Σπιτική κρέμα καραμελέ – Newsbeast

Σπιτική κρέμα καραμελέ – Newsbeast


Υλικά για 12 άτομα

Για την καραμέλα

  • 12 κοφτές κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • λίγες σταγόνες χυμό λεμόνι

Για την κρέμα

  • 750 ml γάλα
  • 100 γραμμάρια λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη και λιωμένη
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • λιγότερο από 1 γραμμάριο κρόκος Κοζάνης

Εκτέλεση

  1. Λιώνετε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί με 1 κουταλιά της σούπας γάλα.
  2. Όταν το μείγμα γίνει ομοιόμορφο και λείο, ανακατεύετε το γάλα με τον κρόκο Κοζάνης και βάζετε στη φωτιά μέχρι να βράσει.
  3. Αποσύρετε από τη φωτιά. Σε ένα μπολ, χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη.
  4. Όταν ασπρίσουν, ανακατεύετε σιγά-σιγά το γάλα μέσα στα αυγά, χτυπώντας τα με ένα σύρμα.
  5. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς. Σε ένα τηγάνι, φτιάχνετε την καραμέλα με τη ζάχαρη και 12 κουταλιές της σούπας νερό.
  6. Μοιράζετε την καραμέλα σε 12 μπολάκια, τα γεμίζετε με την κρέμα και σε μπεν μαρί, ψήνετε στο φούρνο για 35 λεπτά.
  7. Βγάζετε τα μπολάκια από το νερό και τα αφήνετε να κρυώσουν.
  8. Μόλις κρυώσουν, μπορείτε να τα αναποδογυρίσετε σε πιάτα σερβιρίσματος.





Source link

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.