Ο εμπειρογνώμονας στον κυβερνοχώρο Alex Stamos για αυτό που τον τρομάζει περισσότερο για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ

Ο εμπειρογνώμονας στον κυβερνοχώρο Alex Stamos για αυτό που τον τρομάζει περισσότερο για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ


Ο Alex Stamos ανέβηκε στη φήμη ως πρώην επικεφαλής ασφαλείας για το Yahoo και στη συνέχεια το Facebook. Σήμερα όμως είναι διευθυντής του Παρατηρητηρίου Διαδικτύου του Στάνφορντ όπου βυθίζεται στη διδασκαλία και την έρευνα για την ασφαλή τεχνολογία – και καταλαβαίνει καλύτερα από τις περισσότερες απειλές που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ, ιδιαίτερα καθώς ταξιδεύουμε προς τις επόμενες αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Χθες το βράδυ, σε μια εκδήλωση StrictlyVC στο Σαν Φρανσίσκο, μίλησε με τον ανταποκριτή της αστυνομίας της Νέας Υόρκης Sheera Frenkel σχετικά με ένα μικρό αριθμό αυτών των μαζικά επιπτώσεων, αρχικά με την επανεξέταση όσων συνέβησαν κατά τις εκλογές του 2016 , και στη συνέχεια να προσελκύσει το ακροατήριο σχετικά με το εάν οι άμυνες της χώρας έχουν εξελιχθεί από τότε. (Η σύντομη εκδοχή: δεν έχουν. Εάν υπάρχουν καλά νέα, είναι ότι οι ομοσπονδιακές και κρατικές κυβερνήσεις γνωρίζουν τουλάχιστον ότι υπάρχει ένα θέμα, ενώ εμφανίστηκαν σε μεγάλο βαθμό τυφλοί από την τελευταία φορά.)

Αυτό που ανησυχεί περισσότερο τον Στάμο είναι οι «άμεσες επιθέσεις στην εκλογική μας υποδομή», διότι υπήρξαν τόσο λίγα για να τον ενισχύσουμε. Στην πραγματικότητα, ένα μεγάλο θέμα της συνέντευξης ήταν η αυξανόμενη ανικανότητα του δημόσιου τομέα να προστατεύσει τους Αμερικανούς ή την αμερικανική δημοκρατία έναντι παραγόντων που θα έβλαπταν τη χώρα

. Όσο αφορά την εκλογική υποδομή συγκεκριμένα, ο Στάμος χρησιμοποίησε ένα υπερτοπικό παράδειγμα για να υπογραμμίσει με τι αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ τώρα. Όπως είπε στον Frenkel: "Ζω στην περιφέρεια San Mateo. Έχω γνωρίσει τον CIO του νομού San Mateo. Πραγματικά καλός άνθρωπος. Είμαι βέβαιος ότι έχει προσωπικό πολύ σκληρά εργαζόμενους. Η ιδέα ότι ο CIO του νομού San Mateo πρέπει να σηκωθεί και να προστατευθεί ενάντια στο GRU [Russian military intelligence agency known as the] ή στο Υπουργείο Κρατικής Ασφάλειας της Κίνας ή στο Σώμα Ισλαμικής Επαναστατικής Φρουράς του Ιράν ή στον όμιλο Lazarus της Βόρειας Κορέας. . . αυτό είναι γελοίο. Όπως δεν ζητάμε από το τμήμα του San Mateo County Sherriff να προετοιμαστεί για να αποκρούσει μια εισβολή από τον Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό, αλλά ζητάμε το ισοδύναμο κυβερνοχώρου στις Ηνωμένες Πολιτείες. "

μία από τις περίπου 10.000 τοπικές κυβερνήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες που συμμετέχουν στις εκλογές, δήλωσε ο Στάμος. "Στην πραγματικότητα, με σχεδόν κάθε δυνατό τρόπο," οι ευθύνες που κάποτε ήταν σαφώς ευθύνες του δημόσιου τομέα είναι πλέον ευθύνες του ιδιωτικού τομέα ", δήλωσε ο Φρένκελ κατά τη διάρκεια ενός μεταγενέστερου μέρους της συζήτησής τους. Θα ήξερε, αφού το είδε από πρώτο χέρι.

«Όταν ήμουν επικεφαλής του γραφείου ασφαλείας στο Facebook», είπε στο κοινό, «είχα μια ομάδα παιδικής ασφάλειας. Πιθανότατα να βάλουμε περισσότερους κακούς εκτός από σχεδόν οποιαδήποτε υπηρεσία επιβολής του νόμου έξω από το FBI ή [Homeland Security Investigations unit] στην παιδική ασφάλεια. Όπως, δεν υπάρχει τοπικό τμήμα αστυνομίας στις Ηνωμένες Πολιτείες που να απομακρύνει περισσότερους θηρευτές παιδιών από την ομάδα παιδικής ασφάλειας του Facebook. Το Facebook έχει επίσης μια αντιτρομοκρατική ομάδα – η οποία δεν αντιλαμβάνεται όλοι – και που έχει γίνει με πολλούς τρόπους ο πρώτος αποστολέας της χώρας, πρότεινε. Πράγματι, ο Στάμος είπε ότι «υπάρχουν πολλές τρομοκρατικές επιθέσεις που δεν έχετε ακούσει ποτέ γιατί δεν συνέβησαν επειδή τους είχαμε πιάσει. Τώρα, υπάρχει κάποια τοπική υπηρεσία επιβολής του νόμου που πήρε την πίστη για αυτό, αλλά ήταν στην πραγματικότητα η ομάδα μας που το βρήκε και το γύρισε σε τους με ένα τόξο πάνω του. "

Οι Αμερικανοί μπορεί να απορρίψουν αυτή τη συνεχιζόμενη μετατόπιση σε ποιος αντιμετωπίζει τι , αλλά το κάνουν για τους κινδύνους τους, πρότεινε ο Στάμος – ο οποίος κατάφερε να κρατήσει το πλήθος γελά, ακόμα κι αν ζωγράφισε μια ζοφερή εικόνα. Όπως ανέφερε, οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες "ασκούν αυτή την εξουσία χωρίς κανενός είδους δημοκρατική εποπτεία." Σκεφτείτε, είπε, ότι "η εξουσιοδότηση [Facebook’s] είναι οι όροι υπηρεσίας στους οποίους οι άνθρωποι κάνουν κλικ και δεν διαβάζουν ποτέ όταν γίνονται μέλη του Facebook ή του Instagram . Αυτό είναι ένα παράξενο σύνολο κανόνων που δεσμεύεται όταν έχετε τέτοια απίστευτη δύναμη ».

Ένα άλλο τεράστιο τυφλό σημείο, δήλωσε ο Στάμος, είναι η προφανώς ανικανότητα – καθώς και η συλλογική έλλειψη αποφασιστικότητας που απαιτείται – του κοινού και του ολοένα αυξανόμενου ισχυρός ιδιωτικός τομέας για να συντονίσει το έργο τους. Εδώ, προσέφερε ένα άλλο ευρύ παράδειγμα για να το καταστήσει προσιτό. "Πέστε ότι είχατε μια οργανωμένη ομάδα στις Ηνωμένες Πολιτείες που τρέχει μια δέσμη των διαφημίσεων στο Facebook, αλλά τα χρήματά τους προέρχονται από bitcoin από την Αγία Πετρούπολη", δήλωσε ο Στάμος. "Αυτό είναι εντελώς αόρατο στο Facebook. Αυτό είναι ίσως ορατό για το FBI. . αλλά δεν έχουν πρόσβαση σε αυτό το πραγματικό περιεχόμενο [on FB]. Και η εξεύρεση ενός τρόπου για να συνεργαστούν οι δύο αυτές ομάδες μεταξύ τους χωρίς να παραβιάζουν μαζικά την ιδιωτική ζωή όλων των ανθρώπων στην πλατφόρμα αποδειχθεί εξαιρετικά δύσκολο. "

Ωστόσο, είναι χειρότερο από ότι ακούγεται, συνέχισε. Ο λόγος: δεν υπάρχει κανένα δέντρο αποφάσεων εν μέρει επειδή το ζήτημα έχει γίνει τόσο ανεξέλεγκτο που κανείς δεν θέλει να κατέχει αυτό που πηγαίνει στραβά. "Δεν υπάρχει ουσιαστικά κανένας υπεύθυνος για αυτό το δικαίωμα τώρα, το οποίο είναι ένα από τα πιο τρομακτικά πράγματα που αντιμετωπίζουμε ως χώρα. Σχεδόν κανείς δεν υπερασπίζεται τον κυβερνοχώρο και σίγουρα κανείς δεν είναι υπεύθυνος για τη μεγάλη εικόνα [meaning] πώς υπερασπιζόμαστε τις εκλογές [interference] τόσο από την προοπτική του κυβερνοχώρου όσο και από την άποψη της παραπληροφόρησης ".

Ο Στάμος αναφέρθηκε ακόμη και σε" τσέπες ανθρώπων στην αμερικανική κυβέρνηση που κρύβονται αποτελεσματικά από το Λευκό Οίκο και προσπαθούν πολύ, πολύ σκληρά "να ξεφύγουν από την προσοχή τους. Αναφέρθηκε στον "έναν από τους τελευταίους ημι-επιβεβαιωμένους ανθρώπους στο Τμήμα Εσωτερικής Ασφάλειας" που "κρύβονταν στο Λος Άντζελες" όταν ο Στάμος έφτασε να τον φτάσει με κείμενο. Ο Στάμος είπε ότι αυτός ο άνθρωπος έγραψε γελοία ότι ήλπιζε ότι δεν ήταν ο Λευκός Οίκος που είχε ανακαλύψει τον τόπο του.

Φυσικά, όλοι μαζί, χωρίς κανείς στο τιμόνι και "καμία πραγματική διασταυρούμενη διαδικασία, υπάρχει κανείς δεν είναι υπεύθυνος ", δήλωσε ο Στάμος.

Αυτό σημαίνει ότι οι" τεχνολογικές εταιρείες είναι ουσιαστικά ο συντονιστικός φορέας γι 'αυτό. Και αυτό είναι πραγματικά πραγματικά βουλωμένο. "

>Μεταφρασμένο από την Google <
Source link

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.