Η TikTok ζητά συγγνώμη για την αφαίρεση ιογενούς βίντεο σχετικά με καταχρήσεις εναντίον των Ουιγούρων, κατηγορεί ένα "σφάλμα ανθρώπινης μετριοπάθειας"

Η TikTok ζητά συγγνώμη για την αφαίρεση ιογενούς βίντεο σχετικά με καταχρήσεις εναντίον των Ουιγούρων, κατηγορεί ένα "σφάλμα ανθρώπινης μετριοπάθειας"


Η TikTok εξέδωσε δημόσια συγγνώμη σε έναν έφηβο ο οποίος είχε αναστείλει τον λογαριασμό της λίγο μετά την απόσπαση ενός βίντεο που ζήτησε από τους θεατές να διερευνήσουν τη δίωξη των κατοίκων του Ουιγούρ και άλλων μουσουλμανικών ομάδων στο Xinjiang. Το TikTok περιελάμβανε μια "διευκρίνιση σχετικά με το χρονοδιάγραμμα των γεγονότων" και είπε ότι το ιογενές βίντεο καταργήθηκε τέσσερις ημέρες μετά τη δημοσίευσή του στις 23 Νοεμβρίου λόγω "σφάλματος ανθρώπινης μετριοπάθειας" και δεν παραβίασε τις κοινοτικές οδηγίες της πλατφόρμας (ο λογαριασμός @getmefamouspartthree

Ωστόσο, ο χρήστης, η Feroza Aziz, η οποία περιγράφει τον εαυτό της στο προφίλ της Twitter ως "απλώς μουσουλμάνο που προσπαθεί να μεταδώσει την ευαισθητοποίηση", απέρριψε τις αξιώσεις του TikTok tweeting "Πιστεύω ότι το πήραν μακριά εξαιτίας ενός άσχετου σατιρικού βίντεο το οποίο διαγράφηκε σε έναν προηγούμενο διαγραμμένο λογαριασμό μου; Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της δημοσίευσης ενός βίντεο τριών μερών για τους Ουιγούρους; Όχι. "

Στο βίντεο που αφαιρέθηκε από το TikTok, ο Aziz αρχίζει λέγοντας στους θεατές να χρησιμοποιήσουν έναν βλεφαρίδα, πριν τους πει να το βάλουν κάτω και να" χρησιμοποιήσουν το τηλέφωνό σας που χρησιμοποιείτε αυτή τη στιγμή για να ψάξετε τι συμβαίνει στην Κίνα, πως παίρνουν στρατόπεδα συγκέντρωσης, ρίχνοντας αθώους μουσουλμάνους εκεί, χωρίζοντας τις οικογένειες ο ένας από τον άλλο, απατώντας τους, τους δολοφονώντας, βιάζοντάς τους, αναγκάζοντάς τους να τρώνε χοιρινό, αναγκάζοντάς τους να πίνουν, αναγκάζοντάς τους να μετατρέψουν. Αυτό είναι ένα άλλο Ολοκαύτωμα, όμως κανείς δεν μιλάει γι 'αυτό. "

Το TikTok ανήκει στο ByteDance και η κατάργηση του βίντεο οδήγησε σε ισχυρισμούς ότι η εταιρεία που εδρεύει στο Πεκίνο υπέκυψε σε πίεση από το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα (Douyin , Η έκδοση του TikTok από την ByteDance για την Κίνα υπόκειται στους ίδιους νόμους λογοκρισίας ως άλλες ηλεκτρονικές πλατφόρμες στην Κίνα.

Αν και οι κυβερνητικές διωγμοί μουσουλμανικών μειονοτικών ομάδων στην Κίνα ξεκίνησαν πριν από αρκετά χρόνια και περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι πιστεύεται ότι κρατούνται σε στρατόπεδα η συνειδητοποίηση της κρίσης αυξήθηκε αυτό το μήνα μετά από δύο σημαντικές διαρροές ταξινομημένων εγγράφων κινεζικής κυβέρνησης που δημοσιεύθηκαν από τους New York Times και Διεθνής Κοινοπραξία Ερευνητικών Δημοσιογράφων επιβεβαιώνοντας τις εκθέσεις πρώην κρατουμένων, αυτόπτες μάρτυρες και ερευνητές

Η Aziz είπε στο BuzzFeed News ότι είναι μιλάμε για τις διώξεις των μειονοτικών ομάδων στην Κίνα από το 2018 επειδή «ως μουσουλμάνο κορίτσι, πάντα καταπιεζόμουν και βλέπω τον λαό μου να καταπιέζεται και πάντα βρισκόμουν σε ανθρώπινα δικαιώματα».

Στις ειδήσεις BuzzFeed δημοσιεύθηκε πριν από την απολογία αποχώρησης της TikTok, η εταιρεία ισχυρίστηκε ότι η αναστολή του λογαριασμού Aziz σχετίζεται με ένα άλλο βίντεο που έκανε αυτή που περιείχε μια εικόνα του Οσάμα Μπιν Λάντεν. Το βίντεο δημιουργήθηκε ως μια σατυρική απάντηση σε ένα μίμωμα για διασημότητα των διασημοτήτων και ο Aziz είπε στο BuzzFeed News ότι «ήταν ένα αστείο χιούμορ που βρισκόταν στο τέλος, γιατί προφανώς κανείς στο σωστό μυαλό δεν θα το σκεφτόταν ή θα το έλεγε». Ο εκπρόσωπος της TikTok δήλωσε ότι παρόλα αυτά «παραβίασε τις πολιτικές του σχετικά με το περιεχόμενο που σχετίζεται με την τρομοκρατία».

«Ενώ αναγνωρίζουμε ότι το βίντεο αυτό μπορεί να είχε σχεδιαστεί ως σάτιρα, οι πολιτικές μας σε αυτό το μέτωπο είναι επί του παρόντος αυστηρές. Οποιοδήποτε τέτοιο περιεχόμενο, όταν εντοπιστεί, θεωρείται παραβίαση των Οδηγιών κοινότητας και των Όρων Παροχής Υπηρεσιών, με αποτέλεσμα την οριστική απαγόρευση του λογαριασμού και των συναφών συσκευών ", δήλωσε εκπρόσωπος του TikTok στο BuzzFeed, προσθέτοντας ότι η αναστολή του δεύτερου λογαριασμού του Aziz,

Στο σημείωμα συγνώμης του TikTok σήμερα, ο επικεφαλής ασφάλειας του TikTok, Eric Tan, έγραψε ότι η πλατφόρμα βασίζεται στην τεχνολογία για να υποστηρίξει τις κατευθυντήριες γραμμές της κοινότητας και ως «δεύτερη γραμμή άμυνας».

«Αναγνωρίζουμε ότι κατά καιρούς αυτή η διαδικασία δεν θα είναι τέλεια. Οι άνθρωποι θα κάνουν μερικές φορές λάθη, όπως αυτά που έγιναν σήμερα στην περίπτωση του βίντεο του @ getmefamouspartthree, "πρόσθεσε. "Όταν συμβαίνουν αυτά τα λάθη, όμως, η δέσμευσή μας είναι να τα αντιμετωπίσουμε γρήγορα και να τα διορθώσουμε, να προχωρήσουμε σε εκπαιδεύσεις ή να κάνουμε αλλαγές για να μειώσουμε τον κίνδυνο επαναλήψεων των ίδιων λαθών και να ανήκουμε πλήρως στην ευθύνη για τα λάθη μας."

Aziz είπε στο Washington Post ωστόσο, ότι "το TikTok προσπαθεί να καλύψει ολόκληρο αυτό το χάος. Δεν θα τους αφήσω να ξεφύγουν με αυτό. "

Η διαμάχη έρχεται καθώς η TikTok αντιμετωπίζει μια έρευνα από την κυβέρνηση των ΗΠΑ σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο διασφαλίζει τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών. Η Reuters ανέφερε χθες ότι η TikTok σχεδιάζει να διαχωρίσει την ανάπτυξη των προϊόντων και της επιχείρησής της και τις εμπορικές και νομικές ομάδες από το Douyin το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους

>Μεταφρασμένο από την Google <
Source link

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.