China Roundup: Το βραχύβιο όνειρο της Κίνας του Combinator


Γεια σας και να καλωσορίσετε ξανά στο China Roundup της TechCrunch, ένα κομμάτι των πρόσφατων γεγονότων που διαμορφώνουν το κινεζικό τεχνολογικό τοπίο και τι σημαίνουν για τους ανθρώπους στον υπόλοιπο κόσμο. Την περασμένη εβδομάδα, εξετάσαμε τον τρόπο με τον οποίο οι Alibaba και Tencent προχώρησαν το τελευταίο τρίμηνο . η ομιλία στο Silicon Valley και στο Πεκίνο αυτή την εβδομάδα είναι στην απότομη υποχώρηση της Y Combinator από την Κίνα.

Σύντομη περιπέτεια στην Ανατολή

Ο ιστορικός επιταχυντής της Silicon Valley Y Combinator ανακοίνωσε το κλείσιμο της μονάδας της Κίνας μόλις λίγο πάνω από ένα εισήλθε στη χώρα Σε μια αόριστη δήλωση που δημοσιεύτηκε στο επίσημο blog της, ο οργανισμός είπε ότι η απόφαση ήρθε εν μέσω αλλαγής στην ηγεσία. Ο Sam Altman, πρώην πρόεδρος του, ο οποίος προσέλαβε τον θρυλικό επιστήμονα τεχνητής νοημοσύνης Lu Qi για να ξεκινήσει τη λειτουργία της Κίνας, άφησε πρόσφατα τον ρόλο του υψηλού προφίλ για να συμμετάσχει στην ερευνητική στολή OpenAI. Με αυτό, η YC έχει αναπροσανατολίσει την ενέργεια της για να υποστηρίξει τις τοπικές και διεθνείς δημιουργίες από την έδρα μας στο Silicon Valley .

Αυτό που ήταν ανυπέρβλητο είναι η ανυπέρβλητη πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι πολυεθνικές στην προσπάθειά τους να κερδίσουν σε μια άκρως διαφορετική αγορά . Ο Lu Qi, ο οποίος φορούσε καπέλα διαχείρισης στο και η Microsoft πριν από την είσοδό της στην YC, γνώριζε ξεκάθαρα τα εμπόδια όταν είπε σε μια συνέντευξη (κινέζικα) το Μάιο ότι "οι πολυεθνικές εταιρείες Η Κίνα έχει σχεδόν εξαλειφθεί. "Η συνταγή, πιστεύει, είναι να οικοδομήσουμε μια τοπική ομάδα που έχει πλήρη αυτονομία να λαμβάνει αποφάσεις σχετικά με τα προϊόντα, τις επιχειρήσεις και την επιχείρηση."

Μια πρώην εκτελεστική εξουσία στο υποκατάστημα της αμερικανικής εταιρείας στην Κίνα, ο οποίος ζήτησε να παραμείνει ανώνυμος, ισχυρίστηκε ότι η προσπάθεια ενός ανθρώπου του Lu Qi δεν μπορεί να είναι αρκετή για να νικήσει την κατάρα της πορείας των πολυεθνικών στην Κίνα. "Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι ο Lu πήρε μια παράκαμψη. Η ανεξαρτησία είναι η καλύτερη απόφαση. Όταν πρόκειται για το αν οι κινεζικές νεοσύστατες εταιρείες είναι κατάλληλες για καθοδήγηση ή για το αν οι εκκολαπτήρια προσφέρουν αξία στην Κίνα, είναι ξεχωριστές ερωτήσεις. "

Το περίεργο είναι ότι η YC China φάνηκε να έχει αποκτήσει ένα ουσιαστικό επίπεδο ελευθερίας πριν από τη διάσπαση. "Χάρη στον Sam Altman και την αμερικανική ομάδα που συμφώνησε με την άποψή μου και υποστηρίχθηκε με μεγάλη προετοιμασία, η YC China δεν είναι μόνο σε θέση να απολαύσει βασικούς πόρους από την YC των ΗΠΑ, αλλά μπορεί επίσης να λειτουργήσει με εντελώς ανεξάρτητη ιδιότητα", δήλωσε ο Lu

Η παλιά ομάδα της YC China θα προχωρήσει στη χρηματοδότηση νέων εταιρειών με το νέο πρόγραμμα MiraclePlus, ανακοίνωσε την YC China μέσω της (19459003) (στα κινέζικα). Η πρωτοβουλία έχει δημιουργήσει το δικό της ταμείο, ομάδα, οντότητα και επιχειρησιακή ομάδα. Οι βαθιές σχέσεις που προωθεί ο Lu με την YC θα συνεχίσουν να ωφελούνται από το νέο του χαρτοφυλάκιο, το οποίο θα λάβει "υποστήριξη" από την έδρα του YC, αν και κανένα από τα μέρη δεν επεξεργάστηκε τι σημαίνει αυτό

Η παράδοση τροφίμων Alibaba

ο πόλεμος στην Κίνα εξακολουθεί να συρρικνώνεται δύο χρόνια μετά τη μεγάλη ενοποίηση που έφυγε από την αγορά με δύο σημαντικούς παίκτες. Η Meituan, η τοπική εταιρεία παροχής υπηρεσιών που υποστηρίζεται από την Tencent, κατόρθωσε να επιτύχει ένα αυξανόμενο μερίδιό της ενάντια στην Alibaba που ανήκει στην Ele.me. Σύμφωνα με στοιχεία τρίτων (στα κινέζικα) που παρέχονται από την Trustdata, η Meituan αντιπροσώπευε το 65,1% των συνολικών παραγγελιών παράδοσης τροφίμων της Κίνας κατά το δεύτερο τρίμηνο, αυξάνοντας σταθερά από μόλις 60% πριν από ένα χρόνο. Ωστόσο, η Ele.me έχει χάσει σχεδόν το 10% της αγοράς, σημειώνοντας πτώση στο 27,4% από 36% πέρυσι.

Όσον αφορά τη νομισματοποίηση, η Meituan παρήγαγε 15,6 δισεκατομμύρια γιουάν τα έσοδα από το τμήμα παράδοσης τροφίμων του τριμήνου που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου. Το νάνο της Ele.me, που κατά τη διάρκεια της ίδιας περιόδου εμφάνισε 6,8 δισ. γιουάν (970 εκατ. δολάρια) . Και οι δύο αυξάνονται στα βόρεια του 30% σε ετήσια βάση.

Πηγή: Meituan

πιο επικείμενες μάχες για να πολεμήσουν. Ο ηγέτης του ηλεκτρονικού εμπορίου καταναλώθηκε από την άνοδο της Pinduoduo, η οποία προκάλεσε επίθεση στις χαμηλού επιπέδου πόλεις της Κίνας με τα εξαιρετικά φθηνά προϊόντα της και την κοινωνική οδηγημένη ηλεκτρονική εμπειρία αγορών. Η Meituan, από την άλλη πλευρά, έχει σταθεροποιηθεί για να ενισχύσει την κύρια χλοοτάπητα των υπηρεσιών της γειτονιάς κατόπιν ζήτησης μετά την εκτίναξη της δαπανηρής προσπάθειας για την κοινή χρήση ποδηλάτων.

Όταν αμφότεροι οι διαγωνιζόμενοι έχουν την πρωτεύουσα για να καούν – όπως έδειξαν μέσω της μεγάλης επιδότησης των πελατών και των εστιατορίων – ο αγώνας έρχεται κάτω στον οποίο έχει μεγαλύτερο έλεγχο της κίνησης των χρηστών. Η Meituan κατέχει ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα χάρη στην συγχώνευσή της με τη Dianping μια κορυφαία εφαρμογή αναθεώρησης εστιατορίων παρόμοια με την Yelp, το 2015. Η Dianping σήμερα λειτουργεί ως αυτόνομο εμπορικό σήμα, αλλά η εφαρμογή τροφίμων της ενσωματώνεται βαθιά στις υπηρεσίες παράδοσης της Meituan. Για παράδειγμα, εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες είναι σε θέση να τοποθετήσουν τις παραγγελίες παράδοσης τροφίμων Meituan απευθείας από τη Dianping.

Οι Alibaba και Meituan βρίσκονταν σε πιο φιλικούς όρους πριν από λίγα χρόνια. Το 2011, ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου συμμετείχε στη χρηματοδότηση της σειράς B της Meituan ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων. Πριν από πολύ καιρό, οι δύο συγκρούστηκαν πάνω από τον έλεγχο της εταιρείας. Η Alibaba είναι γνωστό ότι επιβάλλει ένα βαρύ χέρι στις εταιρείες του χαρτοφυλακίου της, αναλαμβάνοντας πλειοψηφικές συμμετοχές και ανασχηματίζοντας την εταιρεία με νέα στελέχη. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο Alibaba πιστεύει ότι "μόνο όταν δουλεύεις μπορείς να δημιουργήσεις συνέργιες και να δημιουργήσεις πραγματικά εκθετική αξία", δήλωσε σε συνέντευξή του ο αντιπρόεδρος Joe Tsai . " Ενώ αν κάνετε ακριβώς μια οικονομική επένδυση, μετράτε ένα εσωτερικό ποσοστό απόδοσης. Δεν δημιουργείτε πραγματική αξία. "

Η Ele.me έζησε εκείνο τον μετασχηματισμό. Από τον Σεπτέμβριο, ο Alibaba έχει αναφέρει (19459003) (στα κινέζικα) που αντικατέστησε τη διοίκηση της Ele.me με την ομάδα του διορισμένου προσωπικού. Ο ιδρυτής της Ele.me Zhang Xuhao έφυγε από την εταιρεία με δισεκατομμύρια γιουάν σε μετρητά και εντάχθηκε σε επιχείρηση επιχειρηματικών κεφαλαίων [στα κινέζικα]

Ο ιδρυτής της Meituan, Wang Xing, είχε πιο αδιάλλακτες επιδιώξεις. Σε μεταγενέστερο γύρο χρηματοδότησης, αρνήθηκε να αποδεχθεί την προϋπόθεση της Alibaba για εταιρείες χαρτοφυλακίου να αποφύγουν τις επενδύσεις Tencent, στρατηγική του γίγαντα να χτυπήσει τον αρχιβάλη του. Αυτό έπληξε την εταιρική σχέση και η Alibaba έκτοτε σταδιακά είχε εκφορτώσει τις μετοχές της Meituan, αλλά εξακολουθούσε να κατέχει μικρά ποσά σύμφωνα με τον Wang το 2017, "για να δημιουργήσει πρόβλημα" για το Meituan να προχωρήσει.

>Μεταφρασμένο από την Google <
Source link

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.