Σε μια απόφαση που δικαιώνει την Κίνα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου έκρινε ότι οι δασμοί που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ σε κινεζικά αγαθά, παραβαίνουν τους διεθνείς κανονισμούς.

Όπως διαπιστώνει πάνελ τριών εμπειρογνωμόνων του ΠΟΕ, η Ουάσιγκτον παρέβη τους διεθνείς κανονισμούς όταν το 2018 επέβαλε δασμούς, ύψους 400 εκατ. ευρώ σε κινεζικά αγαθά. Στην έκθεση, οι ειδικοί του ΠΟΕ επισημαίνουν ότι «οι ΗΠΑ δεν έχει αποδείξει ότι δικαιολογούνται τα μέτρα(σε βάρος της Κίνας)».

Παρότι η απόφαση ενισχύει τη θέση του Πεκίνου, η Ουάσιγκτον έχει τη δυνατότητα να ασκήσει βέτο, υποβάλλοντας έφεση εντός των επόμενων 60 ημερών. Το Πεκίνο είχε προσφύγει στον Οργανισμό, υποστηρίζοντας ότι οι δασμοί παραβαίνουν βασικούς κανονισμούς στο καταταστατικό του ΠΟΕ. Η Ουάσιγκτον, από την πλευρά της, ισχυρίζεται ότι οι δασμοί ήταν αναγκαίο μέτρο, ως αντίποινα στην παραβίαση των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησία από την κινεζική πλευρά.

Η απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου σε βάρος των ΗΠΑ αποτελεί εξέλιξη θετική και για την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς η αμερικανική πλευρά έχει απειλήσει την Ευρώπη με την επιβολή δασμών, ως αντίποινα για τη φορολόγηση ψηφιακών εταιρειών με δραστηριότητα στην ευρωπαϊκή αγορά.Source link

By smaragost

Τα κείμενα και οι απόψεις που φιλοξενούνται σε αυτό το site δεν αντιπροσωπεύουν τα πιστεύω μου, τα άρθρα είναι από διάφορες πηγές, θα βλέπουμε πάντα όλες τις πλευρές και θα σχολιάζουμε αναλόγως. ΠΑΡΑΚΑΛΩ μην χρησιμοποιείτε υβριστικές φράσεις και σχόλια. Εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε τις ιατρικές συμβουλές παρακαλώ πολύ να συμβουλευτείτε τον κατάλληλο ιατρό πρώτα. Το site παρέχει μόνο πρόσβαση στις πληροφορίες και τίποτα άλλο, για τα άρθρα που είναι σε διαφορετική γλώσσα παρέχετε μετάφραση η οποία δεν είναι 100% αλλά θα βγάλετε νόημα. Σας ευχαριστώ για την στήριξη. The information provided herein should not be used during any medical emergency or for the diagnosis or treatment of any medical condition. A licensed medical professional should be consulted for diagnosis and treatment of any and all medical conditions. Links to other sites are provided for information only -- they do not constitute endorsements of those other sites.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.