Ο πρώην διευθυντής της Amazon δίνει στις κινεζικές εταιρείες ένα εργαλείο για την καταπολέμηση των απειλών στον κυβερνοχώρο


Η Κίνα προωθεί μια κοινωνία του Διαδικτύου όπου οι οικονομικές και δημόσιες δραστηριότητες πραγματοποιούνται όλο και περισσότερο στο Διαδίκτυο. Στη διαδικασία αυτή, μεταφορές δεδομένων πολιτών και κυβερνήσεων μεταφέρονται σε διακομιστές cloud, προκαλώντας ανησυχίες για την ασφάλεια των πληροφοριών. Ένα ξεκίνημα που ονομάζεται ThreatBook βλέπει μια ευκαιρία σε αυτήν την επανάσταση και δεσμεύεται να προστατεύσει τις εταιρείες και τις γραφειοκρατίες από κακόβουλες κυβερνοεπιθέσεις.

Το λογισμικό προστασίας από ιούς και ασφάλειας υπάρχει στην Κίνα εδώ και αρκετές δεκαετίες, αλλά μέχρι πρόσφατα, οι επιχειρήσεις προμηθεύονταν απλώς για να ικανοποιήσουν τα αιτήματα συμμόρφωσης, δήλωσε ο Xue Feng, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του εξαετούς ThreatBook, στο TechCrunch σε συνέντευξή του.

Από το 2014, η προσβασιμότητα στο Διαδίκτυο άρχισε να επεκτείνεται ραγδαία στην Κίνα, οδηγώντας σε μια έκρηξη δεδομένων. Οι πληροφορίες που είχαν αποθηκευτεί στο παρελθόν σε φυσικούς διακομιστές μεταφέρθηκαν στο cloud Οι εταιρείες συνειδητοποίησαν ότι μια επίθεση στον κυβερνοχώρο θα μπορούσε να οδηγήσει σε σημαντική οικονομική απώλεια και άρχισαν να δίνουν σοβαρή προσοχή στις λύσεις ασφαλείας.

Εν τω μεταξύ, ο κυβερνοχώρος αναδύεται ως πεδίο μάχης όπου ο ανταγωνισμός μεταξύ των κρατών διαδραματίζεται. Οι κακόβουλοι ηθοποιοί ενδέχεται να στοχεύσουν την κρίσιμη ψηφιακή υποδομή μιας χώρας ή να κλέψουν βασική έρευνα από μια βάση δεδομένων πανεπιστημίου.

«Ο αριθμός των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο μεταξύ των χωρών αντικατοπτρίζει τις γεωπολιτικές τους σχέσεις», παρατήρησε ο Xue, ο οποίος επέβλεψε την ασφάλεια πληροφοριών στο Amazon China πριν ιδρύσει το ThreatBook. Προηγουμένως, ήταν ο διευθυντής της ασφάλειας του Διαδικτύου στη Microsoft στην Κίνα.

«Εάν δύο χώρες είναι σύμμαχοι, είναι λιγότερο πιθανό να επιτεθούν η μία στην άλλη. Η Κίνα έχει πολύ ιδιαίτερη θέση στη γεωπολιτική. Εκτός από τις εντάσεις της με τις άλλες υπερδυνάμεις, είναι επίσης συνηθισμένες επιθέσεις στον κυβερνοχώρο από μικρότερες, κοντινές χώρες. "

Όπως και άλλες αναδυόμενες εταιρείες SaaS, η ThreatBook πωλεί λογισμικό και χρεώνει τέλος συνδρομής για ετήσιες υπηρεσίες. Περισσότερο από το 80% των σημερινών πελατών του είναι μεγάλες εταιρείες χρηματοδότησης, ενέργειας, βιομηχανίας διαδικτύου και μεταποίησης. Οι κρατικές συμβάσεις αποτελούν ένα μικρότερο κομμάτι. Με τον γύρο χρηματοδότησης της Σειράς Ε που έκλεισε τα 500 εκατομμύρια γιουάν (76 εκατομμύρια δολάρια) τον Μάρτιο, η ThreatBook αύξησε το συνολικό της κεφάλαιο που συγκεντρώθηκε σε πάνω από 1 δισεκατομμύριο γιουάν από επενδυτές, συμπεριλαμβανομένης της Hillhouse Capital.

Ο Xue αρνήθηκε να αποκαλύψει τα έσοδα ή την αποτίμηση της εταιρείας, αλλά είπε 95 % των πελατών της εταιρείας επέλεξαν να ανανεώσουν τις ετήσιες συνδρομές τους. Πρόσθεσε ότι η εταιρεία πληροί τις «προκαταρκτικές απαιτήσεις» του συμβουλίου STAR του Χρηματιστηρίου της Σαγκάης, ισοδύναμο της Κίνας με το NASDAQ και θα δημοσιοποιηθεί όταν οι συνθήκες είναι ώριμες.

«Χρειάζεται τους συνομηλίκους μας 7- 10 χρόνια για να δημοσιευτεί ", δήλωσε ο Xue.

Το ThreatBook συγκρίνεται με το CrowdStrike από τη Silicon Valley, που κατέθεσε να δημοσιευτεί το 2019 και να εντοπίσει απειλές παρακολουθώντας τα" τελικά σημεία "μιας εταιρείας, τα οποία θα μπορούσαν να είναι φορητοί υπολογιστές και φορητές συσκευές υπαλλήλων που συνδέονται με το εσωτερικό δίκτυο έξω από το εταιρικό τείχος προστασίας.

Το ThreatBook έχει παρόμοια σειρά λογισμικού που πηγαίνει στις συσκευές των εργαζομένων μιας εταιρείας, εντοπίζει αυτόματα απειλές και έρχεται με μια λίστα λύσεων. 19659002] «Είναι σαν να εγκαθιστούμε πολλές κάμερες ασφαλείας μέσα σε μια εταιρεία», είπε ο Xue. «Αλλά αυτό που έχει σημασία είναι αυτό που λέμε στους πελάτες αφού καταλάβουμε ζητήματα.»

Οι πάροχοι SaaS στην Κίνα βρίσκονται ακόμη στη φάση της εκπαίδευσης της αγοράς και των ομάδων πίεσης για πληρωμές. Από τις 3.000 εταιρείες που εξυπηρετεί το ThreatBook, μόνο 300 πληρώνουν, οπότε υπάρχει άφθονος χώρος για δημιουργία εσόδων. Η προθυμία για δαπάνες διαφέρει επίσης σε διάφορους τομείς, με τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να χαρίζουν πολλά εκατομμύρια γιουάν (1 $ = 6,54 γιουάν) ετησίως, ενώ μια εκκίνηση τεχνολογίας μπορεί να θέλει μόνο να πληρώσει ένα κλάσμα αυτού.

Το όραμα της Xue είναι να πάρει το ThreatBook global . Η εταιρεία είχε σχέδια να επεκταθεί στο εξωτερικό πέρυσι, αλλά συγκρατήθηκε από την πανδημία COVID-19.

«Έχουμε πολλές ερωτήσεις από εταιρείες στη Νοτιοανατολική Ασία και τη Μέση Ανατολή. Μπορεί ακόμη να υπάρχει χώρος για εμάς σε αγορές με ώριμο [cybersecurity companies] όπως η Ευρώπη και η Βόρεια Αμερική », δήλωσε ο Xue. «Εφόσον είμαστε σε θέση να προσφέρουμε διαφοροποίηση, ένας πελάτης μπορεί να μας θεωρήσει ακόμη και αν έχει μια υπάρχουσα λύση ασφάλειας.»

>Μεταφρασμένο από την Google <
Source link

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.