Ο John Carmack περνάει κάτω από τον Oculus για να επιδιώξει το έργο πάθους του AI «πριν πάω πολύ παλιά»

Ο John Carmack περνάει κάτω από τον Oculus για να επιδιώξει το έργο πάθους του AI «πριν πάω πολύ παλιά»


Ο θρυλικός κωδικοποιητής Ο John Carmack αφήνει το Oculus του Facebook μετά από 6 χρόνια να επικεντρωθεί σε ένα προσωπικό έργο – όχι λιγότερο από τη δημιουργία της Τεχνητής Γενικής Νοημοσύνης ή του "Strong AI." (1969003) Το AGI ή το ισχυρό AI είναι η ιδέα ενός AI που μαθαίνει πολύ τον τρόπο με τον οποίο ο άνθρωπος κάνει την εμφάνισή του , και ως εκ τούτου δεν είναι τόσο περιορισμένη όσο οι εξαιρετικά στενοί αλγόριθμοι μηχανικής μάθησης που αναφερόμαστε ως AI σήμερα. Η AGI είναι η έκδοση επιστημονικής φαντασίας του AI-HAL 9000, Replicants, και φυσικά του Terminator. Υπάρχουν και κάποιες καλές εκεί έξω – για παράδειγμα, το Data και το R2D2

Μέχρι στιγμής, ο AGI δεν έχει ακόμη καθοριστεί με κανέναν σοβαρό τρόπο, πόσο μάλλον να προσεγγιστεί από ερευνητές. Είναι ανοιχτό το ερώτημα αν κάτι τέτοιο είναι ακόμη δυνατό και αν είναι, αν μπορούμε να το επιτύχουμε – και αν μπορούμε, αν πρέπει. εξηγεί ότι η αβεβαιότητα σχετικά με ένα τόσο συναρπαστικό και συναρπαστικό θέμα είναι ακριβώς αυτό που τον προσέλκυσε.

Όταν σκέφτομαι όλα όσα έχω κάνει σε παιχνίδια, αεροδιαστημική και VR, έχω πάντα την αίσθηση ότι είχα τουλάχιστον ασαφή "Οπτική επαφή" με τις λύσεις, έστω και αν ήταν ασυνήθιστες ή μη αποδεδειγμένες. Μερικές φορές αναρωτήθηκα πώς θα έλεγα με ένα πρόβλημα όπου η λύση δεν είναι στην οπτική γωνία. Αποφάσισα ότι θα πρέπει να το δοκιμάσω πριν πάω πολύ παλιά.

Το σχέδιό του είναι να το επιδιώξει από το σπίτι, το στυλ του "βικτοριανού κύριου επιστήμονα" και να βοηθήσει το παιδί του. Είναι λίγο σαν κάποιος να συνταξιοδοτηθεί νωρίς για να αφιερώσει τη ζωή του με πλήρη απασχόληση στην αέναη μηχανή κίνησης που έχουν σχεδόν δουλέψει … εκτός από την Carmack να έχει στην πραγματικότητα την ευκαιρία να δημιουργήσει κάτι αξιόλογο

Είναι ο σπάνιος συνδυασμός ενός τεχνικού μυαλού σε συνδυασμό με το όραμα και τη δημιουργικότητα, που τον οδηγεί να απομακρύνει το αιχμηρό άκρο της τεχνολογίας και μερικές φορές να του δώσει μια σοβαρή ώθηση προς κάποια κατεύθυνση. Oculus, Ωστόσο, δεν θα μπορέσουμε να αγοράσουμε το αποτέλεσμα της εμπειρικής επαφής του, οπότε θα πρέπει απλώς να περιμένουμε για ό, τι βγαίνει από αυτό, αν μη τι άλλο. Του εύχομαι καλή τύχη – αλλά θα ήθελα επίσης να είμαι προσεκτικός.

>Μεταφρασμένο από την Google <
Source link

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.