Οι ζημίες της Uber ξεπέρασαν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια, κερδίζοντας καλύτερα από τα αναμενόμενα έσοδα

Οι ζημίες της Uber ξεπέρασαν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια, κερδίζοντας καλύτερα από τα αναμενόμενα έσοδα


Το καλύτερο από τα αναμενόμενα έσοδα δεν μπορούσε να εκτρέψει την προσοχή των επενδυτών από το γεγονός ότι το Uber κατάφερε να χάσει περισσότερο από 1 δισεκατομμύριο δολάρια το τελευταίο τρίμηνο, καθώς το απόθεμα της εταιρείας μειώθηκε στις συναλλαγές μετά την ώρα

. ] Υπάρχουν λαμπερά σημεία στην τελευταία έκθεση κερδών, και μάλιστα ότι η εταιρεία κατόρθωσε να στηρίξει την αιμορραγία που είχε κοστίσει την εταιρεία πάνω από 5 δισεκατομμύρια δολάρια το προηγούμενο τρίμηνο .

Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 3,8 δισεκατομμύρια δολάρια από 2,9 δισ. δολάρια σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, αντιπροσωπεύοντας αύξηση κατά 30%. Αλλά ακόμα και όταν η βασική επιχειρηματική δραστηριότητα της Uber δείχνει σημάδια σταθεροποίησης και οι βασικές αγορές της συνεχίζουν να δείχνουν ανάπτυξη, οι άλλες επιχειρησιακές της μονάδες φαίνεται να αιμορραγούν μετρητά με αυξανόμενα υψηλά επιτόκια

"Τα αποτελέσματά μας έχουν χάσει περισσότερα από $ 5B το τελευταίο τρίμηνο" αυτό το τρίμηνο καταδεικνύει αποφασιστικά την αυξανόμενη κερδοφορία του τμήματος Rides μας », δήλωσε η Dara Khosrowshahi, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. "Rides Το προσαρμοσμένο EBITDA αυξήθηκε κατά 52% σε ετήσια βάση και πλέον καλύπτει τα εταιρικά μας έξοδα. Η αύξηση των εσόδων και η μείωση των επιτοκίων στην επιχείρηση Eats επιταχύνθηκε επίσης ωραία. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να δούμε την επίδραση που έχει η συνέχιση της κατηγορίας στην ηγεσία, η μεγαλύτερη δημοσιονομική πειθαρχία και η στροφή προς μια υγιέστερη ανάπτυξη στον κλάδο έχουν ήδη στην οικονομική μας απόδοση ».

Οι ζημίες στα κέρδη της επιχείρησης Uber Eats αυξήθηκαν κατά 67% σε 316 εκατομμύρια δολάρια από 189 εκατομμύρια δολάρια κατά το προηγούμενο έτος. Και η απόδοση στο τμήμα φορτίου της εταιρείας φαίνεται ακόμα χειρότερη. Οι απώλειες στις εμπορευματικές μεταφορές αυξήθηκαν κατά 161% και αυξήθηκαν στα 81 εκατομμύρια δολάρια από 31 εκατομμύρια δολάρια κατά το ίδιο τρίμηνο του 2018.

Επίσης, συμβάλλοντας στις απώλειες της εταιρείας για το τρίμηνο ήταν τα έξοδα αποζημίωσης βάσει μετοχών, τα οποία πρόσθεσαν άλλα 401 εκατομμύρια δολάρια

Δεδομένου ότι η περίοδος κλειδώματος πρόκειται να τερματιστεί για τους θεσμικούς επενδυτές, αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα στην εταιρεία – όπως οι θεσμικοί επενδυτές που αγόρασαν στην εταιρεία πριν από τη δημόσια εγγραφή της ενδέχεται να θέλουν να πουλήσουν [19659003] Η Uber έχει κάνει αρκετά βήματα για να διορθώσει την πορεία της και να βάλει την εταιρεία σε μια πορεία προς την κερδοφορία, την οποία ο Khosrowshahi λέει ότι θα συμβεί τα επόμενα δύο χρόνια .

Τον Οκτώβριο, η εταιρεία ανακοίνωσε τον τελευταίο από τους τρεις γύρους σαρωτικών απολύσεων στην εταιρεία που είδε 1.185 στελέχη να χάσουν τη δουλειά τους. Ο Khosrowshahi κάλεσε τις απολύσεις να εξασφαλίσουν ότι η εταιρεία «δομήθηκε για επιτυχία για τα επόμενα χρόνια». Σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο προσωπικό, έγραψε: «Αυτό οδήγησε σε δύσκολες αλλά αναγκαίες αλλαγές για να διασφαλίσουμε ότι έχουμε τους σωστούς ανθρώπους στο "

Με τις απολύσεις πίσω από αυτό, ο Uber μπορεί τώρα να επικεντρωθεί σε μερικές από τις μεγάλες επιχειρησιακές προκλήσεις που είχε θέσει για τον εαυτό του μέσω της αναδιοργάνωσης που η εταιρεία ανακοίνωσε. Αυτό περιλαμβάνει την προσθήκη νέων λειτουργιών και τεχνολογιών στο πρόγραμμα παράδοσης του Uber Eats (παρά τις πρόσφατες απώλειες στο GrubHub μπορεί να συνεπάγεται για την επιχείρηση παράδοσης τροφίμων ) και πιέζοντας προς τα εμπρός με μια άλλη αγάπη του tech set

Η κυκλοφορία αυτής της νέας πλατφόρμας, σε συνδυασμό με το έχασε από ανακοινώσεις από την εταιρεία το Σεπτέμβριο, δείχνουν ότι η Uber μπορεί να έχει καλέσει πίσω στις φιλοδοξίες της, αλλά όχι πολύ. Όπως είπε ο Khosrowshahi στην εκδήλωση: "Θέλουμε να είμαστε το λειτουργικό σύστημα για την καθημερινή σας ζωή …. Μια πύλη με ένα κλικ για όλα όσα μπορεί να σας προσφέρει η Uber. "

>Μεταφρασμένο από την Google <
Source link

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.