Η Σαουδική Αραβία στρατολόγησε τους υπαλλήλους του Twitter για να κλέψουν τα προσωπικά δεδομένα των ακτιβιστών

Η Σαουδική Αραβία στρατολόγησε τους υπαλλήλους του Twitter για να κλέψουν τα προσωπικά δεδομένα των ακτιβιστών


Οι υπάλληλοι της Σαουδικής Αραβίας φέρεται ότι κατέβαλαν τουλάχιστον δύο υπαλλήλους του Twitter για να έχουν πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες σχετικά με τους χρήστες της κυβέρνησης που τους ενδιαφέρει, σύμφωνα με τα πρόσφατα αποσφραγισμένα δικαστικά έγγραφα.

Σύμφωνα με μια έκθεση AP που επικαλείται την ομοσπονδιακή καταγγελία, οι Ahmad Abouammo και Ali Alzabarah προσεγγίστηκαν και οι δύο από τη Σαουδική κυβέρνηση, η οποία υποσχέθηκε "Ένα ρολόι σχεδιαστών και δεκάδες χιλιάδες δολάρια" αν μπορούσαν να ανακτήσουν προσωπικές πληροφορίες σε ορισμένους χρήστες.

Ο Abouammo εργάστηκε για το Twitter σε συνεργασίες μέσων ενημέρωσης στη Μέση Ανατολή και ο Alzabarah ήταν μηχανικός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Alzabarah συναντήθηκε με μέλος της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας στην Ουάσινγκτον το 2015 και μέσα σε μια εβδομάδα είχε αρχίσει να έχει πρόσβαση σε δεδομένα για χιλιάδες χρήστες, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον 33 ότι η Σαουδική Αραβία είχε επικοινωνήσει επίσημα με το Twitter για να ζητήσει πληροφορίες. Αυτοί οι χρήστες συμπεριέλαβαν πολιτικούς ακτιβιστές και δημοσιογράφους που επικρίνουν την βασιλική οικογένεια και τη Σαουδική κυβέρνηση

. Αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο και ο Αλσαμπάρα, όταν ερωτήθηκε από τους προϊστάμενους του, δήλωσε ότι είχε κάνει μόνο από περιέργεια. Αλλά όταν αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη δουλειά, πέταξε στη Σαουδική Αραβία με την οικογένειά του κυριολεκτικά την επόμενη μέρα και τώρα εργάζεται για την κυβέρνηση εκεί

] Η προσπάθεια οδήγησε το Twitter να ειδοποιεί χιλιάδες χρήστες ότι ήταν οι πιθανοί στόχοι μιας επίθεσης που χρηματοδοτείται από το κράτος, αλλά ότι δεν υπήρχαν αποδείξεις ότι τα προσωπικά δεδομένα τους είχαν εξαντληθεί. Πέρυσι, οι New York Times ανέφεραν ότι αυτό το γεγονός είχε προκληθεί από έναν υπάλληλο του Twitter που είχε σφυρηλατηθεί από Σαουδάραβες αξιωματούχους για το σκοπό αυτό. Και τώρα μαθαίνουμε ότι υπήρχε ένας άλλος υπάλληλος που ασχολείτο με παρόμοια δραστηριότητα.

Οι εν λόγω υποθέσεις είναι ακόμα ανοικτές και ως εκ τούτου πιθανότατα θα έρθουν στο φως περισσότερες πληροφορίες. Ζήτησα από το Twitter να σχολιάσει τα γεγονότα και τι ακριβώς είχε κάνει για να αποτρέψει παρόμοιες επιθέσεις στο μέλλον. Δεν απάντησε άμεσα σε αυτά τα ερωτήματα, αντί να παράσχει την ακόλουθη δήλωση:

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το FBI και το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για την υποστήριξή τους στην έρευνα αυτή. Αναγνωρίζουμε τα μήκη που οι κακοί ηθοποιοί θα προσπαθήσουν να υπονομεύσουν την υπηρεσία μας. Η εταιρεία μας περιορίζει την πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες λογαριασμού σε περιορισμένη ομάδα εκπαιδευμένων και ελεγμένων εργαζομένων. Αντιλαμβανόμαστε τους απίστευτους κινδύνους που αντιμετωπίζουν πολλοί που χρησιμοποιούν το Twitter για να μοιραστούν τις απόψεις τους με τον κόσμο και να κρατήσουν τους υπεύθυνους της εξουσίας υπεύθυνοι. Έχουμε στη διάθεσή μας εργαλεία για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και της ικανότητάς τους να κάνουν το ζωτικό έργο τους. Δεσμευόμαστε να προστατεύσουμε όσους χρησιμοποιούν την υπηρεσία μας για να υποστηρίξουν την ισότητα, τις ατομικές ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

>Μεταφρασμένο από την Google <
Source link

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.