Ενα ελληνικό τράιφλ | Συνταγές

_mg_0753_zahari--alevri_eliniko-triffle


Προετοιμασία: 10΄

Υλικά (για 3 – 4 μερίδες)


  • 5 φύλλα κρούστας

  • 1/2 κιλό γιαούρτι στραγγιστό

  • 50 γρ. καρύδια

  • μέλι, όσο θέλουμε

Διαδικασία

Ψήνουμε για λίγο τα φύλλα κρούστας στους 150° C, στον αέρα, ώστε να ξεραθούν, αλλά να μην καούν.

Αλέθουμε τα καρύδια στο μούλτι μέχρι να γίνουν ψιλοκομμένα (όχι σκόνη). Θρυμματίζουμε τα φύλλα με τα χέρια μας.

Ρίχνουμε μερικά από τα τρίμματα σε 3 – 4 μπολάκια. Βάζουμε πάνω από τα θρυμματισμένα φύλλα γιαούρτι.

Πασπαλίζουμε με θρυμματισμένα φύλλα και καλύπτουμε με γιαούρτι. Γαρνίρουμε με ελάχιστα φύλλα, μέλι και καρύδια.


  • Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το μέλι με σιρόπι από κάποιο γλυκό του κουταλιού, κατά προτίμηση βύσσινο

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr





Source link

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.