Η Dell ρίχνει ένα άλλο μεγάλο περιουσιακό στοιχείο, μεταφέροντας τον Boomi στους Francisco Partners και την TPG για 4 δισ. Δολάρια


Είναι ευρέως γνωστό ότι Η Dell έχει πρόβλημα χρέους που έχει απομείνει από την μαζική απόκτηση της EMC το 2016 και φαίνεται να κινείται φέτος για να εξαλείψει μέρος της σε πολυ – δισεκατομμύρια κομμάτια. Το πρώτο βήμα ήταν το VMware ως ξεχωριστή εταιρεία τον περασμένο μήνα, μια κίνηση που αναμένεται να φτάσει τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το δεύτερο, από καιρό αναμενόμενο, τελικά έπεσε χθες το βράδυ όταν η εταιρεία ανακοίνωσε ότι πουλούσε Boomi σε μερικές ιδιωτικές εταιρείες μετοχών για 4 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο Francisco Partners ενώνει τις δυνάμεις του με την TPG για να κάνει τη συμφωνία να αγοράσει την πλατφόρμα ενοποίησης.

Η Boomi δεν είναι σε αντίθεση με τη Mulesoft, μια εταιρεία που η Salesforce αγόρασε το 2018 έναντι 6,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων αν και λίγο περισσότερο. Και οι δύο βοηθούν εταιρείες με προβλήματα ενσωμάτωσης δημιουργώντας συνδέσεις μεταξύ διαφορετικών συστημάτων. Έχοντας τόσα πολλά κομμάτια από διάφορες εξαγορές με την πάροδο των ετών, φαίνεται ότι είναι πολύ χρήσιμο περιουσιακό στοιχείο για την Dell να βοηθήσει να συγκεντρώσει αυτά τα κομμάτια και να τα κάνει να λειτουργήσουν, αλλά τα μετρητά ξεπερνούν αυτή την ανάγκη.

Η παροχή υπηρεσιών ολοκλήρωσης αυξάνεται απαίτηση καθώς οι εταιρείες αναζητούν τρόπους για την καλύτερη χρήση των δεδομένων που είναι κλειδωμένα σε συστήματα σίγασης Η Boomi θα μπορούσε να βοηθήσει και αυτός είναι ένας από τους πρωταρχικούς λόγους για την απόκτηση, σύμφωνα με στελέχη του Francisco.

«Η ικανότητα ενσωμάτωσης και σύνδεσης δεδομένων και ροών εργασίας σε οποιονδήποτε συνδυασμό εφαρμογών ή τομέων είναι μια κρίσιμη επιχειρηματική ικανότητα και πιστεύουμε ακράδαντα ότι Η Boomi είναι σε καλή θέση για να βοηθήσει εταιρείες όλων των μεγεθών να μετατρέψουν τα δεδομένα στο πιο πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο τους », δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο Διευθύνων Σύμβουλος του Francisco Dipanjan Deb και ο συνεργάτης του, Brian Decker. η εταιρεία

Όπως θα περίμενε κανείς, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Boomi Chris McNabb έθεσε θετικά τη συμφωνία για το πώς τα νέα αφεντικά του επρόκειτο να τροφοδοτήσουν την ανάπτυξη της εταιρείας του. «Συνεργαζόμενοι με δύο εταιρείες επενδύσεων της πρώτης κατηγορίας, όπως οι Francisco Partners και TPG, μπορούμε να επιταχύνουμε την ικανότητά μας για τους πελάτες μας να χρησιμοποιούν δεδομένα για την επίτευξη ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος. Σε αυτήν την επόμενη φάση ανάπτυξης, η Boomi θα είναι σε θέση δύναμης να προωθήσει περαιτέρω την καινοτομία μας και την πορεία της αγοράς, παρέχοντας ακόμη μεγαλύτερη αξία στους πελάτες μας », δήλωσε ο McNabb σε μια δήλωση.

Όλα αυτά μπορεί να έχουν κάποια αλήθεια αυτό, αλλά η εταιρεία πηγαίνει από το να είναι μέρος μιας μεγάλης άμορφης εταιρείας μέχρι να απορροφηθεί από τα μηχανήματα δύο ιδιωτικών εταιρειών μετοχών. Αυτό που συμβαίνει στη συνέχεια είναι δύσκολο να ειπωθεί.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2000 και πωλήθηκε στην Dell το 2010. Σήμερα, έχει 15.000 πελάτες, αλλά Το χρέος της Dell έχει τεκμηριωθεί καλά, και όταν χτυπάς μαζί μερικές διαπραγματεύσεις πολλών δισεκατομμυρίων, όπως η Dell έχει πρόσφατα, πολύ σύντομα μιλάτε για πραγματικά χρήματα. Αν και η εταιρεία δεν έχει δηλώσει ότι θα χρησιμοποιήσει ρητά τα έσοδα αυτής της συμφωνίας για την αποπληρωμή του χρέους, όπως έκανε με την ανακοίνωση του VMware, είναι λογικό ότι αυτό θα συμβεί.

Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί αργότερα φέτος , αν και θα πρέπει να περάσει τον τυπικό ρυθμιστικό έλεγχο πριν από αυτό.

>Μεταφρασμένο από την Google <
Source link

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.