Η Oliver Space, που ιδρύθηκε από πρώην εκτελεστικό της Uber, θέλει να σχεδιάσει και να προμηθεύσει διαμερίσματα για πολυάσχολους επαγγελματίες

Η Oliver Space, που ιδρύθηκε από πρώην εκτελεστικό της Uber, θέλει να σχεδιάσει και να προμηθεύσει διαμερίσματα για πολυάσχολους επαγγελματίες


Ο Chan Park αισθάνεται σαν "ένας αιώνιος νομάδας." Όλα ξεκίνησαν στην ηλικία των 12 ετών, όταν μετακόμισε από την Κορέα στις ΗΠΑ, όπου παρακολούθησε το γυμνάσιο στη Μινεσότα, ακολουθούμενο από το γυμνάσιο στο New Jersey,

Στη συνέχεια, άρχισε πραγματικά να αναπήδηση, εργάζοντάς τον ως έμπορος στη Νέα Υόρκη, αγκαλιάζοντας τη ζωή ενός σκιέρ στη Σκωτία και στη συνέχεια κατευθυνόμενη στην Ασία στην υπηρεσία του Uber, όπου πέρασε έξι χρόνια, τρέχοντας την επέκτασή του αρχική ομάδα, στη συνέχεια, τη διαχείριση του συνόλου της επιχείρησής της στη Νοτιοανατολική Ασία από τη Σιγκαπούρη. Πιο συγκεκριμένα, ήταν υπεύθυνος για οκτώ χώρες σε ολόκληρη την περιοχή και 350 άτομα, που δεν του έδωσαν πολύ χρόνο για να οργανώσει το σπίτι του.

Ήταν κάτι που ήταν πολύ συνηθισμένο – που ζούσε στο χάος – εκτός κάτι ενδιαφέρον συνέβη στη Σιγκαπούρη. "Υπάρχει αυτή η τεράστια κουλτούρα των ιδιοκτητών που προσφέρουν χώρο για να προσελκύσουν expats", λέει ο Park. "Τα έπιπλα δεν είναι υπερσύγχρονα, αλλά είναι καλά σχεδιασμένα και καλά τοποθετημένα και μου επέτρεψε να μετακινούνται ουσιαστικά μόλις βάζω τα ρούχα μου στην ντουλάπα". πολύ περισσότερο. "Για πρώτη φορά, ήμουν περήφανος να φιλοξενήσω φίλους για δείπνα και μπάρμπεκιου και να ανοίξω ακριβώς την πόρτα και να χαλαρώσω. "

Πριν από πολύ καιρό, μιλούσε με τον συμμαθητή του στο Dartmouth και το βιομηχανικό σχεδιαστή Christian Talmage για να σχηματίσει τη δική του εταιρεία και έτσι γεννήθηκε Oliver Space το οποίο παρέχει πολλά από αυτά που έδωσε ο ιδιοκτήτης της Σιγκαπούρης στο πάρκο: παρέχει χώρους για πολυάσχολους επαγγελματίες, μετατρέποντας το σπίτι σε τόσο εύκολο όσο το να κρέμεται τα ρούχα του.

Η υπηρεσία διατίθεται μόνο στην περιοχή Bay. Και ο Oliver Space απασχολεί μόλις δώδεκα ανθρώπους μέχρι τώρα. Ωστόσο, η εταιρεία έχει ήδη κερδίσει αρκετή πρόσφυση για να προσελκύσει 6.8 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση σπόρων από μια ενδιαφέρουσα ομάδα επενδυτών, συμπεριλαμβανομένων των Mayfield, Abstract Ventures, οι φορείς εκμετάλλευσης μετατράπηκαν οι επενδυτές Jana Messerschmidt και April Underwood, ο ιδρυτής της OpenDoor Eric Wu και ο Kevin και η Julia Hartz της Eventbrite, μεταξύ άλλων.

Τώρα, ο Oliver Space πρέπει απλώς να αναπτυχθεί τόσο γρήγορα, ή και περισσότερο, από ό, τι δύο άλλες εταιρείες που ξεκινούν να προσφέρουν χρηματοδότηση. Η Fernby, η οποία ξεκίνησε δύο χρόνια με την LA, βοηθά τους ανθρώπους να μίσθουν από εμπορικά σήματα όπως Crate & Barrel, Floyd και Campaign, προσέλκυσε 30 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση νωρίτερα φέτος με επικεφαλής την Real Estate Technology Ventures, με τη συμμετοχή του ιδρυτή της Intuit Scott Cook και του επικεφαλής του παγκόσμιου καταναλωτή του Amazon Jeff Wilke. Η Feather, μία νεοϊδρυόμενη εταιρία ενοικίασης επίπλων με έδρα τη Νέα Υόρκη, η οποία συνεργάζεται με γνωστά brands όπως η West Elm και η Pottery Barn, έκλεισε εν τω μεταξύ 12 εκατομμύρια δολάρια πριν από μερικούς μήνες υπό την ηγεσία της Spark Capital. (Έχει συγκεντρώσει συνολικά 16 εκατομμύρια δολάρια.)

Ο Park, ο οποίος ως στυπτηρία Uber είναι πολύ συναρπασμένος με τον ανταγωνισμό, γνωρίζει ότι η δική του εκκίνηση δεν είναι η πρώτη έξω από την πύλη. Πιστεύει όμως ότι μπορεί να κερδίσει σε μερικά μέτωπα. Πρώτον, ενώ ο Oliver Space χρησιμοποιεί παραδοσιακούς λιανοπωλητές για μερικά από τα είδη που μισθώνει, παράγει επίσης έπιπλα με ετικέτα Oliver Space – από τμηματικά έως τραπεζάκια έως κρεβάτια – με τη βοήθεια "δεκάδων" κατασκευαστών στην Κίνα και αλλού, λέει ο Park.

Ο Park υπογραμμίζει επίσης το σχεδιασμό, λέγοντας ότι ο Oliver Space θέλει να αντικαταστήσει αυτόν τον φίλο με την υπέροχη γεύση στην οποία κάποιος απόφοιτος του κολλεγίου ή απασχολημένος νέος επαγγελματίας θα μπορούσε διαφορετικά να ζητήσει βοήθεια. Πράγματι, η εταιρία συγκεντρώνει τις "πλάκες διάθεσης" για τους πελάτες, προσφέροντας τα πάντα, από τα αγαπημένα σε φυτά μέχρι τα μαξιλάρια και τα κεριά, όλα τα οποία θα τα νοικιάσουν ευτυχώς σε μηνιαία ή και ετήσια βάση

για να νοικιάσουν αντικείμενα, τόσο λιγότερο πληρώνουν. Αν αποφασίσουν τελικά να αγοράσουν τα αντικείμενα, ο Oliver Space θα τα πουλήσει στη λιανική τους τιμή, αφαιρώντας όλες τις προηγούμενες μισθωτικές τους πληρωμές και εξετάζοντάς τους αντί για τις πληρωμές επί της επίπλωσης

Τελευταία, ο Park λέει ότι ο Oliver Park επιδιώκει να κινηθεί γρήγορα . Στην πραγματικότητα, μέρος του γιατί έχει τα δικά του έπιπλα είναι έτσι ώστε να μπορεί να συναρμολογηθεί, και αργότερα να αποσυναρμολογηθεί, γρήγορα, έτσι ώστε όταν ένας πελάτης περπατάει στο σπίτι του / της, όλα είναι τέλεια εικόνα. (Εάν έχετε παραγγείλει έπιπλα οποιαδήποτε στιγμή πρόσφατα και αντιμετωπίζετε περιόδους αναμονής εβδομάδων ή μηνών, αρχίζετε να εκτιμάτε αυτό το μέρος του βήματος, ειδικά για κάποιον που είναι νέος σε μια πόλη.)

Όσον αφορά το τι συμβαίνει όταν ότι τα έπιπλα δεν είναι καινούργια, ο Park λέει ότι ο Oliver Space σχεδιάζει να επιθεωρήσει, να καθαρίσει και να επισκευάσει τα κομμάτια ανάλογα με τις ανάγκες. Μοιάζει με την ευκαιρία αυτής της αγοράς αυτοκινήτων, όπου τα προ-ανήκοντα, πιστοποιημένα αυτοκίνητα είναι μια άλλη πηγή εσόδων. "Στα έπιπλα, που χρησιμοποιούνται σημαίνει Craiglist, και δεν έχετε ιδέα για το πού υπάρχει ένας καναπές ή ένα χαλί. Καθώς η επιχείρησή μας μεγαλώνει, θα δημιουργήσουμε αυτή την ιδέα με τη σφραγίδα έγκρισης του εμπορικού σήματος. "

Ίσως έτσι. Είναι νωρίς να γνωρίζουμε αν αυτοί οι διαφοροποιητές είναι αρκετοί για να ξεχωρίσει η εταιρεία. Πολλά εξαρτώνται από την εκτέλεση καθώς ο Oliver Space εξέρχεται από την περιοχή του Bay και σε άλλες αγορές. (Το πάρκο δεν θα πει ακόμα πού θα είναι αυτά.)

Εν τω μεταξύ, είναι εύκολο να καταλάβουμε την έκκληση της εταιρείας και των αντιπάλων της. Πέρα από τη διευκόλυνση της ζωής των καταναλωτών με πολλούς τρόπους, είναι προφανώς καλύτεροι για το περιβάλλον. Τουλάχιστον, με 9,8 εκατομμύρια τόνους έπιπλα που ρίχνονται σε χωματερή κάθε χρόνο στις ΗΠΑ μόνο, φαίνεται ότι αξίζει να δούμε αν ο τρόπος τους λειτουργεί καλύτερα

>Μεταφρασμένο από την Google <
Source link

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.