Η Okta επεκτείνεται σε προνομιακή διαχείριση πρόσβασης και αναφορά διακυβέρνησης ταυτότητας


Η Okta ανακοίνωσε σήμερα ότι επεκτείνει την πλατφόρμα της σε δύο νέους τομείς. Μέχρι αυτό το σημείο, η εταιρεία είναι γνωστή για το προϊόν διαχείρισης πρόσβασης στην ταυτότητά της, δίνοντας στις εταιρείες τη δυνατότητα να συνδεθούν σε πολλαπλά προϊόντα cloud με ένα μόνο ενεργοποιημένο. Σήμερα, η εταιρεία κινείται σε δύο νέους τομείς: προνομιακή πρόσβαση και διακυβέρνηση ταυτότητας

Η προνομιακή πρόσβαση παρέχει στις εταιρείες τη δυνατότητα να παρέχουν πρόσβαση σε μια αναγκαία βάση σε περιορισμένο αριθμό ατόμων σε βασικές διοικητικές υπηρεσίες εντός μιας εταιρείας. Αυτό θα μπορούσε να είναι η βάση δεδομένων σας ή οι διακομιστές σας ή οποιοδήποτε μέρος της τεχνολογίας σας που είναι πολύ ευαίσθητο και όπου θέλετε να ελέγχετε στενά ποιος μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτά τα συστήματα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Okta, Todd McKinnon, λέει ότι η Okta ήταν πάντα καλή στο κλείδωμα πρόσβαση γενικού πληθυσμού χρηστών σε υπηρεσίες cloud όπως το Salesforce, το Office 365 και το Gmail. Αυτό που κοινό έχουν αυτές οι υπηρεσίες cloud είναι να έχετε πρόσβαση σε αυτές μέσω μιας διεπαφής ιστού.

Οι διαχειριστές έχουν πρόσβαση στους ειδικούς λογαριασμούς χρησιμοποιώντας διαφορετικά πρωτόκολλα. «Είναι κάτι σαν ασφαλές κέλυφος ή χρησιμοποιείτε ένα τερματικό στον υπολογιστή σας για να συνδεθείτε σε έναν διακομιστή στο σύννεφο ή είναι μια σύνδεση βάσης δεδομένων όπου πραγματικά συνδέεστε με μια σύνδεση SQL ή συνδέεστε σε ένα κοντέινερ που είναι το πρωτόκολλο Kubernetes για την πραγματική διαχείριση του κοντέινερ », εξήγησε ο McKinnon.

Η προνομιακή πρόσβαση προσφέρει μερικά βασικά χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας περιορισμού της πρόσβασης σε ένα δεδομένο χρονικό παράθυρο και εγγραφής βίντεο της συνεδρίας, οπότε υπάρχει ίχνος ελέγχου του τι ακριβώς συνέβη όταν κάποιος είχε πρόσβαση στο σύστημα. Ο McKinnon λέει ότι αυτές οι λειτουργίες παρέχουν πρόσθετα επίπεδα προστασίας για αυτούς τους ευαίσθητους λογαριασμούς.

Λέει ότι θα είναι αρκετά ασήμαντο να χαράξουμε αυτούς τους λογαριασμούς επειδή η Okta έχει ήδη χωρίσει τους χρήστες σε ομάδες και μπορεί να δώσει αυτά τα ειδικά προνόμια μόνο σε εκείνα τα άτομα στην ομάδα πρόσβασης διαχειριστή. Η πρόκληση ήταν να βρούμε πώς να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτά τα άλλα είδη πρωτοκόλλων.

Το κομμάτι διακυβέρνησης παρέχει έναν τρόπο στις ομάδες επιχειρήσεων ασφαλείας να εκτελούν λεπτομερείς αναφορές και να αναζητούν ζητήματα που σχετίζονται με την ταυτότητα. "Η διακυβέρνηση παρέχει αναφορές εξαιρέσεων, ώστε να μπορείτε να το δώσετε στους ελεγκτές σας και το πιο σημαντικό μπορείτε να το δώσετε στην ομάδα ασφαλείας σας για να βεβαιωθείτε ότι καταλαβαίνετε τι συμβαίνει και γιατί υπάρχει αυτή η απόκλιση από τη δηλωμένη πολιτική σας", είπε.

Όλα αυτά όταν συνδυάζονται με την εξαγορά 6,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Auth0 τον περασμένο μήνα είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου από την εταιρεία να είναι αυτό που ο McKinnon αποκαλεί το σύννεφο ταυτότητας. Βλέπει μια αγορά με πολλά στρατηγικά σύννεφα και πιστεύει ότι η ταυτότητα θα είναι ένα από αυτά.

«Επειδή η ταυτότητα είναι τόσο στρατηγική για τα πάντα, ξεκλειδώνει τον πελάτη σας, πρόσβαση, ξεκλειδώνει την πρόσβαση των υπαλλήλων σας, διατηρεί τα πάντα ασφαλή. Έτσι, αυτή η επέκταση, είτε πρόκειται για ταυτότητα πελάτη με μηδενική εμπιστοσύνη είτε εάν κάνει περισσότερα για την ταυτότητα του εργατικού δυναμικού με όχι μόνο πρόσβαση, αλλά προνομιακή πρόσβαση και διακυβέρνηση ταυτότητας. Πρόκειται για την ταυτότητα που εξελίσσεται σε αυτό το πρωτογενές σύννεφο », είπε.

Ενώ και τα δύο αυτά νέα προϊόντα ανακοινώθηκαν σήμερα στην εικονική διάσκεψη πελατών της εταιρείας Oktane, δεν θα είναι γενικά διαθέσιμα μέχρι το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους. [19659012] Έννοια της συμφωνίας Okta-Auth0 6,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων

>Μεταφρασμένο από την Google <
Source link

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.