Η Basecamp βλέπει μαζική έξοδο υπαλλήλων αφού ο CEO απαγορεύει τις πολιτικές συζητήσεις


Μετά από μια αμφιλεγόμενη απαγόρευση των πολιτικών συζητήσεων νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, οι υπάλληλοι της Basecamp κατευθύνονται προς τις εξόδους. Η εταιρεία απασχολεί περίπου 60 άτομα και περίπου το ένα τρίτο της εταιρείας φαίνεται να έχει αποδεχτεί εξαγορές για να φύγει, πολλοί αναφέροντας νέες πολιτικές της εταιρείας.

Τη Δευτέρα, Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Basecamp, Jason Fried ανακοίνωσε δημοσίευση ιστολογίου ότι δεν θα επιτρέπεται πλέον στους υπαλλήλους να μοιράζονται ανοιχτά τις «κοινωνικές και πολιτικές συζητήσεις» τους στην εργασία.

«Κάθε συζήτηση που σχετίζεται εξ αποστάσεως με την πολιτική, την υπεράσπιση ή την κοινωνία γενικά γρήγορα απομακρύνεται από ευχάριστη», έγραψε ο Fried. . «Δεν πρέπει να αναρωτιέσαι αν μένεις έξω από αυτό σημαίνει ότι είσαι σύμπρακτος, ή αν μπαίνεις σε αυτό σημαίνει ότι είσαι στόχος».

Οι αναχωρήσεις του Basecamp είναι σημαντικές. Σύμφωνα με δημοσιεύσεις στο Twitter ο επικεφαλής σχεδιασμού της Basecamp, επικεφαλής μάρκετινγκ και επικεφαλής της υποστήριξης πελατών θα αποχωρήσει. Η ομάδα iOS της εταιρείας φαίνεται επίσης να έχει σταματήσει μαζικά.

Ο κανόνας της μη πολιτικής Ο Basecamp ακολουθεί μια παρόμοια στάση που ξεκίνησε ο CEO της Coinbase Brian Armstrong στα τέλη του περασμένου έτους . Ο Άρμστρονγκ κατήγγειλε επίσης συζητήσεις σχετικά με «αιτίες ή πολιτικούς υποψηφίους», υποστηρίζοντας ότι τέτοιες συζητήσεις αποσπάστηκαν από το βασικό έργο της εταιρείας. Περίπου 60 μέλη του 1.200 υπαλλήλων της Coinbase έλαβαν εξαγορές υπό το φως της αλλαγής της εσωτερικής πολιτικής – μια αναλογία που κάνει την έξοδο στο Basecamp να φαίνεται ακόμη πιο δραματική.

Όπως και η Coinbase, η Basecamp επικρίθηκε αμέσως επειδή μπερδεύει τους υπαλλήλους της για σημαντικά θέματα, πολλά εκ των οποίων επηρεάζουν δυσανάλογα τους περιθωριοποιημένους υπαλλήλους.

Η διαμόρφωση της γραμμής στα «πολιτικά» θέματα γίνεται σκοτεινά πολύ γρήγορα για τυχόν μη λευκούς ή ΛΟΑΤΚ υπαλλήλους, για τους οποίους πολλά ζητήματα που μπορεί να θεωρηθούν ως πολιτικού χαρακτήρα σε ορισμένους κύκλους – η Μαύρη Ζωή Η μετακίνηση των υλικών, για παράδειγμα – είναι άρρηκτα και βαθιά προσωπική. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτά τα μεγάλα στάδια εναντίον της διχαστικής «πολιτικής» στο ζήτημα της εργασίας από τα λευκά αρσενικά στελέχη τεχνολογίας.

«Εάν έχετε αμφιβολίες σχετικά με το αν η επιλογή του φόρουμ ή του θέματος για μια συζήτηση είναι κατάλληλη, ρωτήστε πριν δημοσίευση, " Ο CTO του Basecamp David Heinemeier Hansson έγραψε στη δική του ανάρτηση στο blog απηχώντας τον Fried.

Σύμφωνα με τον Platformer ο Five's missive δεν έλεγε ολόκληρη την ιστορία. Οι υπάλληλοι της Basecamp ανέφεραν αντ 'αυτού ότι η ένταση προέκυψε από εσωτερικές συζητήσεις για την ίδια την εταιρεία και τη δέσμευσή της για εργασία στη DEI, όχι για ελεύθερα επιχειρήματα για πολιτικούς υποψηφίους. Η ανάρτηση ιστολογίου του Fried αναφέρει μια συγκεκριμένη πηγή έντασης με έναν κυκλικό τρόπο, αναφερόμενη σε μια πρωτοβουλία DEI υπό την ηγεσία των εργαζομένων που θα διαλύθηκε.

«Κάνουμε τη διαχείριση έργων, την ομαδική επικοινωνία και το λογισμικό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου», έγραψε ο Fried. «Δεν είμαστε εταιρεία κοινωνικών επιπτώσεων».

>Μεταφρασμένο από την Google <
Source link

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.