Η BlueVine αυξάνει περισσότερα από 102,5 εκατομμύρια δολάρια για τις τραπεζικές υπηρεσίες που απευθύνονται σε μικρές επιχειρήσεις

Η BlueVine αυξάνει περισσότερα από 102,5 εκατομμύρια δολάρια για τις τραπεζικές υπηρεσίες που απευθύνονται σε μικρές επιχειρήσεις


Όσον αφορά τα παιχνίδια fintech, οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις δεν είναι συχνά το κοινό-στόχος: είναι πολύ μικρές και κατακερματισμένες σε σύγκριση με τις μεγάλες επιχειρήσεις. και είναι πολύ απαιτητικές σε σύγκριση με τους καταναλωτές της αγοράς μαζικής κατανάλωσης. Όμως, ως κλάδος, αντιπροσωπεύουν πάνω από το 99% όλων των επιχειρήσεων σε ανεπτυγμένες χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ και αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούν να αγνοηθούν. Η BlueVine μία από τις νεοσύστατες εταιρίες χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών που δημιούργησε μια επιχείρηση που τροφοδοτεί ειδικά τις ΜΜΕ, αναγγέλλει ένα μεγάλο κύκλο χρηματοδότησης, υπογραμμίζοντας την ήσυχη ευκαιρία και ζήτηση που υπάρχει εκεί.

"Βλέπουμε ένα τεράστιο χάσμα στην αγορά, καθώς οι περισσότερες ΜΜΕ εξακολουθούν να χρησιμοποιούν λογαριασμούς καταναλωτών και λογαριασμών", δήλωσε ο Eyal Lifshitz, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Bluevine. "Αυτή είναι η αποστολή στην οποία βρισκόμαστε"

Η εκκίνηση, η οποία προσφέρει χρηματοδότηση και άλλες τραπεζικές υπηρεσίες προς τις ΜΜΕ, σήμερα ανακοινώνει ότι έχει συγκεντρώσει 102,5 εκατομμύρια δολάρια, ένα γύρο χρηματοδότησης της σειράς F που προέρχεται από ένα μείγμα (19659004), με επικεφαλής τον ION Crossover Partners, ο γύρος περιλαμβάνει επίσης τους υφιστάμενους επενδυτές Lightspeed Venture Partners, Menlo Ventures, 83North, SVB Capital, Nationwide (κύριος φορέας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στο Ηνωμένο Βασίλειο), Citi Ventures ταμείο M12 και ιδιώτες επενδυτές · καθώς και νέους επενδυτές MUFG Innovation Partners Co., Ltd, O.G. (1969004) Με αυτόν τον τελευταίο γύρο, η BlueVine με έδρα το Silicon Valley έχει αυξήσει από 240 εκατομμύρια δολάρια σε 250 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ σε μετοχές, με άλλα κεφάλαια δανεισμού μισού δισεκατομμυρίου δολαρίων για να τροφοδοτήσει την πλατφόρμα δανείων της, ανέφερε ο Lifshitz σε συνέντευξή του. Η εταιρεία δεν έχει ποτέ αποκαλύψει την αποτίμηση, και δεν το κάνει σήμερα, αλλά πρόσθεσε ότι η BlueVine «κάνει αρκετά καλά», με την αποτίμηση «επάνω» σε σύγκριση με τη σειρά της E.

«Δεν είμαστε κερδοφόροι ακόμη, αλλά εμείς «Έχουμε μεγαλώσει κατά 100% από πέρυσι και θα φέρουμε τριψήφια έσοδα φέτος», δήλωσε ο Lifshitz, σημειώνοντας ότι η εταιρεία έχει αρχίσει σήμερα να δανείζει περίπου 20 δισεκατομμύρια δολάρια σε 20.000 μικρές επιχειρήσεις

Ενώ οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν είναι συχνά οι πρώτοι στόχος για τις νεοσύστατες εταιρείες fintech, αυτό δεν σημαίνει ότι αγνοούνται πλήρως. Άλλοι που έχουν χτίσει μεγάλες επιχειρήσεις γύρω από αυτούς τους χρήστες περιλαμβάνουν την Kabbage – την εκκίνηση της SoftBank από την Ατλάντα που ξεκίνησε επίσης με δάνεια πριν διαφοροποιηθεί και σε ένα ευρύτερο φάσμα τραπεζικών υπηρεσιών. (Ο Kabbage είναι σήμερα αξίας άνω του 1 δισεκατομμυρίων δολαρίων ως σημείο σύγκρισης.) Ένας άλλος νεότερος παίκτης στο χώρο των τραπεζών με έδρα τη SMB είναι Ο υδράργυρος, ο οποίος πρόσφατα έφερε χρήματα .

Η υπηρεσία της BlueVine βασίζεται κυρίως στα χρηματοοικονομικά της προϊόντα, όπου παρέχει τόσο πιστωτικά όσο και μακροπρόθεσμα δάνεια (μέχρι και 250.000 δολάρια) και "factoring", όπου οι πελάτες μπορεί να μεριμνήσει ώστε η BlueVine να πληρώσει μπροστά για τα τιμολόγια που επιλέγουν να πληρώσουν, μια υπηρεσία που μεταφράζεται σε πιστωτικές γραμμές ύψους έως και 5 εκατομμυρίων δολαρίων και σημαίνει ότι οι χρήστες δεν χρειάζεται να περιμένουν χρήματα πριν να πληρώσουν για λογαριασμούς. 19659004] Όπως και με την Kabbage, η μετακίνηση της BlueVine σε μια ευρύτερη σειρά τραπεζικών υπηρεσιών – που πωλούνται ως BlueVine Business Banking, η οποία περιλαμβάνει τον έλεγχο λογαριασμών και άλλων υπηρεσιών παράλληλα με τη χρηματοδότηση – είναι μια νεώτερη, συνεχώς αναπτυσσόμενη και επεκτεινόμενη επιχείρηση. Ο λογαριασμός ελέγχου, για παράδειγμα, ανακοινώθηκε μόνο τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους

Για τους επιχειρηματικούς πελάτες, η ιδέα είναι να τους δοθεί μια ενιαία θυρίδα για όλες τις χρηματοοικονομικές τους υπηρεσίες, ενώ για την BlueVine, η ιδέα είναι να δημιουργηθεί πιο ολοκληρωμένη δέσμη προσφορών για να διατηρούν τους χρήστες στην πλατφόρμα τους και να βελτιώνουν τα περιθώριά τους σε περισσότερες υπηρεσίες. Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι η BlueVine θέτει σε ανταγωνισμό όχι τόσο με τις νεοσύστατες επιχειρήσεις – οι περισσότερες όμως εξακολουθούν να προσφέρουν υπηρεσίες μεμονωμένων σημείων ή μια μικρή συλλογή από αυτές, αλλά με τράπεζες που εξακολουθούν να παρέχουν πλήρεις σουίτες υπηρεσιών, ακόμα και αν είναι συχνά πιο ακριβές

" Οι πραγματικοί ανταγωνιστές μου είναι οι 4.600 τράπεζες στις ΗΠΑ", δήλωσε ο Lifshitz. "Είναι μια πολύ μεγάλη ουρά στις ΗΠΑ. "

Το γεγονός ότι η εταιρεία προσελκύει ένα φάσμα χρηστών χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών αναπόφευκτα θέτει το ερώτημα πώς η BlueVine θα μπορούσε να συνεργαστεί μαζί τους στη γραμμή ή ακόμα και να γίνει ένας στόχος εξαγοράς, αλλά ένα πράγμα που είπε ο Lifshitz ότι δεν θα κάνει είναι οι υπηρεσίες λευκής ετικέτας (κάτι που η Kabbage έχει διερευνήσει): «Δεν θέλουμε να δώσουμε την τεχνολογία μας μακριά», είπε. "Είμαστε επικεντρωμένοι στην αξιοποιώντας την τεχνολογία μας για να είναι η καλύτερη στην τάξη."

"Η BlueVine έχει επιδείξει επιτυχία με τα πολλαπλά προϊόντα χρηματοδότησής της και απομονώθηκε με το όραμά της για μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα καινοτόμων τραπεζικών προϊόντα για τις μικρές επιχειρήσεις ", δήλωσε ο Jonathan Kolodny, εταίρος της ION Crossover Partners. "Παρακολουθούμε την επιχείρηση από κοντά και από τότε, έχουμε δει την απαίτηση και ειλικρινά την οικονομική ανάγκη για τις τραπεζικές υπηρεσίες της BlueVine. Πιστεύουμε ότι η εταιρεία βρίσκεται σε εξαιρετική θέση, χάρη στην ομάδα διαχείρισης παγκόσμιας κλάσης, για να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι μικρές επιχειρήσεις διαχειρίζονται τις οικονομικές τους ανάγκες σήμερα και στο μέλλον ».

>Μεταφρασμένο από την Google <
Source link

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.