Τρεις από τους πρώην σχεδιαστές αστέρι της Apple και της Apple ξεκινούν την NUVIA με $ 53 εκατ

Τρεις από τους πρώην σχεδιαστές αστέρι της Apple και της Apple ξεκινούν την NUVIA με $ 53 εκατ


Το πυρίτιο είναι φαινομενικά ο νέος χρυσός στις μέρες μας, ή και έτσι οι ελπίδες του VC

Αυτό που κάποτε ήταν μια ζώνη χωρίς εμπόδια για τους επενδυτές επιχειρηματικών κεφαλαίων, που φοβόταν τους μακροχρόνιους χρόνους ανάπτυξης και τον υψηλό τεχνικό κίνδυνο που απαιτείται για τους νεοεισερχόμενους στο ημιαγωγό τομέα, έχει πλέον μετατραπεί σε έναν από τους πιο καυτούς επενδυτικούς τομείς για επιχειρήσεις και δεδομένα VCs. Οι αρχάριοι, όπως το Graphcore, έφτασαν σε κατάσταση μονόκερου (19459004) μετά τη σειρά D $ 200 εκατομμυρίων πριν από ένα χρόνο ), ενώ ο Groq έκλεισε $ 52M από τους ομολόγους της Chamath Palihapitiya της φήμης του κοινωνικού κεφαλαίου σε επενδύσεις από την Benchmark και σε άλλους, ανακοινώνοντας ότι είχε παραγάγει το πρώτο τριστριόνιο τρανζίστορ chip (και που προφίλσα λίγο αυτό το καλοκαίρι )

Σήμερα έχουμε έναν άλλο συμμετέχοντα με μια άλλη μεγάλη τεχνική ομάδα αυτό το διάστημα με μια εκκίνηση με βάση την Santa Clara, CA που ονομάζεται NUVIA . Η εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ότι έχει αυξήσει τις σειρές των 53 εκατομμυρίων δολαρίων. Ένα γύρο επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, με επικεφαλής τον Capricorn Investment Group, την Dell Technologies Capital (DTC), τον Mayfield και την WRVI Capital, με συμμετοχή της Nepenthe LLC

στις αρχές του τρέχοντος έτους, η εταιρεία απασχολεί σήμερα περίπου 60 εργαζομένους, 30 ακόμη σε διάφορα στάδια αποδεκτών προσφορών και η εταιρεία μπορεί να σπάσει ακόμη και 100 υπαλλήλους πριν από το τέλος του έτους

Αυτό που συμβαίνει εδώ είναι ένας συνδυασμός τάσεων στον υπολογισμό βιομηχανία. Υπήρξε έκρηξη των δεδομένων και κατ 'επέκταση των κέντρων δεδομένων που απαιτούνται για την αποθήκευση όλων αυτών των πληροφοριών, καθώς επεκτάσαμε εκθετικά την όρεξή μας για πολύπλοκους αλγόριθμους μηχανικής μάθησης για να γκρεμίσουμε μέσω όλων αυτών των δυαδικών ψηφίων. Δυστυχώς, η αύξηση της υπολογιστικής ισχύος δεν συμβαδίζει με τις απαιτήσεις μας, καθώς ο νόμος του Moore επιβραδύνεται. Εταιρείες όπως η Intel πλήττουν τα όρια της φυσικής και την τρέχουσα τεχνογνωσία μας για να συνεχίσουν να βελτιώνουν τις υπολογιστικές πυκνότητες, ανοίγοντας το έδαφος για νεοεισερχόμενους και νέες προσεγγίσεις στον τομέα.

Εύρεση και δημιουργία μιας ομάδας ονείρων με ένα "chip" τον ώμο τους

Υπάρχουν δύο μισά στην ιστορία της NUVIA. Πρώτη είναι η ιστορία των ιδρυτών της εταιρείας, στους οποίους περιλαμβάνονται ο John Bruno, ο Manu Gulati και ο Gerard Williams III, ο οποίος θα είναι Διευθύνων Σύμβουλος. Οι τρεις αλληλεπικαλύπτονται για αρκετά χρόνια στην Apple, όπου έφεραν μαζί τις διαφορετικές ικανότητες των τσιπ τους για να οδηγήσουν μια ποικιλία πρωτοβουλιών, όπως η σειρά A της Apple, που τροφοδοτεί το iPhone και το iPad. Σύμφωνα με μια δήλωση Τύπου της εταιρείας, οι ιδρυτές έχουν εργαστεί σε συνδυασμένες 20 μάρκες κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας τους και έχουν λάβει πάνω από 100 διπλώματα ευρεσιτεχνίας για την εργασία τους σε πυρίτιο.

Η Gulati προσχώρησε στην Apple το 2009 ως μικρο αρχιτέκτονας ) μετά από μια καριέρα στο Broadcom, και λίγους μήνες αργότερα, ο Williams έγινε μέλος της ομάδας. Ο Gulati μου εξήγησε σε μια συνέντευξη ότι: "Έτσι η δουλειά μου ήταν το είδος της τοποθέτησης του chip μαζί? η δουλειά του ήταν να παραδώσει το πιο σημαντικό κομμάτι της πληροφορικής που πήγε σε αυτό, το οποίο είναι η CPU. "Λίγα χρόνια αργότερα, περίπου το 2012, ο Bruno αφαιρέθηκε από την AMD και έφερε και στην Apple

. , αναμενόταν ότι θα ήταν "πρόσωπο πυριτίου" αλλά ο ρόλος του γρήγορα διευρύνθηκε για να σκεφτεί πιο στρατηγικά τι θα έπρεπε να προσφέρει το chipset του iPhone και του iPad στους τελικούς χρήστες. "Πήρε πραγματικά σε αυτή τη σφαίρα της ύλης σε επίπεδο συστήματος και της ανταγωνιστικής ανάλυσης και πώς στοιβάζουμε εναντίον άλλων ανθρώπων και τι συμβαίνει στον κλάδο", ανέφερε. "Τρία πολύ διαφορετικά τεχνικά υπόβαθρα, αλλά και οι τρεις μας είναι πολύ, πολύ hands-on και, ξέρετε, απλά μηχανικοί στην καρδιά."

Ο Gulati θα λάβει μια ευκαιρία στο Google το 2017 που στοχεύει ευρέως γύρω από το κινητό υλικό της εταιρείας , και τελικά τράβηξε τον Bruno από την Apple για να τον πάρει μαζί του. Οι δύο τελικά εγκατέλειψαν την Google νωρίτερα αυτό το έτος σε μια έκθεση που καλύφθηκε αρχικά από τις πληροφορίες τον Μάιο . Από την πλευρά του, ο Williams έμεινε στην Apple για σχεδόν μια δεκαετία πριν αφήνοντας νωρίτερα φέτος τον Μάρτιο .

Η εταιρεία είναι μυστική για το τι ακριβώς επεξεργάζεται , η οποία είναι χαρακτηριστική στον χώρο του πυριτίου, διότι μπορεί να χρειαστούν χρόνια για να σχεδιαστεί, να κατασκευαστεί και να εισαχθεί ένα προϊόν στην αγορά. Τούτου λεχθέντος, το ενδιαφέρον είναι ότι ενώ η τρόικα των ιδρυτών έχει όλα τα υπόβαθρα στα κινητά chipsets, εστιάζουν πράγματι στο κέντρο δεδομένων που σχεδιάζεται ευρέως (π.χ. cloud computing) και συγκεκριμένα στην ανάγνωση μεταξύ των γραμμών, στην αναζήτηση πιο ενεργειακά αποδοτικών τρόπων (19659002) Ο Gulati μου είπε ότι "για εμάς, η ενεργειακή αποδοτικότητα είναι τόσο ενσωματωμένη στον τρόπο που σκεφτόμαστε"

Η ΚΟΑ της εταιρείας μου είπε ότι η εκκίνηση δημιουργεί "ένα προσαρμοσμένο καθαρό φύλλο σχεδιασμένο από το έδαφος" και δεν επιβαρύνεται από σχέδια κληρονομιών. Με άλλα λόγια, η εταιρεία κατασκευάζει τον δικό της πυρήνα, αλλά αφήνει τις επιλογές της ανοιχτές για το κατά πόσον χτίζει πάνω από την αρχιτεκτονική του ARM (που είναι η πρόθεσή του σήμερα) ή άλλες αρχιτεκτονικές στο μέλλον

σε "τσιπ" στο

Έξω από τους ιδρυτές, το άλλο μισό αυτής της ιστορίας NUVIA είναι η συλλογική ομάδα επενδυτών που κάθεται γύρω από το τραπέζι, όλοι τους όχι μόνο έχουν βαθιά τεχνικά υπόβαθρα αλλά και βαθιές τσέπες που μπορούν να χειριστούν τον τεχνικό κίνδυνο

Ο Αιγόκερως επενδύσει ειδικά από αυτό που αποκαλεί το Ταμείο Τεχνολογικής Επίδρασης, το οποίο επικεντρώνεται στη χρηματοδότηση νεοσύστατων επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν την τεχνολογία για να έχουν θετικό αντίκτυπο στον κόσμο. Το 1965002, η DTC είναι η πτέρυγα της Dell Technologies και των συνδεδεμένων εταιρειών της και φέρνει ένα βαθύ υπόβαθρο σε κέντρα επιχειρήσεων και δεδομένων, ιδιαίτερα από τον εξυπηρετητή του ομίλου επιχειρήσεις όπως η Dell EMC. Ο Scott Darling, ο οποίος οδηγεί τον DTC, συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο της NUVIA, παρόλο που η εταιρεία δεν αποκαλύπτει αυτή τη στιγμή τη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου. Ο Navin Chaddha, ένας ηλεκτρολόγος από την εκπαίδευση που οδηγεί τον Mayfield, έχει επενδύσει σε εταιρείες όπως η HashiCorp, η Akamai και η SolarCity. Τέλος, η WRVI έχει ένα μακροχρόνιο υπόβαθρο στις επιχειρήσεις και τις εταιρείες ημιαγωγών.

Συζητήθηκα λίγο με τον Darling της DTC για το τι είδε στην συγκεκριμένη ομάδα και το όραμά τους για το κέντρο δεδομένων. Εκτός από την αρεσκεία κάθε ιδρυτή ξεχωριστά, ο Darling αισθάνθηκε ότι η ομάδα ως σύνολο ήταν πολύ ισχυρή. "Αυτό που είναι εντυπωσιακό είναι ότι εάν τα κοιτάξετε συλλογικά, έχουν ένα skillet και ένα εύρος που είναι επίσης εκπληκτικό", δήλωσε.

Επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία εργάζεται ευρέως για τα προϊόντα των κέντρων δεδομένων, αλλά δήλωσε ότι η εταιρεία πρόκειται δεν υπάρχει ιδιαίτερη στρατηγική κατά την ανάπτυξη του προϊόντος. "Δεν έχει νόημα να είναι συγκεκριμένη, απλώς δημιουργεί ανοσολογικές αντιδράσεις από άλλους παίκτες, οπότε θα είμαστε λίγο ήσυχοι για κάποιο διάστημα", είπε.

Ζήτησε συγγνώμη για "ακούγοντας απίστευτα κρυπτική" αλλά είπε ότι η επένδυση διατριβή από την άποψή του για το προϊόν ήταν ότι "η αγορά του κέντρου δεδομένων πρόκειται να είναι δεκτική στις τεχνολογικές εξελίξεις που έχουν συμβεί σε μέρη εκτός του κέντρου δεδομένων που θα μας επιτρέψουν να παραδώσουμε εξαιρετικά προϊόντα στο κέντρο δεδομένων"

Η παρεμπόδιση αυτής της δήλωσης λίγο με τα υπόβαθρα κινητών τσιπ των ιδρυτών της Google και της Apple, φαίνεται προφανές ότι οι ακραίες πιέσεις από πλευράς ενέργειας από την κινητή χρήση θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στο κέντρο δεδομένων, ιδίως δεδομένων των αυξημένων ανησυχιών σχετικά με την κατανάλωση ενέργειας και την αλλαγή του κλίματος μεταξύ των ιδιοκτητών κέντρων δεδομένων

Η DTC υπήρξε συχνός επενδυτής στην επόμενη γενιά πυριτίου, συμπεριλαμβανομένης της ενσωμάτωσης της σειράς Α επενδύσεων του Graphcore το 2016. Ζήτησα από τον Darli αν η επιχείρηση επενδύει επιθετικά στο χώρο ή στο είδος της λαμβάνοντας μια στάση αναμονής και εξήγησης και εξήγησε ότι η επιχείρηση προσπαθεί να διατηρήσει έναν συνεπή όγκο επενδύσεων σε επίπεδο πυριτίου. "Η φιλοσοφία μου είναι ότι είναι μια ανεστραμμένη πυραμίδα. Όχι, δεν θα κάνω έναν τόνο παιχνιδιών πυριτίου. Αν το κοιτάξεις, έχω πέντε ή έξι. Θεωρώ τους ως τα θεμέλια πάνω στα οποία χτίζεται ένα σωρό άλλα πράγματα στην κορυφή », εξήγησε. Σημείωσε ότι κάθε επένδυση στον χώρο είναι "δαπανηρή", δεδομένου του έργου που απαιτείται για το σχεδιασμό και την τοποθέτηση ενός προϊόντος, και γι 'αυτό οι επενδύσεις πρέπει να γίνουν προσεκτικά με σκοπό την υποστήριξη των εταιρειών για μακρινές αποστάσεις

. όπως είπε ο Gulati όταν ρώτησα πώς αυτός και οι συνιδρυτές του ήλθαν στο κλείσιμο αυτού του συνδικάτου επενδυτών. Δεδομένης της φήμης των τριών, θα είχαν εύκολη πρόσβαση σε οποιοδήποτε VC στην κοιλάδα. Είπε για τους τελικούς επενδυτές:

Κατανοούσαν ότι κάτι τέτοιο δεν θα είναι εύκολο και δεν είναι για όλους … Νομίζω ότι όλοι καταλαβαίνουν ότι υπάρχει μια ευκαιρία εδώ. Στην πραγματικότητα η κεφαλαιοποίησή του και στη συνέχεια η οικοδόμηση μιας ομάδας και η εκτέλεση σε αυτήν δεν είναι κάτι που μόνο κανείς θα μπορούσε να αναλάβει. Και ομοίως, δεν είναι κάτι που κάθε επενδυτής θα μπορούσε απλώς να αναλάβει κατά τη γνώμη μου. Οι ίδιοι πρέπει να έχουν ένα όραμα από την πλευρά τους και όχι μόνο να πιστέψουν την ιστορία μας. Και πρέπει να είναι στρατηγικά πρόθυμοι να βοηθήσουν και να βάλουν τα χρήματα και να βρεθούν εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μπορεί να είναι μακρύς, αλλά ο Gulati σημείωσε ότι "σε καθημερινή βάση, είναι πραγματικά φοβερό να έχουν ως επί το πλείστον φίλους με τους οποίους εργάζεστε. "Με περίπου 100 υπαλλήλους μέχρι το τέλος του έτους και δεκάδες εκατομμύρια δολάρια ήδη στην τράπεζα, έχουν το θύμα πολέμου και το στρατό τους έτοιμο να φύγει. (19659002) Ενημέρωση: Αλλαγή του κειμένου ώστε να αντικατοπτρίζει ότι η NUVIA σκοπεύει να χτίσει πάνω από την αρχιτεκτονική του ARM, αλλά δεν είναι πυρήνας ARM με άδεια χρήσης

>Μεταφρασμένο από την Google <
Source link

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.