Σπάνια μπλε ορτανσία.
Οι ορτανσίες είναι λουλούδια με πολύ όμορφη μυρωδιά και ανθίζουν με πολύ γρήγορους ρυθμούς, ειδικά το καλοκαίρι. Μάθε 16 χαρακτηριστικά τους!

Είναι ευαίσθητες και απαιτητικές αλλά τις αγαπούν σε όλο τον κόσμο. Το ακριβές τους χρώμα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και από το αν το χώμα είναι όξινο ή αλκαλικό.

Σπάνιος συνδυασμός ορτανσίας.
Το αλκαλικό χρώμα παράγει χρώματα πιο κοντά στο κόκκινο και το ροζ, ουδέτερο χώμα παράγει αποχρώσεις λευκές και κρεμ, ενώ το πολύ σπάνιο μπλε χρώμα παράγεται μόνο σε αρκετά όξινο έδαφος, όσο πιο έντονο το χρώμα, τόσο πιο έντονο το μπλε! Τα 16 χαρακτηριστικά που πρέπει να ξέρεις για τις ορτανσίες είναι εδώ!

 

Λιλά ορτανσίες.
Τα πιο συχνά χρώματα είναι το βιολετί, το κόκκινο, το ροζ, το μπλε και το λευκό.

 

Διάφορες ορτανσίες.
Υπάρχουν 70-75 διαφορετικά είδη ορτανσίας και 20 με 30 μη αναγνωρισμένα υποείδη.

 

Ορτανσίες μπροστά σε παράθυρο.
Φυτρώνουν σε όλες τις Ηπείρους εκτός της Ανταρκτικής.

 

Ροζ και ροζ λευκές ορτανσίες.
Όσο ωραίες και αν φαίνονται είναι μετρίως τοξικές.

 

Ροζ ορτανσίες.
Στην Ασιατική κουλτούρα, αν δώσεις σε κάποιον ροζ ορτανσίες, του δηλώνεις τον έρωτα σου! Οι ορτανσίες έχουν μεγάλη ανάγκη σε νερό. Διψούν συνεχώς!

 

ορτανσια λουλουδια τιμη γλαστρα τι συμβολιζει αγοραΛευκη ορτανσια με υπεροχα ανθη 40-50cm
Αυθημερόν παράδοση μόνο 25€  ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΗΝ

 

 

Ουράνιο τόξο με ορτανσίες.Το χρώμα στα λουλούδια της ορτανσίας, επηρεάζεται και από τα ιόντα αλουμινίου στο χώμα. Ακόμα και αν επιλέξεις κάποιο χρώμα, αυτό θα αλλάξει ελαφρά! Το αλουμίνιο ωθεί τα λουλούδια επίσης προς τις μπλε αποχρώσεις.

 

Λευκές ορτανσίες σε πισίνα.Οι ροζ και οι μπλε ορτανσίες μπορούν να αλλάξουν χρώμα αλλάζοντας το pH του εδάφους, οι άσπρες παραμένουν πάντα άσπρες. Η θεωρεία ότι το άσπρο είναι η απουσία χρώματος δικαιώνεται!

 

 

ορτανσια λουλουδια τιμη γλαστρα τι συμβολιζει αγοραΛευκη ορτανσια με υπεροχα ανθη 40-50cm
Αυθημερόν παράδοση μόνο 25€  ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΗΝ

 

 

Γιαπωνέζικες ορτανσίες του Βουνού.
Οι Γιαπωνέζικες Ορτανσίες είναι μικρότερες καθώς προέρχονται από τις ορεινές περιοχές της Κίνας. Ονομάζονται ορτανσίες του βουνού και είναι πιο ανθεκτικές στο κρύο από ότι οι πεδινοί συγγενείς τους.

Το πρώτο μέρος στον κόσμο που ανακαλύφθηκαν οι ορτανσίες θεωρείται η Ιαπωνία.

 

Μωβ ορτανσίες σε πιο όξινο έδαφος.Για να ανθίζουν οι ορτανσίες κάθε χρόνο πρέπει να κλαδεύεις με συνέπεια τα άνθη που άνθισαν τον προηγούμενο. Αλλιώς μπορεί να κάνουν αγρανάπαυση για 1-2 χρονιές. Έχουν 6 μήνες ανθοφορίας, από την αρχή της Άνοιξης μέχρι το τέλος του Φθινοπώρου!

 

 

Καλάθι με σπάνιες μπλε ορτανσίες.Είναι από τα δημοφιλή λουλούδια για στολισμούς γάμων. Στην Ελλάδα δεν προτιμόνται τόσο συχνά για γάμους λόγω του θερμού κλίματος.

 

 

 

Ροζ και λιλά ορτανσίες σε πιο αλκαλικό έδαφος.
Οι ορτανσίες παράγουν τα κυρίως μπουκέτα λουλουδιών από τις άκρες που σχηματίστηκαν την προηγούμενη χρονιά χωρίς να ανθίσουν.

 

 

ορτανσίες λιλάΥπάρχουν ομάδες φίλων της Ορτανσίας σε όλο τον κόσμο. Θεωρείται δύσκολο φυτό, αλλά σε αποζημιώνει με το παραπάνω.

Πολλαπλασιάζονται εύκολα απλά κόβοντας ένα κλαδί που δεν άνθισε με λίγα φύλλα ψηλά στον κορμό του. Αν το φυτέψεις πρώτα σε χώμα έχεις καλύτερες πιθανότητες να πιάσουν. Ξεκίνα λοιπόν την συλλογή σου με ορτανσίες αγοράζοντας εδώ μια μεγάλη 40-50cm με αυθημερόν παράδοση!

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.