Η Sony ανακοινώνει επενδύσεις και συνεργασία με την Discord για να φέρει την εφαρμογή συνομιλίας στο PlayStation


Η Sony και η Discord ανακοίνωσαν μια συνεργασία που θα ενσωματώσει τη δημοφιλή εφαρμογή συνομιλίας που εστιάζει στα παιχνίδια με τα ενσωματωμένα κοινωνικά εργαλεία του PlayStation. Είναι μια μεγάλη κίνηση και μια αρκετά εκπληκτική, δεδομένου του πόσο πρόσφατα συνομιλιών για την απόκτηση ήταν στον αέρα – η Sony φαίνεται να έχει προσφέρει μια καλύτερη συμφωνία από τη Microsoft, παίρνοντας ένα μη γνωστό μερίδιο μειοψηφίας στην εταιρεία πριν από μια φημολογημένη IPO.

Η ακριβής φύση της συνεργασίας δεν εκφράζεται στη σύντομη ανακοίνωση. Το πιο κοντινό που ακούμε για το τι θα συμβεί στην πραγματικότητα είναι ότι οι δύο εταιρείες σχεδιάζουν να «φέρνουν πιο κοντά τις εμπειρίες Discord και PlayStation στην κονσόλα και το κινητό από τις αρχές του επόμενου έτους», κάτι που τουλάχιστον είναι αρκετά εύκολο να φανταστεί κανείς.

Το Discord έχει συνεργάστηκε με πλατφόρμες κονσόλας στο παρελθόν, αν και η συμφωνία της με τη Microsoft δεν ήταν ιδιαίτερα βαθιά ενσωμάτωση. Αυτό είναι σχεδόν σίγουρα περισσότερο από το ότι «οι φίλοι μπορούν να δουν τι παίζετε στο PS5» και περισσότερο από το «αυτό είναι μια εναλλακτική υποδομή συνομιλίας για οποιονδήποτε σε ένα σύστημα Sony». Οι πιθανότητες είναι ότι θα είναι μια βαθιά, σε ολόκληρο το σύστημα, αλλά ξεκάθαρα επιλογή επωνυμίας Discord – όπως η επιλογή "Έναρξη φωνητικής συνομιλίας με Discord" όταν προσκαλείτε έναν φίλο στο παιχνίδι σας ή συμμετέχετε στο δικό τους.

Το χρονοδιάγραμμα των αρχών του 2022 προτείνει επίσης ότι πρόκειται για μια σημαντική αλλαγή προϊόντος, πιθανώς συμπίπτει με μια μεγάλη ενημέρωση πλατφόρμας στον μακροπρόθεσμο χάρτη πορείας της Sony για το PS5.

Ενώ το νέο PlayStation είναι καλύτερο από το παλιό όταν πρόκειται για φωνητική συνομιλία, το παλιό δεν ήταν " Αρχικά, είναι υπέροχο και το Discord δεν είναι απλώς πιο εύκολο στη χρήση, αλλά κάτι που ήδη χρησιμοποιούν καθημερινά εκατομμύρια παίκτες. Και αυτές τις μέρες, εάν ένα παιχνίδι δεν είναι αποκλειστικό, η ισχυρή διασταυρούμενη πλατφόρμα είναι η επόμενη καλύτερη επιλογή – έτσι ώστε οι παίκτες PS5 να είναι σε θέση να συμμετέχουν απρόσκοπτα και να συνομιλούν με παίκτες PC θα μειώσουν ένα σημείο πόνου εκεί.

Φυσικά η Microsoft έχει τα δικά της πλεονεκτήματα, τρέχοντας τόσο τα οικοσυστήματα Xbox όσο και τα Windows, αλλά έχει επαναλάβει επανειλημμένα αυτήν την ευκαιρία και η απόκτηση του Discord μπορεί να ήταν το κομμάτι που λείπει που τα έδεσε όλα μαζί . Αυτό το πουλί έχει πετάξει, φυσικά, και ενώ οι συνομιλίες για την εξαγορά της Microsoft εκτιμούσαν ότι η Discord εκτιμούσε περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια, φαίνεται ότι η αναπτυσσόμενη εφαρμογή συνομιλιών αποφάσισε ότι θα προτιμούσε να πετάξει δωρεάν με ένα IPO και να προσπαθήσει να γίνει η κυρίαρχη πλατφόρμα φωνής παντού αντί να γίνει βραβευμένη pet.

Η Sony έκανε το ρόλο της, μιλώντας οικονομικά, συμμετέχοντας στον πρόσφατο γύρο των 100 εκατομμυρίων δολαρίων H Discord. Το ποσό που συνεισέφεραν είναι άγνωστο, αλλά επιβάλλεται ότι δεν μπορεί να είναι κάτι περισσότερο από ένα μικρό ποσοστό μειοψηφίας, δεδομένου του πόσο έχει αναλάβει η εταιρεία και της συνολικής αποτίμησης.

>Μεταφρασμένο από την Google <
Source link

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.