Η κινεζική εκκίνηση της EV Η Xpeng Motors ανεβάζει 400 εκατομμύρια δολάρια, αναλαμβάνει την Xiaomi ως στρατηγικό επενδυτή

Η κινεζική εκκίνηση της EV Η Xpeng Motors ανεβάζει 400 εκατομμύρια δολάρια, αναλαμβάνει την Xiaomi ως στρατηγικό επενδυτή


Η Xpeng Motors, η κινεζική εκκίνηση ηλεκτρικών οχημάτων που υποστηρίχθηκε από τους Alibaba και Foxconn, έφερε μια νέα εισροή κεφαλαίων ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων και ανέλαβε ως στρατηγικό επενδυτή το Xiaomi

Η Σειρά Γ περιλαμβάνει μια άγνωστη ομάδα στρατηγικών και θεσμικών επενδυτών. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας XPeng Motors He Xiaopeng, ο οποίος συμμετείχε επίσης στη σειρά C, δήλωσε ότι έλαβε ισχυρή υποστήριξη από πολλούς από τους σημερινούς μετόχους της. "Xiaomi Corporation και Xpeng Motors έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο μέσω της σε βάθος συνεργασίας για την ανάπτυξη τεχνολογιών που συνδέουν τα έξυπνα τηλέφωνα και τα έξυπνα αυτοκίνητα", δήλωσε ο Xiaomi, ο οποίος δήλωσε στις 19 Ιουνίου 1949, σε μια δήλωση. "Πιστεύουμε ότι αυτή η στρατηγική επένδυση θα εμβαθύνει περαιτέρω την εταιρική σχέση μας με την Xpeng στην προώθηση της καινοτομίας για το ευφυές υλικό και το Διαδίκτυο των πραγμάτων".

Η εταιρεία δεν αποκάλυψε τι είναι η αποτίμησή της μετά το χρήμα. Ωστόσο, μια πηγή που είναι εξοικειωμένη με τη συμφωνία δήλωσε ότι είναι "καλύτερη" από την αποτίμηση των 25 δισεκατομμυρίων γιουάν που είχε στο τελευταίο της γύρο τον Αύγουστο του 2018.

Η ανακοίνωση επιβεβαιώνει μια προηγούμενη αναφορά του Reuters

Η XPeng δήλωσε επίσης ότι έχει συγκεντρώσει "πολλά δισεκατομμύρια" σε κινεζικά γιουάν χωρίς εγγυημένες πιστωτικές διευκολύνσεις από ιδρύματα όπως η China Merchants Bank, China CITIC Bank και η HSBC.

Ο Brian Gu, Αντιπρόεδρος και Προέδρου της Xpeng Motors πρόσθεσε ότι η εταιρεία κατάφερε να επιτύχει τους περισσότερους επιχειρηματικούς και χρηματοοικονομικούς της στόχους, παρά τις οικονομικές προκλήσεις, τις αβεβαιότητες στην παγκόσμια αγορά. τις αγορές και τις αλλαγές της κυβερνητικής πολιτικής που είχαν άμεση επίπτωση στις συνολικές πωλήσεις αυτοκινήτων στην Κίνα .

Ο γύρος έρχεται ως XPeng προετοιμάζεται να ξεκινήσει το ηλεκτρικό του sedan P7 την άνοιξη του 2020. Οι παραδόσεις του P7 αναμένεται να ξεκινήσουν το δεύτερο τρίμηνο του 2020.

Η Xpeng ξεκίνησε τις παραδόσεις του πρώτου μοντέλου παραγωγής της το G3 2019 SUV το Δεκέμβριο και έστειλε 10.000 μοντέλα στα μέσα Ιουνίου Η εταιρεία σχεδιάζει να ξεκινήσει το sedan P7 την άνοιξη του 2020 και θα ξεκινήσει την παράδοση στο 2ο τρίμηνο του 2020.

Η XPeng έχει πει ότι θέλει σε IPO, αλλά δεν είναι σαφές πότε η εταιρεία μπορεί να υποβάλει αίτηση για να γίνει δημόσια επιχείρηση. Δεν έχει οριστεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα IPO και ένας εκπρόσωπος δήλωσε ότι η εταιρεία παρακολουθεί στενά τις συνθήκες της αγοράς, αλλά η σημερινή της εστίαση είναι στην οικοδόμηση βασικών επιχειρήσεων

>Μεταφρασμένο από την Google <
Source link

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.