Το τέρας Q1 του Coinbase στο πλαίσιο


Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021, ο αμερικανικός γίγαντας εμπορικών κρυπτονομισμάτων Coinbase αυξήθηκε απότομα, δημιουργώντας ταυτόχρονα ισχυρά κέρδη.

Για την Coinbase, η αποκάλυψη του προκαταρκτικού της Τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2021 έρχονται μια εβδομάδα νωρίτερα από την άμεση καταχώρισή της, μια εκδήλωση που θα βλέπει την εταιρεία να αρχίζει να διαπραγματεύεται δημόσια. Δεδομένου ότι είναι πλούσιο σε μετρητά και γνωστό, η Coinbase παραιτείται από μια παραδοσιακή IPO υπέρ της πιο εξωτικής μεθόδου δημοσίευσης.

Στην κυκλοφορία της, η Coinbase αποκάλυψε τις ακόλουθες μετρήσεις, τις οποίες η TechCrunch έχει συγκρίνει με μετρήσεις από την κατάθεση S-1 :

  • Μηνιαίοι χρήστες συναλλαγών (MTU) 6,1 εκατομμυρίων, από 2,8 εκατομμύρια στο τέλος του 2020.
  • Περιουσιακά στοιχεία πλατφόρμας 223 δισεκατομμυρίων $, από 90,3 $ δισεκατομμύρια στο τέλος του 2020.
  • Όγκος συναλλαγών 335 δισεκατομμυρίων δολαρίων, από 193,1 δισεκατομμύρια δολάρια στο τέλος του 2020.
  • Έσοδα 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, από 585,1 εκατομμύρια δολάρια το 4ο τρίμηνο του 2020. [19659005] Καθαρά έσοδα "περίπου 730 εκατομμύρια $ έως 800 εκατομμύρια $", από 178,8 εκατομμύρια $ το 4ο τρίμηνο του 2020.
  • Προσαρμοσμένο EBITDA "περίπου 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων", από 287,7 εκατομμύρια δολάρια το 4ο τρίμηνο του 2020.

Η ανάπτυξη του Coinbase από το 4ο τρίμηνο του 2020 στο πρώτο τρίμηνο του 2021 είναι τόσο ακραία που οι συγκρίσεις από έτος σε έτος της εταιρείας είναι farcica μεγάλο. Για παράδειγμα, το 1ο τρίμηνο του 2020 τα έσοδα της Coinbase ήταν 190,6 εκατομμύρια δολάρια, ή λίγο κάτω από το 11% της πρώτης γραμμής του Q1 2021. Τα προσαρμοσμένα κέρδη της εταιρείας μόνο το πρώτο τρίμηνο του 2021 ήταν πάνω από πέντε φορές τα έσοδα της πριν από το χρόνο.

Οι νέοι αριθμοί μπορεί να βοηθήσουν στην ενίσχυση ορισμένων σημείων αποτίμησης που η εταιρεία έχει συζητήσει ότι πλησιάζει, όπως το όριο των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ή ακόμη και να τα ενισχύσει

Η εταιρεία παρουσίασε κάποιες προειδοποιήσεις στη δημόσια έκδοσή της, σημειώνοντας ότι «οι κύκλοι τιμών κρυπτογράφησης μπορούν να είναι εξαιρετικά ευμετάβλητοι και, ως αποτέλεσμα, [Coinbase] μετρά την απόδοση [s] [its] έναντι των κύκλων τιμών αντί των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων». Η εταιρεία δήλωσε επίσης ότι οι μελλοντικές μειώσεις της δραστηριότητας συναλλαγών κρυπτογράφησης δεν θα επιβραδύνουν την επένδυσή της:

MTU, Όγκος συναλλαγών και, ως εκ τούτου, τα έσοδα από συναλλαγές κυμαίνονται, δυνητικά, ουσιαστικά, με την τιμή Bitcoin και την αστάθεια των κρυπτονομισμάτων. Αυτό το απρόβλεπτο εισόδημα, με τη σειρά του, επηρεάζει την κερδοφορία μας από τρίμηνο σε τρίμηνο. Όσον αφορά τα έξοδα, σκοπεύουμε να δώσουμε προτεραιότητα στις επενδύσεις, συμπεριλαμβανομένων περιόδων στις οποίες ενδέχεται να παρατηρήσουμε μείωση της τιμής του Bitcoin. Αυτό συμβαίνει επειδή πιστεύουμε ότι η κλίμακα είναι κεντρική για την επίτευξη της αποστολής μας και είναι ακόμα νωρίς στην ανάπτυξη αυτού του κλάδου. [Emphasis: TechCrunch]

Ή πιο απλά, είναι διατεθειμένη να θυσιάσει τη μελλοντική κερδοφορία, εάν τα έσοδά της μειωθούν, καθώς χτίζεται για το μέλλον, αντί να υπολογίζει τις πιο βραχυπρόθεσμες προσδοκίες των επενδυτών. Τουλάχιστον η Coinbase είναι ξεκάθαρη στα μηνύματά της στους επενδυτές: Μην αγοράζετε μετοχές της Coinbase αναμένοντας από την εταιρεία να συντονίσει τα αποτελέσματά της με τις τριμηνιαίες προσδοκίες.

Κοιτάζοντας μπροστά, η Coinbase έδωσε κάποιες οδηγίες για τα αποτελέσματα του έτους. Για το 2021, η εταιρεία παρείχε τρία σενάρια. Το πρώτο «υποθέτει αύξηση της κεφαλαιοποίησης της αγοράς κρυπτογράφησης και μέτρια έως υψηλή μεταβλητότητα των τιμών των περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησης», οδηγώντας σε 7 εκατομμύρια MTU. Το δεύτερο «προϋποθέτει επίπεδη κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτογράφησης και χαμηλή έως μέτρια αστάθεια στις τιμές των περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησης» και 5,5 εκατομμύρια MTU. Το τρίτο «υποθέτει μια σημαντική μείωση στην κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτογράφησης, παρόμοια με τη μείωση που παρατηρήθηκε το 2018 και τα χαμηλά επίπεδα μεταβλητότητας των τιμών των περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησης στη συνέχεια» και 4 εκατομμύρια MTU για το έτος.

Αλλά μην νομίζετε ότι η Coinbase είναι προσδοκία στάσιμη ανάπτυξη, απλώς και μόνο επειδή το καλύτερο σενάριό της προβλέπει απλή ανάπτυξη από 6,1 εκατομμύρια MTU σε 7 εκατομμύρια MTU. Η εταιρεία έγραψε στην έκδοσή της με τίτλο «θεσμικά έσοδα» ότι αναμένει «ουσιαστική ανάπτυξη το 2021 με γνώμονα τα έσοδα από συναλλαγές και θεματοφύλακες, δεδομένου του αυξημένου θεσμικού ενδιαφέροντος στην κατηγορία κρυπτογράφησης.»

Το τρίμηνο του Coinbase ήταν καλό. Αλλά και η ίδια η απόδοση των κρυπτονομισμάτων. Ένα στοίχημα για τις μετοχές της εταιρείας, λοιπόν, θα μπορούσε εύκολα να θεωρηθεί ως στοίχημα για την αξία του bitcoin και των άλλων. Η 14η Απριλίου θα είναι μια διασκεδαστική μέρα για παρακολούθηση.

>Μεταφρασμένο από την Google <
Source link

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.