Σε επαγρύπνηση ο γαλλικός κρατικός μηχανισμός | Περιβάλλον & Επιστήμη | DW

Σε επαγρύπνηση ο γαλλικός κρατικός μηχανισμός | Περιβάλλον & Επιστήμη | DW


Από την ίδια περιοχή είναι και ο 55χρονος που βρίσκεται στην εντατική από προχθές. Κανείς από τους δύο δεν είχε ταξιδέψει σε επικίνδυνη ζώνη ούτε είχαν έλθει σε επαφή με φορείς.

Με απόφαση της τελευταίας στιγμής, στις 9 το πρωί, ο πρόεδρος Εμμανουέλ  Μακρόν συνοδευόμενος από τον υπουργό Υγείας Ολιβιέ Βεράν επισκέφθηκε το παρισινό νοσοκομείο Σαλπετριέρ όπου είχε εισαχθεί ο 60χρονος.

«Ξέρουμε ότι δεν είμαστε παρά στην αρχή της επιδημίας» δήλωσε μεταξύ άλλων προς το ιατρικό προσωπικό.

Ο πρόεδρος επισκέφθηκε την πτέρυγα Αίολος που εγκαινιάσθηκε πρόσφατα. Πρόκειται για το τμήμα ανάνηψης και θεραπείας αναπνευστικών παθήσεων. Εκεί μεταφέρονται τα άτομα σε απομόνωση ή που κρίνονται θετικά στον ιό.

Εν όψει των δημοτικών εκλογών

O πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ

Σε κινητοποίηση είναι και ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ που συγκέντρωσε νωρίς το μεσημέρι στο πρωθυπουργικό γραφείο όλους τους αρχηγούς των κομμάτων και τους επικεφαλής των πολιτικών ομάδων σε κοινοβούλιο και Γερουσία.

Στόχος ήταν η αντιμετώπιση και η προστασία από τυχόν εξάπλωση ώστε τρεις εβδομάδες πριν τις δημοτικές εκλογές  να αποφευχθεί μια πολιτική κρίση.

Στις επάλξεις και ο υπουργός Παιδείας Ζαν-Μισέλ Μπλανκιέ με ιδιαίτερη ανησυχία για την περιοχή της Ουάζ απ’ όπου προέρχονται τα δύο βαριά κρούσματα.

Τα εκεί σχολεία ετοιμάζονται για την επιστροφή τη Δευτέρα των μαθητών από τις χειμερινές διακοπές. Εφόσον από τους ελέγχους μαθητές τεθούν σε απομόνωση, η παρακολούθηση των μαθημάτων θα γίνει μέσω πλατφόρμας στο διαδίκτυο.

Ολυμπία Τσίπηρα, Παρίσι

Source link

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.