Η Zamna θέτει 5 εκατομμύρια δολάρια για να αυτοματοποιήσει τους ελέγχους ασφάλειας αεροδρομίων μεταξύ των οργανισμών που χρησιμοποιούν μπλοκ αλυσίδα

Η Zamna θέτει 5 εκατομμύρια δολάρια για να αυτοματοποιήσει τους ελέγχους ασφάλειας αεροδρομίων μεταξύ των οργανισμών που χρησιμοποιούν μπλοκ αλυσίδα


Το Zamna – το οποίο χρησιμοποιεί ένα blockchain για να μοιράζεται και να επαληθεύει με ασφάλεια τα δεδομένα μεταξύ των αεροπορικών εταιρειών και των ταξιδιωτικών αρχών για τον έλεγχο των ταυτοτήτων των επιβατών – αύξησε τον κύκλο χρηματοδότησης σπόρων 5 εκατομμυρίων δολαρίων με επικεφαλής τις εταιρίες VC LocalGlobe και Oxford Capital, μαζί με το Seedcamp (19669002) Συμμετοχή προέρχεται και από τον υπάρχοντα επενδυτή IAG (International Airlines Group), ο οποίος είναι τώρα ο πρώτος εμπορικός πελάτης του. Η εταιρεία άλλαξε επίσης το όνομά της από VChain Technology στο Zamna.

Όταν το VChain-now-Zamna εμφανίστηκε για πρώτη φορά, πρέπει να ομολογήσω ότι ήμουν μπερδεμένη. Η χρήση του blockchain για την επαλήθευση των δεδομένων των επιβατών φαινόταν σαν ένα σφυρί για να σπάσει ένα καρύδι.

Η ιδέα είναι να χρησιμοποιηθεί για να επαληθεύσει και να συνδέσει τα σύνολα δεδομένων επιβατών τα οποία σήμερα μεταφέρονται μεταξύ αεροπορικών εταιρειών, κυβερνήσεων και υπηρεσιών ασφαλείας. Κάνοντας αυτό, λέει ο Zamna, μπορείτε να μειώσετε την ανάγκη χειρωνακτικών ή άλλων ελέγχων έως και 90%.

Θεωρητικά, καθώς οι περισσότερες ταυτότητες των επιβατών επαληθεύονται ψηφιακά με την πάροδο του χρόνου και μοιράζονται με ασφάλεια μεταξύ των μερών, χρησιμοποιώντας ένα μπλοκ αλφάδι στη μέση για τη διατήρηση της ασφάλειας των δεδομένων και της ιδιωτικής ζωής των επιβατών, ο αερολιμένας η διαδικασία ασφάλειας θα μπορούσε να γίνει ουσιαστικά αδιάλειπτη και να επιτρέψει στους επιβάτες να πλεύσουν μέσα από τα αεροδρόμια χωρίς να χρειάζεται φυσική τεκμηρίωση ή επαναλαμβανόμενο έλεγχο ταυτότητας.

Η Zamna αναφέρει ότι η πλατφόρμα επικύρωσης πληροφοριών για τις πληροφορίες για τους επιβάτες (API) για βιογραφικά και βιομετρικά δεδομένα έχει ήδη αναπτυχθεί από ορισμένες αεροπορικές εταιρείες και αρχές μετανάστευσης. Πρόσφατα άρχισε να συνεργάζεται με την Emirates Airline και τη Γενική Διεύθυνση Επικράτειας και Αλλοδαπών του Ηνωμένου Αραβικού Εμιράτου (GDRFA) για να παραδώσει επιταγές ελέγχου εισόδου και διαμετακόμισης

Δείτε πώς λειτουργεί: Η πλατφόρμα Zamna βασίζεται σε αλγόριθμους που ελέγχουν την ακρίβεια των Προηγμένων Πληροφορίες για τους Επιβάτες ή βιομετρικά δεδομένα, χωρίς να χρειάζεται να μοιράζονται τα δεδομένα αυτά με τρίτους, επειδή αποδίδει ένα ανώνυμο διακριτικό στα ήδη επαληθευμένα δεδομένα. Οι αεροπορικές εταιρίες, οι αερολιμένες και οι κυβερνήσεις μπορούν στη συνέχεια να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτό το ασφαλές, αμετάβλητο και κατανεμημένο δίκτυο επικυρωμένων μαρκών χωρίς να χρειάζεται να «βλέπουν» τα δεδομένα που κατέχει ένας οργανισμός ή ανταγωνιστική αεροπορική εταιρεία. Η τεχνολογία Zamna μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί από οποιοδήποτε από αυτά τα μέρη για να επικυρώσει τα βιογραφικά και βιομετρικά δεδομένα των επιβατών, χρησιμοποιώντας την κρυπτογραφία για να ελέγξετε ποιος λέτε ότι είστε.

Έτσι, ποιο ήταν το λάθος με τα προηγούμενα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια για τις αεροπορικές εταιρείες

Στην ομιλία της TechCrunch, η Irra Ariella Khi, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Zamna, λέει: "Υπάρχει μια προκαταρκτική αντίληψη ότι όταν φτάσετε στο αεροδρόμιο με κάποιο τρόπο – σαν να είναι μαγεία – η αεροπορική εταιρεία γνωρίζει ποιοι είστε, οι υπηρεσίες ασφάλειας γνωρίζουν ποιοι είστε και ότι οι κυβερνήσεις αναχώρησης και προορισμού γνωρίζουν ότι ταξιδεύετε μεταξύ των χωρών τους και έχετε διαπιστώσει ότι είναι τόσο νόμιμο και ασφαλές για εσάς. Μπορεί ακόμη και να υποθέσετε ότι οι αρμόδιες αρχές ασφαλείας έχουν ανταλλάξει κάποια νοημοσύνη για εσάς ως επιβάτη, για να αποδείξετε ότι τόσο εσείς όσο και οι σύντροφοί σας είστε ασφαλείς να επιβιβαστείτε στο ίδιο αεροπλάνο. "

" Ωστόσο, λέει η πραγματικότητα απέχει πολύ από αυτό. Δεν υπάρχει εύκολος και ασφαλής τρόπος για τις αεροπορικές εταιρείες και τις κυβερνητικές υπηρεσίες να μοιράζονται ή να διασταυρώνουν τα δεδομένα σας – τα οποία παραμένουν πλεγμένα (για έγκυρους λόγους προστασίας δεδομένων). Επομένως, πρέπει να επαναλαμβάνουν ελέγχους μη αυτόματων ελέγχων κάθε φορά που ταξιδεύετε. Ακόμη και αν έχετε παράσχει τα στοιχεία ταυτότητάς σας και έχετε ελέγξει εκ των προτέρων και αν ταξιδεύετε από τον ίδιο αερολιμένα στην ίδια αεροπορική εταιρεία πολλές φορές, θα διαπιστώσετε ότι εξακολουθείτε να υποβάλλονται στην ίδια εφάπαξ επεξεργασία επιβατών (που πιθανώς έχετε που έχουν ήδη βιώσει πολλές φορές πριν). Είναι σημαντικό να υπάρχει ένα «συμβάν επαλήθευσης ταυτότητας», σύμφωνα με το οποίο η αεροπορική εταιρεία πρέπει να ελέγχει και το έγγραφο ταυτότητας που μεταφέρετε, καθώς και να διαπιστώσετε ότι ανήκει στη φυσική σας ταυτότητα ».

Υπάρχουν τρεις κύριες τάσεις στο χώρο αυτό. Οι κυβερνήσεις απαιτούν ακριβέστερα στοιχεία για τους επιβάτες από τις αεροπορικές εταιρείες (τόσο για την αναχώρηση όσο και για τον προορισμό τους) – και την αύξηση των κανονιστικών προστίμων που επιβάλλονται για λανθασμένα δεδομένα που τους παρέχονται από τις αεροπορικές εταιρείες. Δεύτερον, οι αερομεταφορείς πρέπει επίσης να διαχειρίζονται τον επαναπατρισμό των επιβατών και των αποσκευών σε περίπτωση άρνησης εισόδου από μια κυβέρνηση λόγω εσφαλμένων στοιχείων, τα οποία είναι δαπανηρά. Και τρίτον, οι ETA (ηλεκτρονικές άδειες διαμετακόμισης όπως το eVisas) αυξάνονται και οι κυβερνήσεις και οι αεροπορικές εταιρείες θα πρέπει να βεβαιωθούν ότι τα δεδομένα ενός επιβάτη ταιριάζουν ακριβώς με αυτά της αντίστοιχης ETA, προκειμένου να αποδείξουν ότι έχουν σωστό ταξίδι. Αυτή είναι η περίπτωση των ESTA για όλους τους ταξιδιώτες με δεσμούς με τις ΗΠΑ. Πολλές άλλες χώρες έχουν παρόμοιες απαιτήσεις. Ουσιαστικά για τους ταξιδιώτες του Ηνωμένου Βασιλείου – αυτό ισχύει επίσης για όλους τους επιβάτες που ταξιδεύουν στην Ευρώπη βάσει των εισερχομένων κανονισμών ETIAS .

Αποτέλεσμα είναι οι αεροπορικές εταιρείες να επιβάλλουν αυξημένους ελέγχους εγγράφων και ταυτότητας στα αεροδρόμια – (19659002) Η πλατφόρμα επαλήθευσης δεδομένων της Zamna συγκεντρώνει πολλούς ενδιαφερόμενους φορείς (αεροπορικές εταιρείες, κυβερνήσεις, υπηρεσίες ασφαλείας) με έναν τρόπο επικύρωσης και επανεπικύρωσης της ταυτότητας των επιβατών και των επιβατών. (196900002) Δεν απαιτεί καμία νέα υποδομή στο αεροδρόμιο και καμία από αυτές τις οντότητες δεν πρέπει να μοιράζεται δεδομένα, διότι η «πληροφορία» (βιογραφική και βιομετρική) η ανταλλαγή χωρίς να μοιράζεται »εκτελείται από την πλατφωτιστική πλατφόρμα του Zanma στη μέση όλων των πηγών δεδομένων

Ο Remus Brett, συνεργάτης στο LocalGlobe, λέει:" Wi ο αριθμός των επιβατών που αναμένεται να διπλασιαστεί τα επόμενα 20 χρόνια, οι νέες λύσεις που βασίζονται στην τεχνολογία είναι οι μόνοι τρόποι με τους οποίους οι αεροπορικές εταιρείες, οι αερολιμένες και οι κυβερνήσεις θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με την ομάδα Zamna και πιστεύουμε ότι μπορούν να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων ». Ο Dupmes Abiola, παγκόσμιος επικεφαλής της καινοτομίας στο International Airlines Group, προσθέτει:« Η Zamna συνεργάζεται με την IAG για ένα έργο ψηφιακού μετασχηματισμού με τη συμμετοχή της British Airways και των άλλων μεταφορέων της IAG. Είναι πολύ συναρπαστικό. "

Η Zamna είναι στρατηγικός εταίρος της Διεθνούς Ένωσης Αεροπορικών Μεταφορών (IATA) και ενεργού μέλους της ομάδας εργασίας" One ID "της IATA

>Μεταφρασμένο από την Google <
Source link

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.