Το νέο νέο παράξενο


Νεο-πεντηκοστιαίες συμμορίες στη Βραζιλία, που εκδιώκουν άλλες θρησκείες με όπλο . Ένας όχλος 100 δικηγόρων επιτίθεται σε νοσοκομείο στο Πακιστάν για να εκδικηθεί τους βίαιους γιατρούς εκεί. Αντικαρκινιστές, νεοναζί και ερασιτέχνες. Μερικές φορές φαίνεται ότι ο κόσμος έχει κατακερματιστεί σε ένα οδοντωτό καλειδοσκόπιο αμέτρητων όχλων και υποκαλλιεργειών, το καθένα πιο ανησυχητικό από το τελευταίο.

Πολλά από αυτά είναι η προκαταρκτική επιλογή: αν αιμορραγεί, οδηγεί, τόσο στα μέσα μαζικής ενημέρωσης όσο και στα κοινωνικά μέσα αλγορίθμους. Αλλά φαίνεται εύλογο το γεγονός ότι το Διαδίκτυο συμβάλλει σε αυτό το καλειδοσκόπιο, σε αυτή την ανάπτυξη των ανησυχητικών υποκουλτούρων, με τρεις διαφορετικούς τρόπους: πολυπλοκότητα, πληροφορία και συνδεσιμότητα

Η συνδεσιμότητα είναι η πιο προφανής οδός. Το Διαδίκτυο εξουσιοδοτεί όλους να βρουν τους ομοϊδεάτες τους ανθρώπους, και αυτό ισχύει εξίσου για το μίσος και την εκδίκηση, όπως είναι και για τους απελαθείς και καταπιεσμένους. Επιπλέον, η ισχύς μιας ομάδας αυξάνεται μη γραμμικά με το μέγεθός της. Οι μισητές απόψεις ενός ανθρώπου σε μια κοινότητα 100 ατόμων είναι απίθανο να κάνουν μια τεράστια συλλογική διαφορά. στην χειρότερη περίπτωση, γίνονται μια φαντασμένη σκάλα που λείπει. Αλλά το 1% του έθνους των 100 εκατομμυρίων; Αυτό είναι ένα εκατομμύριο άνθρωποι. Αυτό είναι ένα κίνημα έτοιμο να ενταχθεί, να πορεύσει, να πληρώσει τα δέκατα, να ενισχυθεί το ένα το άλλο

Η πληροφορία είναι πιο λεπτή. Υπάρχει ένα συναρπαστικό απόσπασμα από το πρόσφατο προφίλ του New Yorker του Γουίλιαμ Γκίμπσον: "Ο Γκίμπσον παρατήρησε ότι οι άνθρωποι με πρόσβαση σε απεριόριστες πληροφορίες θα μπορούσαν να αναπτύξουν ψευδαισθήσεις παντογνωσίας". Μπορείτε να πάρετε οποιαδήποτε πληροφορία θέλετε στο Διαδίκτυο. Μπορείτε να βρείτε αυτό που φαίνεται με την πρώτη ματιά να υποστηρίζεται στενά και υποστηρίζεται καλά ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη θα σκοτώσει όλα τα μισά δισεκατομμύρια ανθρώπους μέχρι το τέλος αυτού του αιώνα και, αν προτιμάτε, ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι μια αυταρχική φάρσα

Δεν είναι περίεργο ότι οι άνθρωποι ενεργούν όλο και περισσότερο σαν να είναι η αλήθεια κάτι που επιλέγετε από έναν μπουφέ και όχι ένα γεγονός που τελικά θα σας δαγκώσει σκληρά αν αρνηθείτε να το πιστέψετε. Όπως έλεγε ο Philip K. Dick, "Η πραγματικότητα είναι αυτή που, όταν σταματήσετε να πιστεύετε σε αυτήν, δεν πάει μακριά." Αλλά εάν όλες οι πληροφορίες σας προέρχονται από το Διαδίκτυο και δεν είναι ποτέ δοκιμαστικές, δεν πρέπει ποτέ να σταματήσετε να πιστεύετε … μέχρι να είναι πολύ αργά.

Η πολυπλοκότητα είναι, νομίζω, η πιο θλιβερή. Δεν έχει τίποτα να κάνει με το να παρασύρεται από κακούς συντρόφους ή παραπληροφόρηση. Είναι ακριβώς ότι ο σύγχρονος κόσμος μας έχει γίνει τόσο περίπλοκος, ένας τέτοιος ατέρμονος θόρυβος θορύβου και γεγονότων και υποχρεώσεων, που στρέφονται εναντίον του, σταθεροποιώντας σε μια απλή λύση σε όλα τα προβλήματα του κόσμου, κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν ισχυροί. Αυτό το ευχάριστο άρθρο σχετικά με τα σχίσματα ανάμεσα στους πιστούς σε μια επίπεδη Γη περιλαμβάνει το λέγοντας: "Όταν ανακαλύψεις ότι η Γη είναι επίπεδη … τότε είσαι εξουσιοδοτημένος."

με νέες και πιο παράξενες και ανεξήγητες υποκουλτούρες που εκρήγνυνται από το Διαδίκτυο με κάθε παρελθόν έτος; Έχουμε χτυπήσει το οροπέδιο μιας S-καμπύλης; Ή μήπως είμαστε σε ένα τοπικό ελάχιστο, και καθώς βελτιωνόμαστε στην αντιμετώπιση της συνδεσιμότητας και της πολυπλοκότητας, θα εξετάσουμε αυτά τα τρελά χρόνια; Τα χρήματά μου βρίσκονται στην πόρτα νούμερο δύο … αλλά έχω ξεπεράσει πριν.

>Μεταφρασμένο από την Google <
Source link

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.