Πώς η Airbnb χειρίζεται τις διακρίσεις

Πώς η Airbnb χειρίζεται τις διακρίσεις


Όταν ο δικηγόρος Haben Girma, ο οποίος είναι τυφλός και κωφός, έκανε κράτηση για ένα διαμέρισμα στο Λονδίνο μέσω του Airbnb τον περασμένο μήνα, λέει ότι ο οικοδεσπότης ακυρώνει την κράτησή του αφού αποκάλυψε ότι ο σκύλος οδηγός θα την ενταχθεί

Πριν από την ακύρωση, η Girma και ο οικοδεσπότης, Kirk Truman, πραγματοποίησαν μια μακρά ανταλλαγή κατά τη διάρκεια μίας περίπου μίας εβδομάδας, κατά την οποία η Girma εξήγησε την κατάστασή της, καθώς και εκπαιδεύοντας τον οικοδεσπότη για την Airbnb πολιτική που προστατεύει τόσο τον οδηγό όσο και τον σκύλο οδηγό τον Αμερικανό με Αναπηρία Νόμο και τον νόμο για την ισότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανέφερε στην TechCrunch

έχει διαβάσει και αναθεωρήσει, ο Truman συνέχισε να εκφράζει την ανησυχία του, λέγοντας: "Νομίζω ότι ο ελεύθερος μέτοχος μου θα ήταν πραγματικά δυσαρεστημένος με μένα αν έμαθε ότι έχω κάποιον να μένω στο σπίτι με ένα σκύλο / σκύλο-οδηγό"

, με τον Truman να λέει ότι "πρέπει όλα αυτά να είναι ωραία ». Στο ίδιο μήνυμα, πρόσθεσε ότι, αν" γνώριζε πότε κάνατε να ζητήσετε για πρώτη φορά να φέρετε μαζί σας τον σκύλο οδηγό σας, θα ήθελα να σας μιλήσω για όλα όσα συζητήσαμε προτού προχωρήσετε στην κράτηση. "

Αλλά τελικά, μερικές εβδομάδες αργότερα, ο Truman ακύρωσε την κράτηση του Girma. Δικαιολογεί την ακύρωση λέγοντας ότι το ακίνητο θα υποστεί κάποια εργασία κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης παραμονής του, σύμφωνα με τη συζήτηση που εξετάστηκε από την TechCrunch. Ωστόσο, η Girma λέει ότι όταν ο φίλος της προσπάθησε να κλείσει τις ίδιες ημερομηνίες στο ακίνητο πέντε ημέρες αργότερα, ο Truman αποδέχθηκε την κράτηση.

Όταν φτάσαμε για σχόλια για το γιατί ο Truman αποδέχθηκε την κράτηση του φίλου του για τις ίδιες ημερομηνίες, ο Truman είπε στο TechCrunch η ιδιοκτησία έχει διαρροή και ότι οι επισκευές υποτίθεται ότι θα συμβούν αυτό το προσεχές Σαββατοκύριακο (23-24 Νοεμβρίου), το οποίο είναι όταν η Girma αρχικά είχε προγραμματιστεί να παραμείνει στο διαμέρισμά του

"Οι ημερομηνίες αυτές άλλαξαν σε αυτήν την εβδομάδα από τον ανάδοχο, αλλά τότε ξανά αλλάξαμε σε αυτό το προσεχές Σαββατοκύριακο και είναι πιθανό να καθυστερήσουν την επόμενη εβδομάδα ", δήλωσε ο Truman. "Θα ήθελα επίσης να προσθέσω ότι έπρεπε επίσης να ακυρώσω μια άλλη κράτηση λόγω των προβλημάτων με τη διαρροή όπως συνέβη και πάλι πρόσφατα."

Όταν η Girma ανακάλυψε ότι η Truman δέχτηκε την κράτηση του φίλου της για τις ίδιες ημερομηνίες που έφτασε έξω στην Airbnb. Η εταιρεία εξέφρασε τη δυσαρέσκεια και είπε στη Girma ότι θα επανεξετάσει την κατάσταση για να καθορίσει εάν ο Truman άξιζε προειδοποίηση, αναστολή λογαριασμού ή μόνιμη απομάκρυνση από την πλατφόρμα

"Για λόγους προστασίας του ιδιωτικού απορρήτου, δεν μπορούμε να μοιραστούμε το τι θα συμβεί μετά την επανεξέταση. θέλουμε να γνωρίζετε ότι έχουμε δεσμευτεί να καταπολεμήσουμε τις διακρίσεις και να διασφαλίσουμε ότι η κοινότητα Airbnb θα είναι ανοιχτή και προσιτή σε όλους », έγραψε ένας εκπρόσωπος της υπηρεσίας εξυπηρέτησης πελατών της Airbnb με την επωνυμία Matt σε ένα μήνυμα που εξετάστηκε από την TechCrunch

. με το γεγονός ότι η Airbnb δήλωσε ότι θα κρατήσει το ψήφισμα της διαδικασίας αναθεώρησης ήσυχο

"Το να πει κανείς στα θύματα διακρίσεων ότι το αποτέλεσμα της διαδικασίας επανεξέτασης είναι ιδιωτικό συμβάλλει στους επισκέπτες που νιώθουν πως η πλατφόρμα δεν είναι ασφαλής", δήλωσε η Girma στο TechCrunch ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ. "Θέλουμε να μάθουμε αν η εταιρεία αποφασίζει να προστατεύσει τους οικοδεσπότες που εισάγουν διακρίσεις. Η εταιρεία πρέπει να είναι διαφανής με τα θύματα διακρίσεων ».

Η Girma προχώρησε σε συζήτηση με την Airbnb, όπου η εταιρεία συνέχισε να λέει ότι η πολιτική της για την προστασία της ιδιωτικής ζωής απαγόρευσε την επικοινωνία των αποτελεσμάτων της έρευνας με αυτήν. Η Airbnb προσφέρθηκε να την βοηθήσει να βρει έναν νέο τόπο διαμονής, αλλά η Girma δήλωσε ότι δεν την ενδιαφέρει.

"Ενδιαφέρομαι για το αν ή όχι Airbnb θα λάβει μέτρα και είμαι βαθιά απογοητευμένος που η εταιρεία έχει επιλέξει να μην πείτε μου τι θα γίνει σε αυτό το περιστατικό », γράφει η Girma στην Airbnb.

Σε απάντηση, η Airbnb επανέλαβε ότι δεν θα αποκαλύψει τι ενέργειες έκανε με τον Truman. Περίπου μια εβδομάδα αργότερα, ωστόσο, η Airbnb άλλαξε την πορεία της και της άφησε να γνωρίζει ότι η εταιρεία πήρε τη διαδρομή της βασικής εκπαίδευσης. Επιπλέον, η Airbnb δήλωσε ότι ο Truman ήταν ενήμερος ότι οι μελλοντικές παραβιάσεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην απομάκρυνσή του από την πλατφόρμα Airbnb

. Όμως η Girma δήλωσε ότι είχε ήδη βγει από το δρόμο της για να εκπαιδεύσει τον οικοδεσπότη για την πολιτική της Airbnb, Ο νόμος περί ισότητας του Ηνωμένου Βασιλείου.

"Ήξερε ότι θα ήταν αντίθετη με την πολιτική σας και ακύρωσε την κράτηση μου", γράφει η Girma στην Airbnb. "Ισχυρίστηκε ότι ήταν επειδή το κατάλυμα θα είχε κατασκευή κατά τις ημερομηνίες μου. Ο φίλος μου, τότε, ζήτησε να μείνει στο διαμέρισμα για τις ίδιες ημερομηνίες και ο Kirk δέχτηκε αμέσως την κράτηση του φίλου μου. Όλα αυτά βρίσκονται στα αρχεία που σας έστειλα. "

Στη συνέχεια, η Girma εξέφρασε την απογοήτευσή της για το γεγονός ότι η Airbnb επέλεξε να μην αφαιρέσει τον Truman και ζήτησε από την εταιρεία να επανεξετάσει. Αμέσως μετά την αποστολή αυτού του μηνύματος, η Girma έρχεται σε επαφή με την TechCrunch

Μετά από έρευνα της TechCrunch, η Airbnb ανέφερε ότι θα αναστείλει τον Truman για 30 ημέρες:

"Για να χρησιμοποιήσουμε την πλατφόρμα μας, για την αντιμετώπιση όλων των συναδέλφων αυτής της κοινότητας, ανεξαρτήτως αναπηρίας, φυλής, θρησκείας, εθνικής καταγωγής, φύλου, ταυτότητας φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού ή ηλικίας, με σεβασμό και χωρίς κρίση ή προκατάληψη. Έχουμε αναστείλει αυτόν τον οικοδεσπότη και ευχαριστούμε ειλικρινά τον Haben τόσο για την αναφορά αυτού του περιστατικού όσο και για το παρελθόν του έργου για να βοηθήσουμε την ομάδα της Airbnb να εξυπηρετήσει καλύτερα την κοινότητα των ατόμων με αναπηρία ».

Κατά τον προσδιορισμό της δράσης, η Airbnb κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Truman των διακρίσεων και των διακρίσεων. Έτσι, εάν ένας οικοδεσπότης καλεί τον επισκέπτη τη Ν-λέξη, αυτό είναι διακριτική πρόθεση και αντίκτυπο, που θα οδηγούσε σε άμεση απομάκρυνση από την πλατφόρμα. Σύμφωνα με την Airbnb, ο αντίκτυπος των διακρίσεων είναι ο τρόπος με τον οποίο βλέπει αυτή την κατάσταση μεταξύ της Girma και του οικοδεσπότη. Η θεωρία του Airbnb είναι ότι ο Truman δεν είναι ακαταμάχητος και μπορεί να μάθει από αυτή την κατάσταση. Και αν δεν το κάνει, τότε μπορεί να αφαιρεθεί εξ ολοκλήρου.

"Κατανοώ τις συνέπειες ναι, αν και αυτό δεν ήταν γιατί η κράτηση του Haben ακυρώθηκε στην πρώτη θέση", δήλωσε ο Truman στο TechCrunch. "Έχω γράψει στην Airbnb να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης αυτής, καθώς νομίζω ότι υπάρχει μια παρανόηση."

Από τότε η Airbnb κοινοποίησε στην Girma το ψήφισμα, το οποίο συνεπάγεται την προαναφερθείσα αναστολή 30 ημερών, εκπαίδευση των πολιτικών της.

"Η αντίδραση στις παραβιάσεις με την εκπαίδευση των οικοδεσποτών δημιουργεί ξανά και ξανά μια κουλτούρα όπου οι οικοδεσπότες γνωρίζουν ότι μπορούν να ξεφύγουν με διακρίσεις", ανέφερε η Γκίρμα. "Και αν είναι εξαιρετικά άτυχοι το χειρότερο που θα συμβεί είναι μια τριάντα ημερών αναστολή."

Ακόμα πιο ανησυχητικό, Girma είπε, είναι ότι η Airbnb της είπε ότι η εταιρεία έχει δώσει εντολή στον Truman ότι οποιαδήποτε παρόμοια παραβίαση "μπορεί να οδηγήσει"

"Η Airbnb δεν μπορεί καν να δεσμευτεί να απομακρύνει τον Κερκ αν το κάνει ξανά", είπε. "Είμαι βαθιά ανησυχημένη για την έλλειψη επιβολής."

Η Airbnb πρόσφερε από τότε τα χρήματα της Girma για να καλύψει το κόστος της αναζήτησης καταλύματος αλλού, αλλά λέει ότι δεν σκοπεύει να δεχτεί καμία αποζημίωση

. , δήλωσε στην TechCrunch, είναι ότι η Airbnb θα δεσμευτεί να καταστήσει τη διαδικασία καταγγελίας διαφανή για τα θύματα, θα επιβάλει αυστηρά την πολιτική προσβασιμότητας και θα αφαιρέσει τους οικοδεσπότες που την παραβιάζουν

"Η εταιρεία έχει χιλιάδες και χιλιάδες οικοδεσπότες. γιατί η Airbnb έχει την πρόθεση να προστατεύσει έναν οικοδεσπότη που εν γνώσει του παραβίασε πολιτικές και έκανε διάκριση σε έναν επισκέπτη με ειδικές ανάγκες; "αναρωτιόταν η Girma. "Το Airbnb έχει ένα συστημικό πρόβλημα επιβολής. Η γνωστή παραβίαση της πολιτικής Airbnb προφανώς δεν θα απομακρύνει τους οικοδεσπότες από την πλατφόρμα. Η πολιτική Airbnb δεν πρέπει να λέει στα θύματα των διακρίσεων τα αποτελέσματα των εξετάσεων των καταγγελιών. Πώς θα αισθάνονται ασφαλείς οι επισκέπτες χρησιμοποιώντας Airbnb όταν γνωρίζουμε ότι οι οικοδεσπότες που παραβιάζουν τις πολιτικές της Airbnb παραμένουν στην πλατφόρμα; "

Η Airbnb αντιμετωπίζει εδώ και καιρό ζητήματα με διακρίσεις. Το 2016, η εταιρεία ανακοίνωσε αλλαγές προϊόντων και πολιτικών με στόχο την εξάλειψη της ρατσιστικής συμπεριφοράς . Αυτό περιελάμβανε μια νέα πολιτική κατά των διακρίσεων και μια υποχρεωτική δέσμευση της κοινότητας να σέβεται τους συναδέλφους της πλατφόρμας με σεβασμό και χωρίς κρίση και μεροληψία

Αξίζει να σημειωθεί Η Airbnb έκανε επίσης κάποιες θετικές αλλαγές στο μέτωπο προσβασιμότητας. Τον περασμένο Μάρτιο, πρόσθεσε φίλτρα προσβασιμότητας για να διευκολύνει τα άτομα με αναπηρίες να βρουν προσβάσιμα ταξίδια, όπως χώρους με εισόδους χωρίς βήματα και εισόδους που είναι αρκετά ευρείες για να φιλοξενήσουν μια αναπηρική πολυθρόνα.

Παρά τις προσπάθειες της Airbnb να εκπαιδεύσει τους οικοδεσπότες και να δημιουργήσουμε μια πλατφόρμα που να ενθαρρύνει την ένταξη, είναι σαφές ότι δεν υπάρχουν όλοι οι οικοδεσπότες, γεγονός που εξακολουθεί να οδηγεί σε διακρίσεις. Εάν έχετε υποστεί διακρίσεις στο Airbnb, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μου στο megan@techcrunch.com

>Μεταφρασμένο από την Google <
Source link

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.