Η SpaceX σκοπεύει να προσφέρει δορυφορική ευρυζωνική υπηρεσία Starlink από το 2020

Η SpaceX σκοπεύει να προσφέρει δορυφορική ευρυζωνική υπηρεσία Starlink από το 2020


Η SpaceX θα εξετάσει την έναρξη λειτουργίας της υπηρεσίας Starlink για τους καταναλωτές κάποια στιγμή το επόμενο έτος, επιβεβαίωσε ο SpaceX, ο Πρόεδρος και ο COO Gwynne Shotwell σε συνάντηση στρογγυλής τραπέζης στα γραφεία της εταιρείας στην Ουάσινγκτον κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Συνεδρίου Αστροναυτικής (19459006) SpaceNews ). Ο Shotwell, ο οποίος εμφανίστηκε επίσης στη σκηνή της εκδήλωσης για να μοιραστεί κάποιες ενημερώσεις σχετικά με την πρόσφατη πρόοδο της SpaceX σε όλη την εταιρεία, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι, για να γίνει η ημερομηνία, θα χρειαστεί να ξεκινήσει από έξι έως οκτώ διαφορετικά ομαδικά ωφέλιμα φορτία δορυφόρων Starlink, ένας αριθμός που περιλαμβάνει την παρτίδα που ανέβηκε τον Μάιο του τρέχοντος έτους.

Το All Space, SpaceX έχει μοιραστεί στο παρελθόν ότι θα χρειαστεί 24 εκτοξεύσεις για να κάνει τον παγκόσμιο αστερισμό ] και μοιράστηκε εκείνη την περίοδο ότι σκοπεύει να ξεκινήσει με την υπηρεσία στις Βόρειες Ηνωμένες Πολιτείες και σε περιοχές του Καναδά που ξεκινούν τον επόμενο χρόνο. Αν και οι 24 εκτοξεύσεις θα προσφέρουν πλήρη κάλυψη σε παγκόσμιο επίπεδο, ο Shotwell είπε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι θα συνεχίσει να κάνει πρόσθετες εκκινήσεις μετά από αυτό, προκειμένου να επεκτείνει και να βελτιώσει την κάλυψη.

Στην πραγματικότητα, ο SpaceX κατέθεσε πρόσφατα γραφειοκρατία για να ξεκινήσει μέχρι και 30.000 δορυφόρους εκτός από τους 12.000 που έχει ήδη πάρει την άδεια να βάλει, για ένα συνολικό μέγεθος αστερισμού μέχρι 42.000. Ένας εκπρόσωπος του SpaceX το περιέγραψε προηγουμένως ως "λήψη μέτρων για την κλίμακα υπευθυνότητας της συνολικής χωρητικότητας δικτύου και της πυκνότητας δεδομένων της Starlink για την κάλυψη της αύξησης των αναμενόμενων αναγκών των χρηστών" σε μια δήλωση που δόθηκε στην TechCrunch

Η ιδιοκτησία και η λειτουργία ενός παγκόσμιου δορυφόρου ευρυζωνικών δορυφόρων ένα σημαντικό οδηγό εσόδων για το SpaceX και έναν σημαντικό πυλώνα προϊόντων στον οποίο η εταιρεία μπορεί να βασιστεί σε επαναλαμβανόμενα κέρδη καθώς ακολουθεί τα πιο φιλόδοξα προγράμματά της, συμπεριλαμβανομένων των ενδεχόμενων υπηρεσιών εκτόξευσης του Άρη. Η δημιουργία του δορυφόρου, ειδικά στην προβλεπόμενη κλίμακα, θα είναι σίγουρα μια δαπανηρή διαδικασία από μόνη της, αλλά η SpaceX εξετάζει τις εξελίξεις των προϊόντων της όπως το Starship που θα μπορεί να πάρει πολύ περισσότερα το φορτίο σε τροχιά από την άποψη του ωφέλιμου φορτίου, να μειώσει το δικό του και το κόστος εκτόξευσης του πελάτη με την πάροδο του χρόνου

Shotwell είπε επίσης στους δημοσιογράφους στη συγκέντρωση ότι η εταιρεία δοκιμάζει ήδη τη συνδεσιμότητα Starlink για το US Air Force Research Laboratory. δεν αποκάλυψε την τιμολόγηση των καταναλωτών, σημείωσε ότι πολλοί στις ΗΠΑ πληρώνουν $ 80 για υπηρεσίες που είναι υπο-par ήδη, ανά SpaceNews .

>Μεταφρασμένο από την Google <
Source link

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.