Ο VC Neil Sirni του Roc Nation χαράζει την επενδυτική του στρατηγική


Ο Jay-Z Roc Nation ανακοίνωσε το 2017 ότι σχηματίζει ένα βραχίονα επενδυτικών επιχειρηματικών συμμετοχών που ονομάζεται Άφιξη . Και από τότε η εταιρεία ήταν απασχολημένη – ο συνιδρυτής και πρόεδρος Neil Sirni δήλωσε ότι η Arrive έχει κάνει μέχρι τώρα 29 επενδύσεις.

Ταυτόχρονα, η Sirni δεν έχει πει πολλά για αυτές τις επενδύσεις δημοσίως ή για την ευρύτερη στρατηγική . Γι 'αυτό, επικοινωνία μαζί μου πριν από λίγους μήνες, υποδηλώνοντας ότι ήταν έτοιμος να παράσχει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το Arrive.

«Τώρα έχουμε τρία χρόνια, 29 επενδύσεις και επεκτείνονται – οπότε ένιωθα ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή για να ξεκινήσει το άνοιγμα λίγο, "είπε.

Κατά τη διάρκεια μερικών μηνυμάτων αλληλογραφίας, συζητήσαμε για το πώς το Arrive εντάσσεται στους μεγαλύτερους στόχους του Roc Nation, πώς ο Sirni (πρώην στέλεχος της Goldman Sachs) παίρνει επενδυτικές αποφάσεις και όπου εστιάζει στη συνέχεια. (Spoiler: Η Νοτιοανατολική Ασία είναι μεγάλο μέρος αυτής της απάντησης.)

Ήταν επίσης πρόθυμος να παράσχει μαρτυρίες από τις εταιρείες χαρτοφυλακίου της Arrive – για παράδειγμα, ο ιδρυτής του Outlier.org Aaron Rasmussen είπε ότι «όταν το Arrive δεσμεύεται για την αποστολή σας, δεσμεύεται , "Ενώ ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Helm, Giri Sreenivas, δήλωσε ότι η εταιρεία" φέρνει κάτι που δεν βλέπω σε παραδοσιακούς θεσμικούς επενδυτές – νόμιμη επιχειρησιακή εμπειρογνωμοσύνη γύρω από το brand και το μάρκετινγκ. "

για μήκος και στυλ, παρακάτω.

Τι είναι το Arrive και πώς χωράει στη μεγαλύτερη ομπρέλα Roc Nation;

Το Arrive είναι η πλατφόρμα επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της Roc Nation. Το Roc Nation είναι μια εταιρεία διαχείρισης μουσικής και αθλητικών υπηρεσιών, μουσικών εκδόσεων και ψυχαγωγίας που ιδρύθηκε από τον Jay-Z. Η Roc Nation και οι συνδεδεμένες εταιρείες της έχουν δημιουργήσει μια διαφοροποιημένη επιχείρηση που απασχολεί αρκετές εκατοντάδες άτομα. Αυτές οι επιχειρήσεις περιλαμβάνουν εκπροσώπηση καλλιτεχνών και αθλητών, ένα χαρτοφυλάκιο αλκοολούχων ποτών, γραμμή ένδυσης, φιλανθρωπικό τμήμα που διαχειρίζεται τέσσερις φιλανθρωπικούς οργανισμούς, υπηρεσία ροής περιεχομένου, ψηφιακή ομάδα που επιβλέπει λογαριασμούς κοινωνικών μέσων με περισσότερους από 1,4 δισεκατομμύρια οπαδούς, πωλήσεις και μάρκετινγκ τμήμα που λειτουργεί σε αμέτρητες συνεργασίες με εταιρείες Fortune 500, επικοινωνίες, παραγωγή βίντεο και παραγωγή ζωντανών εκδηλώσεων, μεταξύ άλλων.

Η υποδομή Roc Nation μπορεί να προσθέσει αξία σε πολλούς διαφορετικούς τύπους επιχειρήσεων σε διάφορα στάδια, γι 'αυτό δημιουργήσαμε το Arrive. Για επιχειρήσεις που απευθύνονται σε καταναλωτές, η Arrive αξιοποιεί την υποδομή Roc Nation για να βοηθήσει εταιρείες με branding, δημιουργικό, μάρκετινγκ, επικοινωνίες και άλλες υπηρεσίες. Για τις επιχειρήσεις, χρησιμοποιούμε το ευρύ δίκτυο των σχέσεων B2B για να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων.

Το να είμαστε στρατηγικός επενδυτής επιχειρηματικών κεφαλαίων στο τραπέζι των κεφαλαίων μιας εταιρείας χαρτοφυλακίου δεν αφορά μόνο την επένδυση αλλά και το πόσο ανθρώπινο κεφάλαιο μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα ταμείο να οδηγήσει μακροπρόθεσμα, πραγματική και μοναδική αξία για τους επιχειρηματίες και τις επιχειρήσεις τους. Έτσι, αξιοποιούμε την ευρύτερη πλατφόρμα Roc Nation για να βοηθήσουμε τις εταιρείες χαρτοφυλακίου και, με τη σειρά της, να αποκτήσουν πρόσβαση σε μεγάλους επιχειρηματίες.

Τι είδους των επενδύσεων που κάνετε συνήθως – τύποι εταιρειών, μέγεθος επένδυσης κ.λπ.

Είμαστε σχετικά αγωνιστικοί τομείς και στάδιο. Έχουμε αφιερώσει κεφάλαια σε ένα ταμείο πρώιμου σταδίου που τείνει να επικεντρώνεται στη Σειρά Α έως τη Σειρά Γ, αλλά έχουμε επίσης ξεκινήσει να επενδύουμε στην ανάπτυξη SPV και πριν από την IPO καθώς θέτουμε τα θεμέλια για ένα ειδικό όχημα ανάπτυξης αργότερα αυτό το έτος. [19659002] Πώς παίρνετε επενδυτικές αποφάσεις; Συμμετέχει ο Jay-Z στη διαδικασία;

Προσπαθούμε προς τις εταιρείες στις οποίες μπορούμε να παρέχουμε ουσιαστική βοήθεια, αλλά δεν εμπίπτουν στις βασικές βιομηχανίες μουσικής και παραδοσιακού αθλητισμού της Roc Nation. Χάρη στην πλατφόρμα μας, αυτό είναι ένα εξαιρετικά ευρύ σύνολο ευκαιριών. Μέχρι σήμερα, έχουμε πραγματοποιήσει 29 επενδύσεις κάτω από την ομπρέλα Arrive σε οτιδήποτε από τα fintech, insurtech, edtech, υγεία & ευεξία, κοινωνικά και τυχερά παιχνίδια. Γεωγραφικά, επενδύουμε περίπου το 80% στη Βόρεια Αμερική, κυρίως στις ΗΠΑ, και 20% στη Νοτιοανατολική Ασία, δηλαδή στη Σιγκαπούρη, την Ινδονησία και το Βιετνάμ. Ως στρατηγικός επενδυτής, δεν οδηγούμε ποτέ σε συμφωνίες και συν-επενδύουμε πάντα.

Η μακροπρόθεσμη εστίασή μας είναι να οδηγήσουμε πραγματική και μοναδική αξία για τις εταιρείες χαρτοφυλακίου μας. Εάν παραμείνουμε υπερβολικά επικεντρωμένοι σε αυτήν την αποστολή, πιστεύουμε ότι έχουμε την ευκαιρία να χτίσουμε μια διαρκή μάρκα ως κορυφαίο στρατηγικό επενδυτή.

Ο Jay-Z εγκρίνει κάθε ευκαιρία άφιξης. αυτός, ο Juan Perez και ο Desiree Perez υποστηρίζουν συντριπτικά το Arrive και αυτό που προσπαθούμε συλλογικά να επιτύχουμε.

TechCrunch: Ποια είναι η μεγαλύτερη επιτυχία σου μέχρι στιγμής;

Neil Sirni: I " Είμαι πολύ περήφανος που είμαι συνιδρυτής του Arrive και τι χρειάστηκε για να φτάσω εδώ. Στο μεγάλο σχήμα των πραγμάτων, μόλις αρχίζουμε, αλλά είμαι επιχειρηματίας – αφού έφυγα από μια μεγάλη δημόσια εταιρεία – για πάνω από 10 χρόνια τώρα. Ήταν ένα ρόλερ κόστερ με πολλές θυσίες, αλλά μπορώ να καταλάβω και να συσχετιστώ με τους ιδρυτές μας και το ταξίδι τους που κάνει αυτήν την εμπειρία ακόμη πιο ικανοποιητική. Οι ιδρυτές του Roc Nation δημιούργησαν επίσης τις επιχειρήσεις τους από τούβλα σε τούβλα, οπότε ολόκληρος ο οργανισμός είναι ενωμένος με αυτήν την επιχειρηματική νοοτροπία. Εξακολουθώ να θεωρώ τον εαυτό μου πρώτο ιδρυτή και χειριστή, του οποίου η επιχείρηση τυχαίνει να πραγματοποιεί επενδύσεις.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, Νέα Υόρκη – 20 Οκτωβρίου: Ο Τζέι Ζ πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια του Tidal X: 1020 στο Barclays Center on 20 Οκτωβρίου 2015 στο δήμο του Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. (Φωτογραφία από τον Taylor Hill / FilmMagic)

Δεδομένου ότι η Arrive είναι εδώ και μερικά χρόνια, τι σε έκανε να νιώσεις ότι είναι η ώρα να αρχίσεις να μιλάς πιο ανοιχτά για το ταμείο;

Όταν κυκλοφόρησα πριν από μερικά χρόνια, μισούσα την ιδέα να μιλήσω για αυτό που πρόκειται να κάνουμε. Αντ 'αυτού, θέλαμε να το κάνουμε ήσυχα. μάθετε, βελτιώστε, χτίστε και, στη διαδικασία, δείξτε ότι δεν είμαστε, και ποτέ δεν θα είμαστε, τουρίστες στο οικοσύστημα επιχειρήσεων. Τώρα είμαστε τρία χρόνια, 29 επενδύσεις και επέκταση – γι 'αυτό ήταν η κατάλληλη στιγμή για να αρχίσουμε να ανοίγουμε λίγο.

Τι είναι παράδειγμα μιας επένδυσης όταν η συνεργασία με την Arrive / Roc Nation οδήγησε σε κέρδη πέρα ​​από την οικονομική επένδυση;

Φτάστε σε λειτουργίες όπως πολλοί άλλοι επενδυτές, καθώς ξοδεύουμε χρόνο κατανοώντας το όραμα μιας εταιρείας και, στη συνέχεια, προσπαθούμε να τους προσφέρουμε ουσιαστικούς μοχλούς για να βοηθήσουν να οδηγήσουν την επιτυχία τους. Η εργαλειοθήκη μας είναι μοναδική χάρη στην πλατφόρμα και το δίκτυο Roc Nation. Διαπιστώσαμε ότι τόσο οι εταιρείες χαρτοφυλακίου μας όσο και οι άλλοι επενδυτές τους, συνήθως τα παραδοσιακά ταμεία επιχειρηματικών συμμετοχών, βρίσκουν αυτούς τους μοχλούς συμπληρωματικούς και πρόσθετους στον πίνακα ανώτατων ορίων.

Το Arrive συνεργάζεται συνήθως με εταιρείες χαρτοφυλακίου σε τρεις κύριους τομείς. Το πρώτο είναι δημιουργικό και μάρκετινγκ μάρκας. Το δεύτερο είναι η ανάπτυξη των επιχειρήσεων και οι συνεργασίες. Το τρίτο είναι οι επικοινωνίες.

Οι επικοινωνιακές προσπάθειες επικεντρώνονται γενικά στην προώθηση βραχυπρόθεσμης ή άμεσης ευαισθητοποίησης. Πολλές από τις εταιρείες χαρτοφυλακίου μας λαμβάνουν ευρύτερη κάλυψη τύπου όταν επενδύουμε σε αυτές. Αυτή η αρχική προσοχή συνήθως μειώνεται μέσα σε μία ή δύο εβδομάδες, αν και αυτές οι ειδήσεις παραμένουν ως περιουσιακά στοιχεία με δυνατότητα αναζήτησης που διαφορετικά δεν θα είχε η εταιρεία. Αν και αυτό μπορεί να έχει κάποια αξία, ειδικά για τις καταναλωτικές επιχειρήσεις, πιστεύουμε ότι βρίσκεται στο κάτω μέρος της λίστας σε σύγκριση με τα μακροπρόθεσμα οφέλη που μπορούν να προκύψουν από την υποκείμενη υποδομή της Roc Nation στο μάρκετινγκ μάρκετινγκ και την ανάπτυξη των επιχειρήσεων.

δημιουργικού και μάρκετινγκ επωνυμίας, πιθανότατα έχουμε σώσει το χαρτοφυλάκιό μας στο αρχικό στάδιο, συνολικά, πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια παρέχοντας εργασία επωνυμίας και διαφημίσεων χωρίς κόστος. Παραδείγματα αυτού περιλαμβάνουν τον ιδεασμό της καμπάνιας, τη γραφιστική, την παραγωγή βίντεο, τη φιλοξενία ζωντανών εκδηλώσεων και την ενσωμάτωση προϊόντων, μεταξύ άλλων δραστηριοτήτων.

Για υποστήριξη ανάπτυξης επιχειρήσεων και συνεργασιών, χρησιμοποιήσαμε το δίκτυό μας για να βοηθήσουμε τις εταιρείες χαρτοφυλακίου να ξεκινήσουν τις δικές τους εσωτερικές φιλανθρωπικές πλατφόρμες , αξιοποίησε τις σχέσεις μας B2B για να εισαγάγει νέους συνεργάτες και πελάτες, προσέλκυσε άλλους στρατηγικούς επενδυτές με στοχοθετημένο τρόπο, βοήθησε τις εταιρείες να πλοηγηθούν σε συμφωνίες υποστήριξης και προσέλαβε μη τεχνικό εκτελεστικό ταλέντο για να ενταχθεί στις εταιρείες τους.

Δεν προσποιούμαστε μια μαγική σφαίρα, κανένας επενδυτής δεν μπορεί να είναι, αλλά επικεντρωνόμαστε στη συνεχή βελτίωση και αξιοποίηση των υπηρεσιών που παρέχουμε στις εταιρείες χαρτοφυλακίου μας. Το ταξίδι ιδρυτή δεν είναι ποτέ μια ευθεία γραμμή και είμαστε υπερήφανοι που είμαστε πρόθυμοι να κάνουμε ό, τι μπορούμε για λογαριασμό τους. Stephen Francis, SVP στο Arrive και εγώ είμαι προσβάσιμος στις εταιρείες χαρτοφυλακίου μας οποιαδήποτε μέρα και ώρα.

Βλέπετε αυτές τις επενδύσεις ως πρωταρχικά στρατηγικές για Roc Nation, ή εστιάζετε στις οικονομικές αποδόσεις;

Ο «στρατηγικός» επενδυτής, στο πλαίσιο του Arrive, αναφέρεται στη στρατηγική αξία που φέρνουμε στον πίνακα κεφαλαίων μιας εταιρείας χαρτοφυλακίου. Αξιοποιούμε αυτήν τη στρατηγική αξία για να κάνουμε προσφορές και να δημιουργήσουμε σχέσεις με επιχειρηματίες στους οποίους έχουμε μεγάλη πεποίθηση. Ο απώτερος στόχος μας είναι η οικονομική απόδοση και οι επενδύσεις της Arrive δεν προορίζονται να είναι στρατηγικής φύσης για τη Roc Nation ως λειτουργούσα εταιρεία. Αντ 'αυτού, μια επένδυση από την Arrive προορίζεται να είναι στρατηγική για την εταιρεία χαρτοφυλακίου.

Είπατε ότι είστε στάδιο αγνωστικής με κεφάλαιο αφιερωμένο σε διαφορετικά στάδια. Μπορείτε να πείτε τίποτα περισσότερο ποια είναι η ανάλυση όσον αφορά τις συμφωνίες πρώτου σταδίου έναντι μεταγενέστερων αναπτυξιακών ρυθμίσεων και πώς μπορεί να αλλάξει με το νέο ταμείο ανάπτυξης;

Από τις 29 επενδύσεις μας, θα ταξινομούσα τις 25 ως πρώιμο στάδιο και 4 ως ανάπτυξη. Όσον αφορά το ποσοστό του κεφαλαίου, οι 4 αναπτυξιακές επενδύσεις αντιπροσωπεύουν λίγο πάνω από το 35% του συνολικού κεφαλαίου που διατέθηκε. Όταν διαθέτουμε ένα ειδικό ταμείο ανάπτυξης, αναμένω ότι ο όγκος των αναπτυξιακών επενδύσεων θα αυξηθεί σε περίπου 3 – 6 ετησίως.

Ποιες είναι οι προτεραιότητές σας για το 2021;

Σε υψηλό επίπεδο οι προτεραιότητές μας είναι να οικοδομήσουμε μια μεγαλύτερη ομάδα για να διασφαλίσουμε ότι θα παραμείνουμε πολύ αφοσιωμένοι στο χαρτοφυλάκιο καθώς κλιμακούμε και θα συνεχίσουμε να είμαστε επιθετικοί στην ανάπτυξη περισσότερου κεφαλαίου για να υποστηρίξω μεγάλες εταιρείες.

Σε πιο αναλυτικό επίπεδο, ανυπομονώ να επιστρέψω φυσικά στη Νοτιοανατολική Ασία, δηλαδή τη Σιγκαπούρη, την Ινδονησία και το Βιετνάμ, σε τακτική βάση. Είμαστε πραγματικά αισιόδοξοι στην περιοχή και πιστεύουμε ότι είναι μόνο θέμα χρόνου προτού αναπτύξουν περισσότερα κεφάλαια επιχειρηματικών κεφαλαίων εκεί. Αρχίσαμε να επενδύουμε πολύ χρόνο εκεί το 2019 στο πλαίσιο του σχεδίου μας να διαθέσουμε περίπου το 30% του αρχικού σταμείου μας στην περιοχή. Αυτή η επέκταση παρεμποδίστηκε από το COVID-19. Ωστόσο, θα κάνω τριμηνιαία ταξίδια όταν το ταξίδι ομαλοποιηθεί. Δεν υπάρχει τίποτα σαν η προσωπική αλληλεπίδραση για την οικοδόμηση σχέσεων και εμπιστοσύνης, ειδικά διεθνώς.

>Μεταφρασμένο από την Google <
Source link

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.