Προς αμοιβαίες υποχωρήσεις για το Brexit | Πολιτική | DW

Προς αμοιβαίες υποχωρήσεις για το Brexit | Πολιτική | DW


Θετικά μηνύματα για απεμπλοκή της διαπραγμάτευσης του Brexit από Βρυξέλλες και Λονδίνο έρχονται σε μια συγκυρία ιδιαίτερα επικίνδυνη για τις οικονομίες των δύο πλευρών.

«Είμαστε έτοιμοι για υποχωρήσεις εφόσον και η άλλη πλευρά είναι το ίδιο έτοιμη» υπογράμμισε σε ομιλία του την Τετάρτη, ο Γάλλος διαπραγματευτής Μισέλ Μπαρνιέ.

Οι Βρυξέλλες επιμένουν ότι οι βρετανικές επιχειρήσεις θα πρέπει να διατηρήσουν τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην λειτουργία τους: «H Ευρώπη δεν αντέχει τον αθέμιτο εμπορικό ανταγωνισμό στα σύνορἀ της και είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε με κάθε μέσο την Ενιαία Αγορά» προσέθεσε ο Μισέλ Μπαρνιέ.

Επόμενο ραντεβού στις 29 Ιουνίου

Επίκειται συνάντηση Τζόνσον με τους επικεφαλής της Κομισιόν και της Γερμανικής Προεδρίας της ΕΕ

Από πλευράς Λονδίνου, επισημαίνουν οι FT, η Downing Street, είναι έτοιμη για υποχωρήσεις σε θέματα όπως η αλιεία και η διατήρηση των ευρωπαϊκών κανόνων δίκαιης και θεμιτής λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Στο θέμα της κρατικής βοήθειας προς τομείς που επλήγησαν από την οικονομική κρίση ένεκα κορωνοϊού, το Λονδίνο συμβιβάζεται να εισφέρει στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό για όποιες περιπτώσεις παραβιάζονται οι κανόνες του αθέμιτου ανταγωνισμού.

Η βρετανική κυβέρνηση αναμένει την διευθέτηση όλων αυτών των θεμάτων στην Συνάντηση του Τζόνσον με τους επικεφαλής της Κομισιόν και την Γερμανική Προεδρία την 29η Ιουνίου.

Μαρία Καστρισιανάκη, Λονδίνο

Source link

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.