Η Swyft συγκεντρώνει 17,5 εκατομμύρια δολάρια για παράδοση την ίδια ημέρα σε όλους τους εμπόρους λιανικής που δεν είναι η Amazon


Χάρη σε μεγάλους παίκτες όπως η Amazon και η Walmart, έχουμε συνηθίσει να παραδίδουμε την επόμενη ή την ίδια μέρα. Ωστόσο, η πανδημία έχει επίσης ανανεώσει το ενδιαφέρον μας για αγορά από μικρότερες επιχειρήσεις και εμπόρους λιανικής.

Η Swyft μια εταιρεία που έχει μόλις συγκεντρώσει 17,5 εκατομμύρια δολάρια στη Σειρά Α, βοηθά τους λιανοπωλητές οποιουδήποτε μεγέθους να προσφέρουν προσιτή παράδοση την ίδια μέρα. Ο γύρος ήταν υπό την ηγεσία των Inovia Capital και Forerunner Ventures, με τη συμμετοχή της Shopify και των υπαρχόντων επενδυτών Golden Ventures and Trucks VC.

Η Swyft είναι μια αγορά, που συνδέει ένα δίκτυο μεταφορέων με προμηθευτές. Ωστόσο, η εταιρεία παρέχει επίσης λογισμικό σε αυτούς τους μεταφορείς για να τους καταστήσει πιο αποτελεσματικούς και τους μετατρέπει σε ένα τεράστιο δίκτυο που τους επιτρέπει να παραλαμβάνουν περισσότερο απόθεμα χωρίς να προσθέτουν στην υποδομή τους.

Με άλλα λόγια, αρκετοί περιφερειακοί αερομεταφορείς μπορεί να διαδραματίσουν ρόλο στην παράδοση ενός δέματος που αποστέλλεται μέσω της Swyft χωρίς να κάνουν μεγάλες αλλαγές στις αρχικές τους διαδρομές ή να προσθέσουν νέους οδηγούς, φορτηγά κ.λπ.

Μέχρι σήμερα, σημαντικοί παίκτες τόσο στη ναυτιλία όσο και στο λιανικό εμπόριο κυριάρχησαν σε αυτόν τον χώρο, χάρη σε μεγάλο βαθμό στην ικανότητά τους να παραδώσει γρήγορα. Η Swyft επιδιώκει να συγκεντρώσει έναν στρατό, λόγω έλλειψης καλύτερου όρου, που αποτελείται από όλους τους μικρότερους παίκτες, συμπεριλαμβανομένων των λιανοπωλητών και πωλητών μαμά και ποπ, καθώς και μικρότερων, περιφερειακών μεταφορέων. Συγκεντρωμένοι μέσω λογισμικού, αυτοί οι μεταφορείς και οι λιανοπωλητές μπορούν να ταιριάξουν με την κλίμακα και την επιρροή των μεγαθήρων χωρίς να ξοδέψουν περιουσία.

Η Swyft δημιουργήθηκε από τους Aadil Kazmi (CEO), Zeeshan Hamid (Head of Engineering) και Maraz Rahman (Head of Εκπτώσεις). Ο Kazmi και ο Hamid πέρασαν τη σταδιοδρομία τους στο Amazon, δουλεύοντας σε δεδομένα και επιχειρήσεις τελευταίου μιλίου για το μεγαθήριο. Ο Ραχμάν ήταν πρώιμος υπάλληλος σε μια εκκίνηση proptech που υποστηρίζεται από το YC.

Το τρίο άρχισε να αναρωτιέται στις αρχές του περασμένου έτους γιατί οι λιανοπωλητές δεν ήταν σε θέση να προσφέρουν παράδοση την ίδια μέρα και επέλεξαν να αντιμετωπίσουν το κενό που ανακάλυψαν.

Το κλειδί Το συστατικό του Swyft δεν είναι η συγκέντρωση των ταχυμεταφορών, αλλά το λογισμικό που τους παρέχει. Επειδή η Swyft αυξάνει τη ζήτηση για αυτούς τους αερομεταφορείς, πρέπει επίσης να τις καταστήσει πιο αποτελεσματικές. Το λογισμικό back-end επιτρέπει στους μεταφορείς να ψηφιοποιούν ή να αυτοματοποιούν πολλά από αυτά που κάνουν παραδοσιακά με το χέρι.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Aadil Kazmi λέει ότι η Swyft μπορεί να έρθει οπουδήποτε μεταξύ 25 και 30 τοις εκατό φθηνότερη από την υπάρχουσα επιλογή.

"Δεν ξέρω ποιο ποσοστό των αγορών σας προέρχονται από την Amazon, αλλά για μένα είναι περίπου το 150 τοις εκατό", δήλωσε η Eurie Kim. «Θα προτιμούσα να αγοράσω αλλού με την πανδημία και να υποστηρίξω τοπικές και ανεξάρτητες μάρκες, αλλά η Amazon μας εκπαίδεψε όλους να έχουμε γρήγορη και δωρεάν αποστολή. Αισθάνεται σαν μια ευκαιρία όπου η εμπειρία των καταναλωτών λείπει πραγματικά και το βάρος για τους εμπόρους και τους λιανοπωλητές είναι εξαιρετικά βαρύ. »

Η Swyft έχει σήμερα 16 εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης. Δώδεκα τοις εκατό είναι γυναίκες και 75 τοις εκατό είναι άτομα χρώματος, σύμφωνα με την εταιρεία.

Από τον Απρίλιο του 2020, η Swyft διευκόλυνε την παράδοση περισσότερων από 180.000 πακέτων και επέκτεινε το μικτό περιθώριο από 78% σε 82%, χάρη σε μεγάλο βαθμό στα έσοδα από την πλευρά του λογισμικού της επιχείρησης και ένα μοντέλο μηδενικού περιουσιακού στοιχείου.

>Μεταφρασμένο από την Google <
Source link

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.