Γαλλία: ενθαρρυντικά στοιχεία για τον κορωνοϊό | Πολιτική | DW

Γαλλία: ενθαρρυντικά στοιχεία για τον κορωνοϊό | Πολιτική | DW


Αν και ξεπέρασαν τις 8.000 οι νεκροί στη Γαλλία, εντούτοις έχουμε τα πρώτα ενθαρρυντικά στοιχεία για την εξέλιξη της επιδημίας, από τις ανακοινώσεις των νοσοκομείων που δίνουν για το Σαββατοκύριακο μόνο 357 θανάτους. Όσο απρεπής για την περίσταση και εάν είναι η λέξη «μόνο», συγκριτικά με τους 450 και πλέον θανάτους των προηγούμενων ημερών, είναι κάτι καλύτερο.

Με πρωινές δηλώσεις ο διευθυντής των παρισινών νοσοκομείων Μάρτεν Χιρς, αναγνώρισε ότι μετά από «την τρομερά αγχωτική  προηγούμενη εβδομάδα» περνάμε σε «μια σταθεροποίηση» χάρις στην εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων, τα οποία υπογράμμισε, «με κανέναν τρόπο δεν θα πρέπει να χαλαρώσουν τώρα».

Ενδεχόμενη κάμψη της πανδημίας από τις 25 Απριλίου

Για το γαλλικό απολυτήριο λυκείο φέτος θα ληφθούν υπόψη οι επιδόσεις της χρονιάς λόγω της ακύρωσης των τελικών εξετάσεων

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών η συνέχιση της αυστηρής εφαρμογής των μέτρων θα μπορούσε να οδηγήσει στην έναρξη μιας ουσιαστικής κάμψης της επιδημίας από τις 25 Απριλίου και μετά.

Προφανώς το μήνυμα έχει περάσει στα σοβαρά στους Γάλλους, οι οποίοι έδειξαν εγκράτεια στις μετακινήσεις τους για τις διακοπές του Πάσχα.

Εν τω μεταξύ σε πάνω από 1762 υπολογίζονται οι εκδηλώσεις εορταστικές, πολιτιστικές ή αθλητικές που έχουν ακυρωθεί ή μετατεθεί για τον Οκτώβριο. Μεταξύ άλλων η  Πολιτεία ακύρωσε τελικά τις εξετάσεις για το Γαλλικό Απολυτήριο, το λεγόμενο Baccalauréat, που θα αποκτήσουν φέτος οι νέοι με βάση τις επιδόσεις τους καθόλη τη διάρκεια της διδακτικής περιόδου.

Ολυμπία Τσίπηρα, Παρίσι

Source link

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.