα σε αυτόν τον τομέα. Δεν έχουμε τίποτα να ανακοινώσουμε σήμερα. Ακόμα περισσότερο να έρθουν. "

Ενώ η Motional εξακολουθεί να πιστεύει ότι η μεγαλύτερη οικονομική ευκαιρία προέρχεται από την επίλυση των σκληρών τεχνολογικών προβλημάτων της αυτονομίας στην υπηρεσία των μετακινούμενων ανθρώπων, AKA το μοντέλο robotaxi ο Iagnemma αναγνώρισε τα ίδια σκληρά προβλήματα – αντίληψη, σχεδιασμός, λήψη αποφάσεων, εντοπισμός – βρίσκονται στον πυρήνα της αυτονομίας, είτε αυτό μετακινεί άτομα είτε δέματα.

αυτή τη στιγμή αναπτύσσουμε », είπε ο Iagnemma, απαντώντας σε αυτό που είναι πιο ελκυστικό στο μοντέλο παράδοσης και logistics. «Αυτό είναι ακριβώς αυτό που έχει. Αυτές οι διαφορετικές περιπτώσεις χρήσης, σε ορισμένες περιπτώσεις, έχουν εντυπωσιακά διαφορετικές επιχειρηματικές περιπτώσεις γύρω τους, η ευκαιρία φαίνεται πολύ διαφορετική. Και έτσι μας βοηθά να βαθμολογούμε εσωτερικά την κατάταξη. Τι παρουσιάζει μια ενδιαφέρουσα ευκαιρία; Και πάλι, προσπαθήσαμε να το ευθυγραμμίσουμε με την τρέχουσα πορεία ανάπτυξης τεχνολογίας για να πούμε, hey, αυτή θα ήταν η λιγότερο σταδιακή προσπάθεια για τη μεγαλύτερη αυξητική ευκαιρία. Έτσι καθοδηγούμε τη στρατηγική μας, εσωτερικά στο Motional. "

Από την πλευρά του, ο Chris Urmson, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της αυτόνομης εταιρείας αυτοκινήτων Aurora και ο άλλος πάνελ στη συνεδρία, παραδέχτηκαν ότι οι άνθρωποι με αυτοματοποιημένα οχήματα θα οδηγούν και θα μετακινούνται τελικά και θα είναι μια μετασχηματιστική επιχείρηση και θα ξεπεράσει τα φορτηγά μακροπρόθεσμα. Η Aurora επικεντρώνεται επί του παρόντος σε εφαρμογές εμπορευματικών μεταφορών, αντί για robotaxi, για διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας κλιμάκωσης τώρα.

" [The robotaxi] Η αγορά θα πάρει χρόνο για να εξελιχθεί, ενώ η αγορά εμπορευματικών μεταφορών και φορτηγών είναι σήμερα εδώ », δήλωσε ο Urmson.

Και οι δύο ειδικοί συμφώνησαν ότι δεν υπάρχουν φρούτα χαμηλού κρέατος στον αυτόνομο κόσμο. Το πρόβλημα των αυτοκινούμενων οχημάτων είναι δύσκολο να λυθεί, αλλά ο Urmson υποστηρίζει ότι ίσως είναι λίγο πιο εύκολο να επιλυθεί με φορτηγά, όπου δεν χρειάζεται να υπολογίζετε το μέγεθος της μεταβλητότητας στο οδικό δίκτυο μιας πόλης. Η οικοδόμηση μιας αυτόνομης στοίβας για οδήγηση σε αυτοκινητόδρομους είναι ευκολότερη λόγω του κυρίως ομοιόμορφου χαρακτήρα τους.

επέκταση », δήλωσε ο Urmson. «Και αυτό μοιάζει περισσότερο με ένα είδος συμβατικής επιχείρησης. Πιστεύουμε λοιπόν ότι αυτός είναι ένας τρόπος για να κλιμακώσουμε την επιχείρηση και τις λειτουργίες και να δημιουργήσουμε τη ροή εσόδων που μας επιτρέπει στη συνέχεια να πάμε και να πάρουμε πραγματικά αυτήν την βασική τεχνολογία και να την εφαρμόσουμε στη χαλάρωση και να χτίσουμε μια συναρπαστική επιχείρηση και σε αυτόν τον χώρο. "[19659010]

>Μεταφρασμένο από την Google <
Source link

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.