Η Google φέρνει στο BERT τη βελτίωση των αποτελεσμάτων αναζήτησης


Το Google σήμερα ανακοίνωσε μία από τις μεγαλύτερες ενημερώσεις του αλγορίθμου αναζήτησης τα τελευταία χρόνια. Με τη χρήση νέων τεχνικών νευρωνικών δικτύων για την καλύτερη κατανόηση των προθέσεων πίσω από τα ερωτήματα, η Google αναφέρει ότι τώρα μπορεί να προσφέρει πιο συναφή αποτελέσματα για περίπου μία στις 10 αναζητήσεις στις Η.Π.Α. στα Αγγλικά (με υποστήριξη για άλλες γλώσσες και τοπικές τοποθεσίες).

Στον κόσμο των ενημερώσεων αναζήτησης, όπου οι αλλαγές αλγορίθμων είναι συχνά πολύ πιο λεπτές, μια ενημέρωση που επηρεάζει το 10% των αναζητήσεων είναι μια αρκετά μεγάλη υπόθεση (και σίγουρα θα κρατήσει τον παγκόσμιο SEO εμπειρογνωμόνων τη νύχτα)

Το Google σημειώνει ότι αυτή η ενημερωμένη έκδοση θα λειτουργήσει καλύτερα για μεγαλύτερα ερωτήματα συνομιλητών – και με πολλούς τρόπους, έτσι θα σας αρέσει πραγματικά η Google να κάνετε αναζήτηση αυτές τις μέρες, διότι είναι ευκολότερο να ερμηνεύσετε μια πλήρη πρόταση

Η τεχνολογία πίσω από αυτό το νέο νευρωνικό δίκτυο ονομάζεται "Αναφορές αμφίδρομων κωδικοποιητών από μετασχηματιστές" ή BERT. Η Google μίλησε για το BERT πέρυσι και το άνοιξε τον κώδικα για την υλοποίησή του και τα προ-εκπαιδευμένα μοντέλα. Οι μετασχηματιστές αποτελούν μία από τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στη μηχανική μάθηση. Αυτά λειτουργούν ιδιαίτερα καλά για τα δεδομένα όπου η ακολουθία των στοιχείων είναι σημαντική, γεγονός που προφανώς τα καθιστά χρήσιμο εργαλείο για τη χρήση της φυσικής γλώσσας και, συνεπώς, ερωτημάτων αναζήτησης

. Η Google χρησιμοποιεί τα τελευταία τσιπ TPU για την εμφάνιση των αποτελεσμάτων αναζήτησης.

Στην ιδανική περίπτωση, αυτό σημαίνει ότι η Αναζήτηση Google είναι πλέον σε θέση να κατανοήσει ακριβώς τι ψάχνετε και να παρέχει πιο συναφή αποτελέσματα αναζήτησης και σύνθετα αποσπάσματα. Η ενημερωμένη έκδοση άρχισε να κυκλοφορεί αυτήν την εβδομάδα, επομένως έχετε περισσότερες πιθανότητες να δείτε κάποια από τα αποτελέσματά της στα αποτελέσματα αναζήτησης.

>Μεταφρασμένο από την Google <
Source link

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.