Κερδίζουν σε δυναμική οι Εργατικοί | Πολιτική | DW

Κερδίζουν σε δυναμική οι Εργατικοί | Πολιτική | DW


Εκνευρισμό στα όρια του πανικού προκάλεσε στην Ντάουνινγκ Στρίτ η σημερινή δημοσκόπηση της YouGov. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσίευσης, το Εργατικό Κόμμα φαίνεται να ανεβαίνει κατά δύο μονάδες στο 34% και το Συντηρητικό, ενώ μεν προηγείται, παραμένει στάσιμο στο 43%. Η δημοσκόπηση έγινε το τελευταίο διήμερο σε μεγάλο δείγμα – 100.000 ερωτηθέντων. Η διαφορά των 10 μονάδων φαίνεται να μειώνεται ταχύτατα και η πλειοψηφία υπέρ του κυβερνώντος κόμματος που έδειχνε η προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας φαίνεται να συρρικνώνεται. Αν η τάση συνεχιστεί τις λίγες ώρες που απομένουν, η περίπτωση νίκης χωρίς όμως αυτοδυναμία για τους Τόριδες δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Η πλειοψηφία υπέρ του κυβερνώντος κόμματος βάσει των προηγούμενων δημοσκοπήσεων, φαίνεται να συρρικνώνεται.

Η δημοσκόπηση της YouGov καταγράφει επίσης μια τάση στροφής των φιλοευρωπαϊων προς τους Εργατικούς, παρά το γεγονός της ξεκάθαρης αντιπάθειάς τους προς τον Τζέρεμι Κόρμπιν. Το δυσάρεστο αποτέλεσμα για το κυβερνών κόμμα οφείλεται και στη φωτογραφία ενός τετράχρονου αγοριού, με οξυγόνο να κοιμάται στα πάτωμα νοσοκομείου στο Λιντς της κομητείας Γιόρκσαϊρ. Η αντίδραση του Μπόρις Τζόνσον στην φωτογραφία που του έδειξε δημοσιογράφος κατά τη διάρκεια συνέντευξης χαρακτηρίστηκε από πολλούς απαράδεκτη: Ο πρωθυπουργός του άρπαξε το τηλέφωνο και το έβαλε στην τσέπη του, λέγοντας ότι αρνείται να τη δει. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα το έβγαλε, την είδε και αναφώνησε: «Φρικτό, αυτά δεν επιτρέπεται να συμβαίνουν στη Βρετανία». Ωστόσο, απέφυγε να απολογηθεί για την δεκαετή λιτότητα που επέβαλαν οι συντηρητικές κυβερνήσεις από το 2010, που είχε ως αποτέλεσμα την μείωση των κονδυλίων στο Σύστημα Υγείας. Ο αδέξιος χειρισμός του θέματος από την Ντάουνινγκ Στρίτ πιστεύεται πως επηρέασε τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων. Το αν η τάση αυτή συνεχιστεί και τις επόμενες ώρες που απομένουν έως το άνοιγμα της κάλπης στις 7 το πρωί της Πέμπτης 12 Δεκεμβρίου παραμένει προς το παρόν αναπάντητο ερώτημα.Το αν η τάση αυτή συνεχιστεί και τις επόμενες ώρες που απομένουν έως το άνοιγμα της κάλπης στις 7 το πρωί της Πέμπτης 12 Δεκεμβρίου παραμένει προς το παρόν αναπάντητο ερώτημα.

Μαρία Καστρισιανάκη, Λονδίνο

Source link

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.