Η Avant διπλασιάζεται στην ψηφιακή τραπεζική με την εξαγορά της Zero Financial


Η Avant ένας διαδικτυακός δανειστής που έχει συγκεντρώσει πάνω από 600 εκατομμύρια δολάρια σε ίδια κεφάλαια, ανακοίνωσε σήμερα ότι απέκτησε τη Zero Financial και τη μάρκα neobank, Level, για να προωθήσει την αποστολή της να γίνει ψηφιακή τράπεζα για τις μάζες. [19659002] Ιδρύθηκε το 2012, η ​​Avant που εδρεύει στο Σικάγο ξεκίνησε κυρίως ως διαδικτυακός δανειστής που στοχεύει σε «μη εξυπηρετούμενους καταναλωτές», αλλά εξελίσσεται σε ψηφιακή τραπεζική με αυτήν την εξαγορά. Η εταιρεία σημείωσε ακαθάριστα έσοδα ύψους 265 εκατομμυρίων δολαρίων το 2020 και έχει συγκεντρώσει κεφάλαια με την πάροδο των ετών από υποστηρικτές όπως η General Atlantic και η Tiger Global Management.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Avant, James Paris, δήλωσε στο TechCrunch. "Η μαζική μετάβαση στο ψηφιακό τους τελευταίους 12 μήνες έκανε το σωστό χρονικό διάστημα για να επεκτείνουμε τις προσφορές μας."

Η απόκτηση της Zero Financial και της neobank της, Level (συν περιουσιακά στοιχεία τραπεζικής εφαρμογής), θα δώσει στην Avant τη δυνατότητα να προσφέρει "ένα πλήρες οικοσύστημα προσφορών τραπεζικών και πιστωτικών προϊόντων" μέσω μιας πλήρως ψηφιακής πλατφόρμας, σύμφωνα με το Παρίσι. Αυτές οι προσφορές περιλαμβάνουν καταθέσεις, προσωπικά δάνεια, πιστωτικές κάρτες και δάνεια αυτοκινήτων.

Οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας δεν αποκαλύφθηκαν εκτός από το γεγονός ότι η εξαγορά ολοκληρώθηκε με συνδυασμό μετρητών και αποθεμάτων.

Ιδρύθηκε το 2016, Η Zero Financial με έδρα το Σαν Φρανσίσκο έχει συγκεντρώσει 147 εκατομμύρια δολάρια σε χρέος και ίδια κεφάλαια σύμφωνα με την Crunchbase. Η New Enterprise Associates (NEA) ηγήθηκε της σειράς A ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων τον Μάιο του 2019.

Το επίπεδο παρουσιάστηκε στο κοινό τον Φεβρουάριο του 2020, που επαναλήφθηκε από την ίδια ομάδα με έδρα την Καλιφόρνια που ίδρυσε το «στυλ χρέωσης» Πιστωτική κάρτα που προσφέρει μηδέν, σύμφωνα με αυτό το κομμάτι FintechFutures . Η αμφισβητούμενη τράπεζα δημιουργήθηκε για να στοχεύει χιλιετηρίδες δυσαρεστημένους με τις υφιστάμενες τραπεζικές επιλογές.

Ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Zero Financial, Bryce Galen, δήλωσε ότι ο Avant μοιράστηκε την αποστολή της εταιρείας του υπηρεσίες προϊόντων σε καταναλωτές που διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση σε αυτά. "

Η Avant, σημειώνει το Παρίσι, χρησιμοποιεί χιλιάδες σημεία δεδομένων βάσει τεχνητής νοημοσύνης για τον προσδιορισμό του πιστωτικού κινδύνου. Με αυτήν την απόκτηση, αυτός ο φακός θα επεκταθεί με δεδομένα, όπως οι ταμειακές ροές ενός πελάτη κατάθεσης, πώς διαχειρίζονται τα οικονομικά τους και εάν πληρώνουν τους λογαριασμούς τους εγκαίρως.

«Αυτό θα μας επιτρέψει να πάρουμε τις πιστωτικές αποφάσεις γρηγορότερα και να παρέχουμε εξατομικευμένες επιλογές για να βοηθήσουμε τους καταναλωτές που έχουν υποβιβασθεί να αποκτήσουν οικονομική ελευθερία, σε οποιοδήποτε και σε κάθε στάδιο του οικονομικού τους ταξιδιού», δήλωσε ο Παρίσι στην TechCrunch. "Θα ενισχύσει επίσης τη μακροπρόθεσμη αφοσίωση και αφοσίωση και θα συμβάλει στην αύξηση της προσέγγισής μας πέρα ​​από τα 1,5 εκατομμύρια πελάτες που έχουμε εξυπηρετήσει μέχρι σήμερα"

Όπως ένας αυξανόμενος αριθμός fintechs, η Avant λειτουργεί υπό την προϋπόθεση ότι η ικανότητα ενός ατόμου να πάρει πίστωση δεν θα πρέπει να υπαγορεύεται μόνο από ένα πιστωτικό αποτέλεσμα.

«Ένα σημαντικό ποσό των Αμερικανών έχουν κακή, κακή ή καθόλου πίστωση. Για αυτούς τους ανθρώπους, η πρόσβαση σε πίστωση δεν είναι ακριβώς εύκολη και συχνά έρχεται με επιπλέον χρεώσεις ", δήλωσε ο Παρίσι. Γι 'αυτό, πρόσθεσε, η Avant έχει επικεντρωθεί στην παροχή επιλογών σε αυτούς τους καταναλωτές με "διαφανή, προϊόντα που βασίζονται σε ανταμοιβές." "Σχετικά με τις καταθέσεις, την έγκαιρη πρόσβαση στους μισθούς και χωρίς κρυφές χρεώσεις, τα οποία είναι ιδιαίτερα ευεργετικά για τους καταναλωτές στο δρόμο προς την οικονομική ελευθερία, σύμφωνα με το Παρίσι.

Από την ίδρυσή του το 2012, η ​​Avant έχει συνδέσει περισσότερους από 1,5 εκατομμύρια καταναλωτές με 7,5 δισ. Δολάρια σε δάνεια και 400.000 πιστωτικές κάρτες. Η εταιρεία κυκλοφόρησε την πιστωτική της κάρτα το 2017 και μόνο τα τελευταία δύο χρόνια, αύξησε τον αριθμό των χρηστών πιστωτικών καρτών κατά 170%.

>Μεταφρασμένο από την Google <
Source link

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.