Καλά νέα για τη γρήγορη διάγνωση του κορωνοϊού | Περιβάλλον & Επιστήμη | DW


Η εταιρεία Bosch κατασκεύασε ένα γρήγορο τεστ για τη διάγνωση του Covid-19. Το τεστ θα παρουσιάζει τα αποτελέσματα σε μόλις δυόμιση, ώρες όπως ανέφερε σήμερα ο επικεφαλής της εταιρείας στη Στουτγάρδη Φόλκμαρ Ντένερ. Μέχρι σήμερα τα αποτελέσματα διαρκούν μια με δύο ημέρες.

«Με το γρήγορο τεστ για τον Covid-19 θέλουμε να συνεισφέρουμε στην όσο το δυνατόν γρηγορότερη αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Στους ασθενείς που έχουν μολυνθεί θα μπορεί να γίνεται η διάγνωση γρηγορότερα και να απομονώνονται» συμπλήρωσε ο Φόλκμαρ Ντένερ.

Ασφαλής και γρήγορη διάγνωση  

Μια πλήρως αυτοματοποιημένη και απλοποιημένη διαδικασία για το τεστ κορωνοϊού έχει εξελίξει η Bosch

Μια πλήρως αυτοματοποιημένη και απλοποιημένη διαδικασία για το τεστ κορωνοϊού έχει εξελίξει η Bosch

Η διαδικασία είναι μια από τις πρώτες πλήρως αυτοματοποιημένες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί αμέσως από όλες τις νοσηλευτικές μονάδες. Το τεστ μπορεί να γίνει στον τόπο της κλινικής θεραπείας. Έτσι μεταφορές που κοστίζουν πολύτιμο χρόνο εκπίπτουν.

«Στον αγώνα για την καταπολέμηση του κορωνοϊού ο χρόνος είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς παράγοντες. Μια ασφαλής, γρήγορη διάγνωση επί τόπου χωρίς παρακαμπτηρίους – αυτό είναι το μεγάλο πλεονέκτημα της λύσης μας» δήλωσε ο Φόλκμαρ Ντένερ.

Το τεστ πληροί τις προϋποθέσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, σύμφωνα με την εταιρεία Bosch. Στις εργαστηριακές δοκιμές η ακρίβεια της διάγνωσης ξεπέρασε το 95%» δήλωσε ο Μαρκ Μάγιερ, επικεφαλής του αρμόδιου τμήματος Bosch Healthcare Solutions.

Συνεργασία με την Randox Laboratories από τη Β. Ιρλανδία

Δεν απαιτείται εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό

Δεν απαιτείται εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό

Επίσης σύμφωνα με τον Μαρκ Μάγιερ, η συσκευή ανάλυσης είναι εύχρηστη και δεν απαιτεί ιδιαίτερα εκπαιδευμένο ιατρικό προσωπικό. Με τη συσκευή Vivalytic θα μπορούν να διενεργούνται μέχρι και δέκα τεστ σε 24 ώρες. Με μόνο 100 συσκευές θα μπορούν να γίνονται 1.000 τεστ την ημέρα.

Η εταιρεία Bosch έχει ειδικευθεί τα τελευταία χρόνια στην κατασκευή ψηφιακών συστημάτων. Σε αυτό το πλαίσιο συστήθηκε το 2015 η θυγατρική Bosch Healthcare Solutions, η οποία απασχολεί προς το παρόν 120 συνεργάτες. Η εταιρεία ειδικεύεται στην μικροηλεκτρονική και την κατασκευή δικτύων. Η εταιρεία συνεργάστηκε για την κατασκευή του γρήγορου διαγνωστικού τεστ με τη βορειοϊρλανδική εταιρεία ιατρικής τεχνολογίας Randox Laboratories.

Welt

Επιμέλεια: Μαρία Ρηγούτσου

Source link

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.