Αισιόδοξος ο Μακρόν για το Ταμείο Ανάκαμψης | Πολιτική | DW

Αισιόδοξος ο Μακρόν για το Ταμείο Ανάκαμψης | Πολιτική | DW


Ως «επιχείρηση γοητείας» χαρακτηρίστηκε από το γαλλικό τύπο η χθεσινή επίσκεψη του Εμανουέλ Μακρόν στον ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε, που θεωρείται ο πιο σκληροπυρηνικός από τους 4 που αντιστέκονται στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Πριν και μετά τη συνάντηση, ο γάλλος πρόεδρος χρησιμοποίησε χωρίς φειδώ το τουϊτερ και έκανε δηλώσεις, εκθειάζοντας πάνω απ’ όλα την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη.

«Πηγαίνω για να ανταλλάξω απόψεις με τον Μαρκ Ρούτε, γιατί και οι δύο μας πιστεύουμε στην αλληλεγγύη, αυτή την αλληλεγγύη που έχτισε την Ευρώπη μας», δήλωσε πριν φτάσει στη Χάγη.

Αποχωρώντας στις 11 το βράδυ μετά από ένα μακράς διάρκειας δείπνο με τον Ρούτε δήλωσε σχεδόν ικανοποιημένος: «Πάντα καταφέρναμε να συνάψουμε εποικοδομητικές συμφωνίες με τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας. Πιστεύουμε στην Ευρώπη και γνωρίζουμε ότι είμαστε πιο δυνατοί μαζί. Είμαι βέβαιος ότι θα βρούμε κοινό έδαφος για ευρωπαϊκό σχέδιο ανάκαμψης».

Στόχος του Γάλλου προέδρου είναι να εξασφαλισθεί μία συμφωνία πριν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Ιουλίου. Στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων εντάσσεται και ο πολυετής προϋπολογισμός της Ευρώπης 2021-27, από τον οποίο θα εξαρτηθεί και το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ολυμπία Τσίπηρα, Παρίσι

Source link

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.