Πως το VW Polo φρενάρει και επιταχύνει μόνο του! (+video)


Οι τεχνολογίες που φέρει το νέο VW Polo είναι πολλές, όπως και τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού. Τα τελευταία συμβάλλουν τα μέγιστα στην άνεση, αλλά και στην ασφάλεια, ανεξαρτήτως συνθηκών.

Δείτε ακόμη: To VW Polo φρενάρει πριν από τον οδηγό

Εξαιρετικά χρήσιμο στο ταξίδι είναι το ενεργό σύστημα αυτόματης ρύθμισης απόστασης και ταχύτητας. Το Adaptive Cruise Control (ACC) προσαρμόζει αυτόματα την ταχύτητα του Polo σε σχέση με το προπορευόμενο όχημα. Παράλληλα, διατηρεί ταυτόχρονα την προκαθορισμένη από τον οδηγό απόσταση. Ο οδηγός μέσω των χειριστηρίων στο τιμόνι ορίζει την ταχύτητα του αυτοκινήτου και την αυξομειώνει, ανάλογα τα όρια ταχύτητας.

Δείτε ακόμη: Πως το VW Polo προφυλάσσει πριν ένα ατύχημα

Κατά την κίνηση στον αυτοκινητόδρομο, ο οδηγός επιλέγει την απαιτούμενη μέγιστη ταχύτητα και την ελάχιστη απόσταση από το προπορευόμενο όχημα. Για παράδειγμα, όταν έχει ορίσει 120 χλμ./ώρα και πλησιάσει ένα αυτοκίνητο με χαμηλότερη ταχύτητα, τότε αυτομάτως το Polo φρενάρει. Όταν αλλάξει λωρίδα και δεν υπάρχει αυτοκίνητο μπροστά, τότε επιταχύνει πάλι μέχρι τα 120 χλμ./ώρα.

Δείτε ακόμη: 5άστερο από τη βασική έκδοση το VW Polo

Επίσης, σε κυκλοφοριακή συμφόρηση το Polo μπορεί έτσι να φρενάρει και να ξεκινά ξανά αυτόματα (με προαιρετικό αυτόματο κιβώτιο DSG).

Το ACC είναι στάνταρ από την έκδοση Highline και περιλαμβάνεται στην πλατφόρμα των «έξυπνων» συστημάτων υποβοήθησης οδηγού IQ.Drive της Volkswagen. Να σημειωθεί ακόμη, ότι το νέο VW Polo έχει κορυφαία βαθμολογία στο Euro NCAP με 5 αστέρια.

Δείτε ακόμη: Πιο «ευφυές» το VW Polo με το IQ.Drive

Για το πώς λειτουργεί το Adaptive Cruise Control της VW μπορείτε να το δείτε στο παρακάτω βίντεο:Source link

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.