Μέσα στο στοίχημα 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Prosus Ventures στην Ινδία

Μέσα στο στοίχημα 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Prosus Ventures στην Ινδία


Η Prosus Ventures υπέβαλε μια εχθρική προσφορά για την έναρξη της παράδοσης των τροφίμων στη Βρετανία, Just Eat μια προσπάθεια να νικήσει μια ομόφωνη απόρριψη από το συμβούλιο της και ταυτόχρονα να αποκρούσει μια προσφορά από τον αντίπαλο Takeaway

. ] Ο γίγαντας Naspers Η spinoff δήλωσε ότι ήταν πρόθυμη να πληρώσει μέχρι και 6,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά για να δελεάσει τον Just Eat, έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες της Ευρώπης στην τεχνολογία

. έρχονται ως έκπληξη. η θυγατρική εταιρεία της οποίας η μητρική έχει επενδύσει σε εταιρείες σε περισσότερα από 90 έθνη έχει δείξει μεγάλη διάθεση για τις νεοσύστατες επιχειρήσεις παράδοσης τροφίμων

Πόσο βαθειά πιστεύει ο Prosus στην foodtech είναι ίσως εκθέτοντας σε αναδυόμενες αγορές όπως η Ινδία, ένα από τα πιο buzziest έθνη για την επιχείρηση επενδύσεων, όπου η οικονομία μονάδων δεν λειτουργεί ακόμα για σχεδόν οποιαδήποτε έναρξη του Διαδικτύου και πιθανότατα δεν θα για άλλα χρόνια.

Πέρυσι, η Naspers με έδρα τη Νότια Αφρική οργάνωσε ένα γύρο χρηματοδότησης ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων για την έναρξη της παράδοσης των τροφίμων στην Ινδία Swiggy . Η εταιρεία επενδύσεων συνεισέφερε 716 εκατομμύρια δολάρια στον γύρο, απλώς ντροπαλός των περίπου 750 εκατομμυρίων δολαρίων που ο επικεφαλής αντίπαλος της Swiggy, Zomato, αύξησε στα 11 χρόνια της ύπαρξής της.

Η TechCrunch μίλησε με τον Larry Illg, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Prosus Ventures and Food. Ashutosh Sharma, επικεφαλής των επενδύσεων στην Ινδία στην επιχείρηση επιχειρηματικών συμμετοχών, για να καταλάβει πόσο σημαντική είναι η foodtech για την επιχείρηση επενδύσεων και τα στοιχήματα που κάνει στην Ινδία

Swiggy

«Είχαμε μια διατριβή για την παράδοση τροφίμων παγκοσμίως». δήλωσε ο Illg, περιγράφοντας την πρώτη έρευνα της εταιρείας για μια εταιρεία παροχής τροφίμων στην Ινδία. "Ξέραμε ότι τουλάχιστον ένας μεγάλος παίκτης θα είναι στην Ινδία στο μέλλον. Πήγαμε γύρω από την πόλη και μιλήσαμε σε πολλές νεοσύστατες επιχειρήσεις. "

Και τότε βρήκαν τον Swiggy. Αλλά, Illg είπε, ήταν ένα πολύ διαφορετικό Swiggy από αυτό που κυριαρχεί σήμερα στην ινδική αγορά. "Έτσι, εδώ ήταν μια έναρξη παράδοσης τροφίμων που ήταν ήδη κερδοφόρα. Η μόνη πρόκληση ήταν ότι λειτουργούσε μόνο σε έξι πόλεις της Ινδίας ».

Και έτσι ξεκίνησε το ταξίδι του Naspers για να πείσει τον Swiggy να επεκτείνει τις υπηρεσίες του σε εθνικό επίπεδο. Τώρα που λειτουργεί σε περισσότερες από 130 πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα, η Swiggy ανταγωνίζεται σήμερα το Zomato, UberEats και την Ola FoodPanda (τώρα γνωστή ως Ola Foods)

Sharma της Prosus Ventures. , προειδοποίησε ότι είναι νωρίς για την έναρξη των τροφίμων στην Ινδία. "Θέλω να πω ότι είμαστε την πρώτη μέρα, αλλά ίσως να είναι και ημέρα μηδέν. Ο αριθμός των χρηστών smartphone στην Ινδία που παραγγέλλουν τρόφιμα στο διαδίκτυο εξακολουθεί να είναι μικρότερος από το 2%.

Αλλά ακόμη και αυτή η κατηγορία που έχει αρχίσει να προσελκύει ορισμένους σκληρούς ανταγωνιστές. Ενώ οι UberEats και Ola's Foods αγωνίζονται για να κάνουν ένα σημαντικό βαθούλωμα, χάνουν περισσότερα από 20 εκατομμύρια δολάρια κάθε μήνα. Το Zomato καίγεται περίπου 45 εκατομμύρια δολάρια κάθε μήνα πριν από ένα χρόνο, Info Edge, ένας επενδυτής που έχει εισαχθεί στο χρηματιστήριο κατά την εκκίνηση, αποκάλυψε στα πρόσφατα κέρδη του μια κλήση με αναλυτές

Ο Illg δεν ενοχλείται πραγματικά από τα μετρητά φρενίτιδας να καψει στην αγορά διανομής τροφίμων στην Ινδία και είπε ότι ο Prosus δεν έχει έλλειψη μετρητών.

Τα χρήματα αυτά θα μπορούσαν να βρεθούν πολύ σύντομα. Μια πηγή στο Zomato είπε στην TechCrunch ότι η εταιρεία βρίσκεται σε συνομιλίες για να αυξήσει τα 550 εκατομμύρια δολάρια σε ένα γύρο που οδήγησε στο Ant Financial . [19659903] Η TechCrunch ανέφερε νωρίτερα αυτό το έτος ότι το Zomato είναι τη δική της αλυσίδα εφοδιασμού για τον έλεγχο της πρώτης ύλης που χρησιμοποιούν οι συνεργάτες του στο εστιατόριο. Δύο πηγές εξοικειωμένες με την Zomato αναφέρουν ότι η εκκίνηση παράδοσης τροφίμων σκέφτεται να επεκταθεί πέρα ​​από την παράδοση ειδών διατροφής

Νωρίτερα φέτος, η Swiggy ανακοίνωσε ότι ο στόλος παράδοσης μπορεί τώρα να κινηθεί σχεδόν από οτιδήποτε από ένα μέρος της πόλης σε άλλο . Η υπηρεσία, που ονομάζεται Swiggy Go, περιορίζεται επί του παρόντος σε επιλεγμένες πόλεις. Ο Zomato σχεδιάζει να αναπαράγει αυτό, λένε οι πηγές. Καμία από αυτές τις εξελίξεις δεν έχει αναφερθεί στο παρελθόν.

Επιπλέον, οι κουζίνες σύννεφων είναι η σημερινή περιοχή εστίασης για το Swiggy. Αυτή την εβδομάδα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι έχει εγκαταστήσει περισσότερες από 1.000 κουκούλες σύννεφων στη χώρα περισσότερο από οποιονδήποτε από τους αντιπάλους της.

Η Illg δήλωσε ότι οι κουζίνες σύννεφων είναι ζωτικής σημασίας για μια χώρα όπως η Ινδία χαμηλή πυκνότητα των εστιατορίων. «Έχουμε την ορατότητα όλων των δυναμικών της αγοράς», είπε. "Μπορούμε να δούμε μια τοποθεσία, να χτενίσουμε τα δεδομένα και να μάθουμε τι είδους εστιατόρια και προμήθειες θα λειτουργούσαν εκεί".

>Μεταφρασμένο από την Google <
Source link