Μήπως αυτό που συμβαίνει στο YC μένει στο YC;


Η κοινότητα δεν ένιωσε ποτέ πιο δυνατά στην εκκίνηση. Η ένωση των ανθρώπων για ένα κοινό ενδιαφέρον είναι έμφυτη για την ανθρώπινη φύση και βγαίνοντας από μια μοναχική παντρεμένη πανδημία, κάθε επιχείρηση προσπαθεί να καλλιεργήσει κοινότητα, συνομιλία και συντροφικότητα.

Την περασμένη εβδομάδα, όμως, ο εξωτερικός κόσμος εξέτασε πώς ο Y Combinator, ένας από τους πιο φημισμένους και φοβισμένους επιταχυντές της Silicon Valley, ασχολείται με τις περιπλοκές μιας κοινής κλίμακας, αλλά ακόμα εξαιρετικά αποκλειστικής κοινότητας, αφού ο επιταχυντής έριξε δύο ιδρυτές από τον εσωτερικό πίνακα ανταλλαγής μηνυμάτων, Bookface.

, Dark CEO Paul Biggar and Prolific CEO and co-founder Katia Damer λένε ότι απομακρύνθηκαν από την YC μετά από δημόσια κριτική του YC – για πολύ διαφορετικούς λόγους. Ο Μπιγκγκάρ είχε σημειώσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον Μάρτιο ότι ένας άλλος ιδρυτής του YC προειδοποίησε τους ανθρώπους για το πώς να κόψουν τις γραμμές εμβολίων για να πάρουν πρόωρο τρύπημα, ενώ ο Ντάμερ εξέφρασε ανησυχία και απογοήτευση πιο πρόσφατα για την υποστήριξη της κοινότητας αποφοίτων για μια τώρα αμφιλεγόμενη στυπτηρία Antonio García Martínez.

Ο Συνδυαστής λέει ότι οι δύο ιδρυτές απομακρύνθηκαν από το Bookface επειδή παραβίασαν τις κοινοτικές οδηγίες, δηλαδή τον κανόνα να μην δημοσιεύονται ποτέ εξωτερικά εσωτερικές πληροφορίες από το Bookface.

Η τώρα εκδίωξη του Biggar και του Damer, ο οποίος στράφηκε στο Twitter για να εξηγήσει πρώτα τις εμπειρίες του, είναι μια αποχρωματισμένη κατάσταση. Ο Y Combinator λέει ότι έχει αφαιρέσει μόνο "δωδεκάδες" ιδρυτές στην ιστορία των 16 ετών για παραβίαση της δεοντολογίας του YC και των οδηγιών του φόρουμ Bookface.

Ακόμα, η απόφαση της YC να αφαιρέσει αυτούς τους ιδρυτές, ειδικά ενόψει ενός ευρύτερου υπολογισμού δωρεάν ομιλία και διαφωνία στις νεοσύστατες επιχειρήσεις, προκάλεσε μια σειρά ερωτήσεων – μερικές από τους ίδιους τους ιδρυτές του YC – σχετικά με το πώς ο επιταχυντής μετριάζει την κοινότητά του, χειρίζεται την αρνητική δημοσιότητα και σχεδιάζει τη δική του γραμμή γύρω από αυτό που μπορεί να ειπωθεί ανοιχτά από τη βάση αποφοίτων του χωρίς συνέπεια. [19659015] Πρώτα το απόρρητο

Οι καλύτερες επιμελημένες κοινότητες επιτρέπουν στους συμμετέχοντες να μοιράζονται με ασφάλεια και προσωπικά τις προσωπικές τους εμπειρίες, να συζητούν και ακόμη και να διαφωνούν. Μέρος αυτής της ασφάλειας προέρχεται από αυτό που ορισμένοι βλέπουν ως κοινό κανόνα στις κοινότητες: μην κοινοποιείτε δημόσια τις προσωπικές πληροφορίες.

Ανά YC, ο σεβασμός της ιδιωτικής ζωής είναι ένας βασικός κανόνας για όποιον συμμετέχει στο Bookface, ένα φόρουμ εσωτερικών μηνυμάτων που περιλαμβάνει περίπου 6.000 ιδρυτές της κοινότητας YC, από αποφοίτους έως διοίκηση έως τρέχουσες εταιρείες παρτίδας. Οι ιδρυτές συνδέονται καθημερινά, ζητώντας εισαγωγές σε έναν λογιστή κρυπτογράφησης ή εμφανίζοντας μια πρόσφατη δημοσίευση θέσεων εργασίας για προτάσεις πολλών πηγών, μεταξύ άλλων θεμάτων.

«Ζητάμε από τους ιδρυτές να μην μοιράζονται τίποτα από το φόρουμ με κανέναν εκτός του YC, καθώς Αυτή είναι μια κοινότητα που βασίζεται στην εμπιστοσύνη και το απόρρητο » Η Lindsay Wiese-Amos επικεφαλής επικοινωνιών Y Combinator, λέει στο TechCrunch.

Είναι κάτι περισσότερο από ένα ευγενικό αίτημα. Η Amos είπε ότι όταν μια εταιρεία γίνεται δεκτή στο YC, οι ιδρυτές πρέπει να υπογράψουν επενδυτικά έγγραφα, ένα από τα οποία είναι η πολιτική δεοντολογίας της ιδρυτής. Στο πλαίσιο της πολιτικής, υπάρχουν οδηγίες σχετικά με το φόρουμ Bookface, συμπεριλαμβανομένης της γλώσσας: «Μην κοινοποιείτε τίποτα στο φόρουμ ή συνδέσμους προς το περιεχόμενο που δημοσιεύτηκε σε αυτό, με οποιονδήποτε εκτός του YC.»

Η YC ισχυρίζεται ότι όταν ένας ιδρυτής παραβιάζει τους κανόνες, τους ενημερώνει με μια προειδοποίηση και εάν ο κανόνας παραβιαστεί πολλές φορές, αυτό το άτομο αφαιρείται από την κοινότητα.

Όταν μια εκκίνηση αφαιρείται από την κοινότητα YC, το YC επιστρέφει «γενικά» τις μετοχές στην εταιρεία, αν και λέει ότι υπάρχουν εξαιρέσεις. Στην περίπτωση της Damer, λέει η Amos, «η συνιδρυτής της εξακολουθεί να εργάζεται ενεργά στο Prolific, και τόσο αυτός όσο και ο Prolific παραμένουν μέρος της κοινότητας YC.»

Εν τω μεταξύ, η εκκίνηση του Biggar στο YC έκλεισε οκτώ μήνες μετά την αποφοίτησή του από τον επιταχυντή. Η YC δεν έπρεπε να διακόψει τους οικονομικούς δεσμούς.

Ο Garry Tan συνιδρυτής της Initialized Capital, και πρώην συνεργάτης της YC που έχει μερίδια σε εταιρείες αποφοίτων συμπεριλαμβανομένης της Coinbase, πιστεύει ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ μιας κριτικής συζήτησης και παραβίαση των κοινοτικών κανόνων. Ο Ταν λέει στην TechCrunch ότι οι συζητήσεις είναι εντάξει, αλλά ότι αυτοί οι «ιδρυτές παραβίασαν τις προσδοκίες απορρήτου άλλων ανθρώπων μέσα στην κοινότητα».

«Νομίζω ότι η YC έχει γίνει θεσμός και τα ιδρύματα αντιμετωπίζονται με υψηλό έλεγχο », είπε. «Αυτό δεν είναι κακό, πιθανότατα θα έπρεπε να είναι.»

Η «« πολύ μακριά »στιγμή είναι όταν οι άνθρωποι προσπαθούν να αποδώσουν συγκεκριμένες πολιτικές απόψεις σε ένα ίδρυμα όταν αυτό το ίδρυμα είναι Α) πολλοί άνθρωποι όχι μόνο λίγοι και Β) μάλλον αθώοι που προωθούν συγκεκριμένα τη μία ή την άλλη άποψη », συνεχίζει ο Tan.

Οι κανόνες του Bookface του YC φαίνονται κομμένοι και στεγνοί. Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη τις ενέργειες που έκανε εναντίον του Biggar και του Damer, είναι δίκαιο να αναρωτιόμαστε τι θα συμβεί εάν κάποιος στην κοινότητα υποτιμά το YC δημόσια, αλλά δεν έχει να κάνει με το Bookface. Είναι επίσης αδίκημα που θα τους έκανε να αποβληθούν από τον οργανισμό; Και θα έκανε ο οργανισμός μια εξαίρεση για τους πολλά υποσχόμενους ιδρυτές;

Η Amos προτείνει ότι όλοι οι ιδρυτές αντιμετωπίζονται ισότιμα ​​και ότι η διαφωνία είναι ευπρόσδεκτη. «Πιστεύουμε ακράδαντα στον ελεύθερο λόγο και είμαστε ανοιχτοί σε κριτική. Επιτρέπεται στους ανθρώπους να ασκήσουν κριτική στο YC και δεν θα τους έδιωχναν από την κοινότητα για να το κάνουν », είπε.

« Δεν είχα πίστη στον Y Combinator να κάνει το σωστό »

Ο Biggar πέρασε από το Y Combinator το 2010. «Ήμουν σαν ένας ακολύτης Paul Graham», λέει. "Έχω ένα υπογεγραμμένο αντίγραφο του Hackers and Painters διάβαζα κάθε δοκίμιο που έβαλε και μόλις τελείωσα το διδακτορικό μου, υπέβαλα αίτηση στο Y Combinator."

Για πάνω από μια δεκαετία, ο Biggar λέει, υπήρξε ενεργός συμμετέχων στο Bookface, βοηθώντας πρόσφατα πολλές εταιρείες με οικονομικές συμβουλές και συμβουλές σχετικά με τις σχέσεις συνιδρυτή.

Όταν το κίνημα Black Lives Matter αυξανόταν το περασμένο καλοκαίρι, ο Biggar παρατήρησε ότι το Bookface ήταν σχετικά ήσυχο και , όπως το περιγράφει, «απολιτικό, αλλά με υποτιμητικό τρόπο» γύρω από θέματα όπως η πολυμορφία και η αστυνομική βαρβαρότητα. Συγκρίνει τον τόνο του Bookface με αυτόν του Coinbase, αφού ο Διευθύνων Σύμβουλος Brian Armstrong δημοσίευσε ένα σημείωμα που απαγόρευσε τις πολιτικές συζητήσεις στην εργασία. ότι είχε παραλείψει μια ουρά εμβολίων και προσέφερε συμβουλές για να βοηθήσει άλλους ιδρυτές να κάνουν το ίδιο.

Λίγο αργότερα, ο Biggar έγραψε στο Twitter: «Για δεύτερη φορά, ένας ιδρυτής του @ycombinator δημοσίευσε στο εσωτερικό φόρουμ του YC σχετικά με το πώς ψεύδονταν να παραλείψουν η ουρά εμβολίων στο Όκλαντ, με οδηγίες για άλλους ιδρυτές να κάνουν το ίδιο. Απολύτως αηδιασμένος. "

Ο Biggar άφησε στιγμιότυπα οθόνης της ανάρτησης του ιδρυτή ή οποιουδήποτε υλικού αναγνώρισης για να προστατεύσει την ανωνυμία του ατόμου. Αλλά μέσα σε λίγες ώρες από τη δημοσίευση του tweet, ο Biggar έλαβε ένα άμεσο μήνυμα στο Twitter από τη συνιδρυτή του Y Combinator, Jessica Livingston, ζητώντας του να ειδοποιήσει έναν συνεργάτη στο YC για ακατάλληλο περιεχόμενο στο Bookface. Πρόσθεσε: «Μπορεί να λάβετε μια ταχύτερη και πιο εμπεριστατωμένη απάντηση από την ανάρτηση σε όλο το Twitter».

Η απάντησή του σε αυτήν: «Γεια Τζέσικα! Η αλήθεια είναι, είμαι τόσο απογοητευμένος με το YC που ποτέ δεν μου συνέβη. "

Ο Biggar αποφάσισε να αφήσει το tweet. Εν τω μεταξύ, επειδή ο Biggar προφανώς δεν ήταν μόνος κατά την άποψή του για το περιεχόμενο στο Bookface – ο Amos λέει ότι «η κοινότητα έκανε την προοπτική της αρκετά ξεκάθαρη στα σχόλια: δεν συμφωνούσαν με αυτόν τον ιδρυτή» προσφέροντας αμυχές εμβολιασμού – η YC λέει ότι διέγραψε το δημοσίευση λιγότερο από 24 ώρες μετά την εμφάνισή του στο Bookface.

Το επεισόδιο δεν ήταν καν στο μυαλό του, λέει ο Biggar, όταν έλαβε ένα email από τον Jon Levy διευθύνοντα σύμβουλο των συνεργασιών στο YC, ζητώντας να συνομιλήσω την περασμένη εβδομάδα. Προς έκπληξη του Biggar, ο Levy του είπε ότι απομακρύνθηκε από την κοινότητα YC. Αυτό σήμαινε ότι απομακρύνθηκε όχι μόνο από το Bookface, λέει ο Biggar, αλλά δεν είναι πλέον προσκεκλημένος στην Ημέρα Επίδειξης ή δεν επιτρέπεται στο YC Slack.

Συγκεκριμένα, ο Biggar λέει ότι ο YC δεν του έδωσε προειδοποίηση ή την επιλογή να καταργήσει οποιεσδήποτε θέσεις προτού τον οδηγήσει έξω από την ευρύτερη κοινότητα YC, αν και υποψιάστηκε ότι έγινε αυστηρότεροι για τους κοινοτικούς κανόνες. Μια εβδομάδα πριν από την εκκίνηση, ο Biggar λέει ότι ο Y Combinator υπενθύμισε στους ιδρυτές την πολιτική «χωρίς διαρροή» στο Bookface.

Η YC προσφέρει μια διαφορετική αρίθμηση των γεγονότων, λέγοντας ότι ενημερώθηκε μόνο «πρόσφατα» για το tweet του Biggar μέσω κάποιου στην κοινότητα YC και ότι σε όλους τους ιδρυτές δίνεται προειδοποίηση. Ο YC δηλώνει επίσης ότι ένας ιδρυτής αφαιρείται μόνο μετά από παραβίαση των όρων του «πολλαπλές» φορές, ενώ ο Biggar υποστηρίζει ότι μόνο μία φορά έκανε tweet για το Bookface. Ερωτηθείς για άλλα παραδείγματα του Biggar που παραβιάζει τους όρους του, η YC αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω.

Λέει τώρα ο Biggar για αυτά τα πρόσφατα γεγονότα: «Έχω επικριθεί για τη μη δημοσίευσή του εσωτερικά, το οποίο νομίζω ότι είναι είδος μαλακίας. Όμως, ξέρετε, ο λόγος που δεν το δημοσίευσα εσωτερικά είναι απλώς ότι δεν είχα πίστη στο Y Combinator να κάνει το σωστό. Δεν πίστευα ότι η δημοσιοποίηση θα έκανε τίποτα. Θέλω να πω, δεν είμαι κάποιος που πραγματικά έχει σημασία εδώ. "

" Αυτός είναι ο μικρότερος τρόπος που κάποιος θα μπορούσε να καλέσει YC ", συνεχίζει ο Biggar. «Μερικά μέλη της κοινότητας έκαναν ένα άσχημο πράγμα, το οποίο νομίζω ότι αντανακλά την κοινότητα. Αυτό για αυτούς είναι, όπως, πολύ διαφωνία – κλείστε τα όλα. »

Εάν δεν είστε« οι άνθρωποι που έχουν ανυψωθεί σε συνεργάτες μερικής απασχόλησης [or are] στενοί με τους ανθρώπους που έχουν σημασία, «κανείς» νοιάζεται ό, τι νομίζετε. Κανείς δεν ρωτά ποτέ τι πιστεύετε. . . Δεν μπορείς να διαφωνείς εσωτερικά. Υπάρχουν πάρα πολλοί μαθητές. "

" Το YC δεν ψάχνει για ψυχή "

Η απομάκρυνση του Damer από το Bookface ενδέχεται να μην είχε δημοσιευτεί αν όχι για κοινή χρήση του Biggar στο Twitter την περασμένη εβδομάδα ότι μόλις είχε" κλωτσήσει. " Λίγο αργότερα, ήρθε προς τα εμπρός, του tweet ότι «πριν από 2 εβδομάδες, η YC με έδιωξε επίσης» για τη δημόσια κριτική της. Συγκεκριμένα, λέει η Damer, απομακρύνθηκε από το Bookface επειδή φώναξε τη μισογυνία και την έλλειψη ποικιλομορφίας στην κοινότητα των επιταχυντών.

Ξεκίνησε με ένα σημείωμα στο Bookface με τον τίτλο: «Είναι η YC ένας οργανισμός χωρίς αποκλεισμούς; Αν συνεχίσουμε έτσι, η YC θα χάσει τη μεγάλη της φήμη. "

Στην ανάρτησή της, η Damer εξήγησε ότι παρατήρησε πολλούς ανθρώπους να υπερασπίζονται τον Antonio García Martínez, τον συγγραφέα του Chaos Monkeys που προσκλήθηκε πρόσφατα να συμμετάσχει στην Apple, και στη συνέχεια ζήτησε να αποχωρήσει από την Apple μετά από μια αναφορά για τη διερεύνηση της πρόσληψής του υπογράφηκε από περισσότερους από 2.000 υπαλλήλους της Apple. Ανησυχούσαν για συγκεκριμένα αποσπάσματα βιβλίων, συμπεριλαμβανομένου ενός που έγραφε: «[M] οι γυναίκες στο Bay Area είναι μαλακές και αδύναμες, κουτσομπολιές και αφελείς παρά τους ισχυρισμούς τους για κοσμικότητα και γενικά γεμάτες σκατά».

Όπως η Apple υπάλληλοι που κυκλοφόρησαν την αναφορά, ο Damer πιστεύει ότι το βιβλίο είναι απόδειξη ότι η García Martínez είναι «μισογυνιστής», γράφοντας στο Bookface για το πόσο «ανησυχητική» βρήκε την έκρηξη υποστήριξης για αυτόν στην εσωτερική πλατφόρμα.

«Νοιάζομαι για την YC και γι 'αυτό το γράφω », είπε ο Ντάμερ. «Αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή δεν είναι φυσιολογικό και φαίνεται ότι το YC αναζητά ψυχή. Εάν αυτό δεν τεθεί υπό έλεγχο, η YC θα αρχίσει να χάνει κάποια από τις καλύτερες ροές διαπραγμάτευσης, ειδικά από γυναίκες και υποεκπροσώπους ιδρυτές. "

Ο Λίβινγκστον σύντομα απάντησε.

" Η YC δεν είναι "αναζήτηση ψυχής", Έγραψε ο Λίβινγκστον. «Ο Αντόνιο συμμετείχε στο YC πριν από μια δεκαετία και τον θυμάμαι ως αξιοπρεπές άτομο… Νομίζω ότι αν κάτι πρέπει η κοινότητα YC να είναι εκείνη που υπερασπίζεται τον Antonio, επειδή πολλοί από εμάς γνωρίζουμε από πρώτο χέρι για αυτόν, αντί για απλά αποσπάσματα από κεράσι από ένα βιβλίο. Και γνωρίζουμε από το να είμαστε στον κόσμο της εκκίνησης πόσο συχνά οι άνθρωποι επικρίνονται άδικα από τον τύπο και στα κοινωνικά μέσα. "

Η ανάρτηση του Livingston έλαβε εκατοντάδες θετικές ψήφους, ενώ η δημοσίευση του Damer έλαβε μια χούφτα. Δυστυχώς, ο Damer σύντομα πήγε στο LinkedIn και στο Twitter για να δημοσιεύσει στιγμιότυπα οθόνης της αλληλεπίδρασης, «αποσύροντας» οποιαδήποτε προηγούμενη επαίνουσα είχε δώσει στους ιδρυτές της YC και συμβούλευσε τους ιδρυτές να μην εγκαταλείψουν τα ίδια κεφάλαια προτού οι VC κερδίσουν την εμπιστοσύνη τους.

Σύντομα, ένας συνεργάτης της YC έστειλε μέσω email το Damer με μια πρόσκληση για να επικοινωνήσει απευθείας με τους συνεργάτες της ομάδας ή αυτόν τον συνεργάτη για τυχόν ανησυχίες του YC, σύμφωνα με ένα έγγραφο που κοινοποιήθηκε στο TechCrunch από τον επιταχυντή. Ο συνεργάτης εξήγησε επίσης ότι ένας από τους κανόνες της κοινότητας στο Bookface δεν ήταν να μοιραστεί τίποτα από το φόρουμ με οποιονδήποτε εκτός του YC. Ο συνεργάτης ζήτησε από τον Damer να κατεβάσει τα στιγμιότυπα οθόνης του Bookface. Ο Damer δεν απάντησε στο email και δεν έβγαλε τα στιγμιότυπα οθόνης.

Λιγότερο από δύο εβδομάδες αργότερα, η Damer έλαβε ένα δεύτερο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τον συνεργάτη, αυτή τη φορά με ένα σαφές μήνυμα: Επειδή δεν διέγραψε τις αναρτήσεις της, η Damer είχε αφαιρεθεί από το Bookface και μπορούσε να επικοινωνήσει αν ήθελε να ξανασυνδεθεί

Η επικοινωνία ήταν εκτεταμένη σε σύγκριση με τον χειρισμό του tweet του Biggar από τον οργανισμό και υποδηλώνει ότι η YC έκανε πολύ καλύτερη δουλειά ακολουθώντας τα δικά της πρωτόκολλα στην υπόθεση του Damer.

Σε κάθε περίπτωση, ο Damer πιστεύει ότι οι οδηγίες της YC ενθαρρύνουν την εφησυχασμό, ειδικά γύρω από ζητήματα ποικιλομορφίας, και προτείνει τον εξασθενημένο ενθουσιασμό της για τον οργανισμό να συνδέεται άμεσα με τη μη «ενίσχυση» για τις «γυναίκες όταν τους δίνεται η ευκαιρία». Προσθέτει ο Damer, "Δεν νομίζω ότι κανένα από τα [the partners] είναι κακόβουλο, νομίζω ότι είναι καλοί άνθρωποι. Πρόκειται περισσότερο για τον εφησυχασμό – αυτό με ενοχλεί τόσο πολύ », είπε.

Όσο για το αν λυπάται που εξέφρασε την αγανάκτησή της δημόσια, προτείνει ότι δεν είχε άλλη επιλογή. «Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν κανόνες όταν δεν ξέρουν τι άλλο να κάνουν. Πρόκειται για θάρρος, για να υποστηρίξουμε ό, τι είναι σωστό. "

Οι κοινοτικοί κανόνες μπορεί να είναι σαφείς, αλλά η επιβολή λασπώνει

Υπάρχει σαφές επιχείρημα υπέρ και κατά της απόφασης του Y Combinator να απομακρύνει τους ιδρυτές από το φόρουμ του. Είναι σύνηθες οι επενδυτές να ζητούν από τις εταιρείες χαρτοφυλακίου να συμφωνήσουν σε ορισμένους όρους και προϋποθέσεις. Σε αυτήν την περίπτωση, η YC προειδοποιεί συγκεκριμένα όσους συμμετέχουν στον οργανισμό της ότι το προνόμιο της χρήσης του Bookface συνοδεύεται από τους δικούς του, πρόσθετους, όρους και προϋποθέσεις. στο μυαλό των ιδρυτών που δεν έχουν κάνει ακόμη αίτηση στο πρόγραμμα – όπως θα μπορούσε και ο διαφορετικός χειρισμός της YC για δύο ιδρυτές που παραβίασαν τους κανόνες.

Σε γενικές γραμμές, άτομα μέσα σε κοινότητες που αισθάνονται ότι δεν ακούγονται εσωτερικά – αλλά ποιοι ζητείται επίσης να μην εκφράσουν δημόσια την περιφρόνησή τους – πιέζουν πίσω σε τέτοια όρια. Η Coinbase είδε τουλάχιστον 60 υπαλλήλους να φεύγουν το περασμένο φθινόπωρο αφού τους είπαν ότι η εταιρεία δεν θα ανέχεται πλέον εσωτερική πολιτική διαφωνία ή συζήτηση. Στα τέλη Μαΐου, η εταιρεία Basecamp σύμφωνα με πληροφορίες έχασε το ένα τρίτο του προσωπικού της μετά από διαφωνίες σχετικά με τη στάση της εταιρείας απέναντι στις εσωτερικές πολιτικές συζητήσεις. Πιο πρόσφατα, η Medium έχασε το μισό προσωπικό της τον Ιούλιο μετά από μια αλλαγή στρατηγικής και ένα εσωτερικά επικριτικό σημείωμα πολιτισμού. μπορεί να είναι πιο ισχυρό ως ίδρυμα από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία, αλλά οι αντίπαλοί του αναζητούν πάντα αδυναμίες και ζητούν από τα μέλη να μην μεταφέρουν τα παράπονά τους εκτός του YC θα μπορούσαν τελικά να βλάψουν το ντύσιμο. Μια γενιά ιδρυτών και χειριστών δείχνει ότι είναι όλο και λιγότερο πρόθυμη να καταστείλει μια άποψη στην υπηρεσία των άλλων, και τα πιο ταλαντούχα από αυτά τα άτομα δεν έχουν έλλειψη επιλογών όσον αφορά τόσο την καθοδήγηση όσο και το κεφάλαιο.

YC, με το εκτεταμένο δίκτυό του – ίσως ακόμη και εξαιτίας αυτού – μπορεί όλο και περισσότερο να θεωρεί ότι δεν είναι ανοσία στην τάση.

>Μεταφρασμένο από την Google <
Source link

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.