Το Spotify παραμένει αθόρυβο σχετικά με την κυκλοφορία της φωνητικής εντολής του «Hey Spotify» σε κινητά


Το 2019, το Spotify άρχισε να δοκιμάζει μια συσκευή υλικού για ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που ονομάστηκε με αγάπη " Car Thing ", που επέτρεψε στους χρήστες του Spotify Premium να παίζουν μουσική και podcasts χρησιμοποιώντας φωνή εντολές που ξεκίνησαν με το "Hey, Spotify". Πέρυσι, το Spotify άρχισε να αναπτύσσει μια παρόμοια φωνητική ενσωμάτωση στην εφαρμογή για κινητά. Τώρα, η πρόσβαση στη λειτουργία φωνής "Hey Spotify" κυκλοφορεί ευρύτερα.

Το Spotify επέλεξε να μην ανακοινώσει επίσημα τη νέα προσθήκη, παρά πολλές αναφορές που δείχνουν ότι η επιλογή φωνής εμφανίστηκε για πολλά άτομα στην εφαρμογή Spotify, οδηγώντας σε κάποια σύγχυση των χρηστών σχετικά με τη διαθεσιμότητα.

Μια πρώιμη αναφορά του GSM Arena, για παράδειγμα, ανέφερε ότι οι χρήστες Android είχαν λάβει μια ειδοποίηση push που τους ειδοποίησε για τη λειτουργία. Η ειδοποίηση συμβούλεψε τους χρήστες να «Απλώς ενεργοποιήστε το μικρόφωνό σας και πείτε« Γεια σου Spotify, Αναπαραγωγή των αγαπημένων μου τραγουδιών ». Όταν πατηθεί, η ειδοποίηση ξεκίνησε τη νέα φωνητική διεπαφή του Spotify, όπου οι χρήστες ωθούνται να δώσουν πρώτα στην εφαρμογή άδεια χρήσης το μικρόφωνο για να μπορεί να ζητήσει προφορικά τη μουσική που θέλουν να ακούσουν.

Αρκετά καταστήματα ανέφεραν σύντομα ότι η λειτουργία είχε κυκλοφορήσει σε χρήστες Android, κάτι που ισχύει μόνο εν μέρει.

Όπως αποδεικνύεται, η λειτουργία κάνει το δρόμο της για συσκευές iOS . Όταν ξεκινήσαμε την εφαρμογή Spotify εδώ σε ένα iPhone με iOS 14.5, για παράδειγμα, βρήκαμε ότι η ίδια λειτουργία είχε πράγματι ζωντανή. Απλώς πατάτε το κουμπί μικροφώνου από το πλαίσιο αναζήτησης για να μεταβείτε στη φωνητική εμπειρία. Ρωτήσαμε και βρήκαμε ότι άλλοι χρήστες iPhone σε διάφορες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος iOS είχαν επίσης τη δυνατότητα, συμπεριλαμβανομένων δωρεάν χρηστών, συνδρομητών Premium και συνδρομητών Premium Family Plan.

Η οθόνη που εμφανίζεται υποδηλώνει σε μεγάλο, τολμηρό κείμενο που θα μπορούσατε λέγοντας "Hey Spotify, play …" ακολουθούμενο από ένα τυχαίο όνομα καλλιτέχνη. Παρουσιάζει επίσης ένα μεγάλο πράσινο κουμπί στο κάτω μέρος για να ενεργοποιήσετε το "Hey Spotify".

Μόλις ενεργοποιηθεί, μπορείτε να ζητήσετε καλλιτέχνες, άλμπουμ, τραγούδια και λίστες αναπαραγωγής με το όνομα, καθώς και έλεγχο της αναπαραγωγής με εντολές όπως διακοπή, παύση, παραλείψτε αυτό το τραγούδι, επιστρέψτε και άλλα. Το Spotify επιβεβαιώνει την εντολή με μια ρομποτική ανδρική φωνή από προεπιλογή. (Μπορείτε να αλλάξετε μια γυναικεία φωνή στις Ρυθμίσεις, αν προτιμάτε.)

Συντελεστές εικόνας: Spotify screenshot iOS

Αυτό Η οθόνη ειδοποιεί επίσης τους χρήστες ότι όταν η εφαρμογή ακούει τη φωνητική εντολή "Hey Spotify", στέλνει τα δεδομένα φωνής του χρήστη και άλλες πληροφορίες στο Spotify. Υπάρχει ένας σύνδεσμος για την πολιτική Spotify σχετικά με τη χρήση των δεδομένων φωνής ο οποίος εξηγεί περαιτέρω ότι το Spotify θα συλλέγει ηχογραφήσεις και μεταγραφές όσων λέτε μαζί με πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο που σας επέστρεψε. Η εταιρεία αναφέρει ότι ενδέχεται να συνεχίσει να χρησιμοποιεί αυτά τα δεδομένα για να βελτιώσει τη λειτουργία, να αναπτύξει νέες δυνατότητες φωνής και να στοχεύσει χρήστες με σχετικές διαφημίσεις. Μπορεί επίσης να κοινοποιήσει τις πληροφορίες σας σε παρόχους υπηρεσιών, όπως παρόχους αποθήκευσης cloud.

Η πολιτική φαίνεται να είναι η ίδια με αυτήν που χρησιμοποιήθηκε μαζί με τις διαφημίσεις με φωνητική ενεργοποίηση του Spotify, που κυκλοφόρησαν πέρυσι έτσι δεν φαίνεται να έχει ενημερωθεί ώστε να αντικατοπτρίζει πλήρως τις αλλαγές που ενεργοποιήθηκαν με την κυκλοφορία του "Hey Spotify". Ωστόσο, αυτό δείχνει ότι, όπως και οι άλλοι βοηθοί φωνής, το Spotify δεν καταγράφει συνεχώς – περιμένει έως ότου οι χρήστες λένε τις λέξεις αφύπνισης.

Δεδομένης της προέλευσης της φωνητικής εντολής "Hey Spotify" με το "Car Thing", υπήρξαν εικασίες ότι η κυκλοφορία των κινητών είναι ένα σήμα ότι η εταιρεία είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει το δικό της υλικό στο ευρύτερο κοινό στο εγγύς μέλλον. Υπάρχει ήδη κάποια ένδειξη που μπορεί να είναι αληθινή – Η MacRumors ανέφερε πρόσφατα εύρεση αναφορών και φωτογραφιών στο Car Thing και τις διάφορες βάσεις του στον κώδικα της εφαρμογής Spotify. Αυτό ακολουθεί το Η αποκάλυψη του Car Thing στις καταθέσεις της FCC τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, η οποία είχε επίσης προκαλέσει φήμες ότι η συσκευή θα κυκλοφορήσει σύντομα. για να παρέχουμε οποιεσδήποτε απαντήσεις σχετικά με την κυκλοφορία της λειτουργίας παρά την αναμονή μιας ημέρας. Αντ 'αυτού, μας είπαν ότι «δυστυχώς δεν έχουν πρόσθετα νέα για κοινή χρήση αυτή τη στιγμή». Αυτό υποδηλώνει επίσης ότι ορισμένα μεγαλύτερα έργα θα μπορούσαν να συνδεθούν με αυτήν την κατά τα άλλα πιο μικρή λειτουργία.

Αν και οι σημερινοί καταναλωτές είναι επιφυλακτικοί με τις μεθόδους συλλογής δεδομένων τεχνολογικών εταιρειών – και ιδιαίτερα χρήση φωνητικών δεδομένων μετά από τρεις τρεις τεχνολογίας γίγαντες ομολόγησαν για κακές πρακτικές σε αυτό το μέτωπο – υπάρχει ακόμη μια περίπτωση χρήσης για φωνητικές εντολές, ιδίως από άποψη προσβασιμότητας και, για οδηγούς, από άποψη ασφάλειας.

Και παρόλο που μπορείτε να κατευθύνετε τον βοηθό φωνής σας στο τηλέφωνό σας (ή μέσω CarPlay ή Android Auto, εάν υπάρχει) για αναπαραγωγή περιεχομένου από το Spotify, ορισμένοι μπορεί να θεωρήσουν χρήσιμο να μιλήσετε απευθείας στο Spotify – ειδικά από τότε Η Apple δεν επιτρέπει στο Spotify να οριστεί ως προεπιλεγμένη υπηρεσία μουσικής. Μπορείτε μόνο να εκπαιδεύσετε το Siri για να ξεκινήσετε το Spotify ως την προτιμώμενη υπηρεσία σας.

Εάν, ωστόσο, έχετε δεύτερες σκέψεις σχετικά με τη χρήση της λειτουργίας "Hey Spotify" αφού την ενεργοποιήσετε, μπορείτε να την απενεργοποιήσετε στην ενότητα "Φωνή" Αλληλεπιδράσεις "στις ρυθμίσεις της εφαρμογής.

>Μεταφρασμένο από την Google <
Source link

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.