″Να βγούμε από την πανδημία αλώβητοι.″ | Πολιτική | DW


“Είχα μόνο 50% πιθανότητες να ζήσω και χρειάστηκαν εκατοντάδες λίτρα οξυγόνου για να μπορώ να αναπνεύσω. Ήταν στιγμές αυτοσυγκέντρωσης για το τι θα επακολουθούσε σε περίπτωση θανάτου μου, με σχέδια διαδοχής όπως στον θάνατο του Στάλιν”, εξομολογείται με το μαύρο χιούμορ που τον χαρακτηρίζει ο Μπόρις Τζόνσον και συνεχίζει “Σκεφτόμουν τι προέχει σε περίπτωση που επιβίωνα. Υποσχέθηκα στον εαυτό μου να στηρίξω τους συμπατριώτες και τη χώρα μου, ώστε να βγούμε όσο γίνεται πιο αλώβητοι από την πανδημία. Αυτή είναι η προτεραιότητά μου”, λέει σε συνέντευξη στην εφημερίδα The Sun ο βρετανός Πρωθυπουργός.

Ξεπέρασε η επιδημία την κορύφωσή της;

Την ίδια στιγμή, η ανωτάτη ιατρική αρχή της Βρετανίας ανακοινώνει πως ο αριθμός νοσούντων με Covit 19 μειώθηκε κατά 13% κι ότι η επιδημία ξεπέρασε την  κορύφωσή της και, πλέον, βρίσκεται σε πτωτική πορεία. Παρ’ όλα τα ελπιδοφόρα μηνύματα, η χώρα κατέγραφε έως την Παρασκευή 28.000 νεκρούς, συμπεριλαμβανομένων των θανάτων στους ιδιωτικούς οίκους ευγηρίας. Από πλευρά της η κυβέρνηση βαδίζει πολύ προσεκτικά προς την επόμενη ημέρα. Σχέδιο είναι να άρει σταδιακά την καραντίνα από τα μέσα Μαΐου έως τις αρχές Ιουνίου.

Μαρία Καστρισιανάκη, Λονδίνο

Source link

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.