Η Ιαπωνία θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα Lunar Gateway της NASA για το πρόγραμμα Artemis

Η Ιαπωνία θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα Lunar Gateway της NASA για το πρόγραμμα Artemis


Η Ιαπωνία ανακοίνωσε επισήμως ότι θα συμμετάσχει με το έργο Lunar Gateway της NASA (μέσω του NHK ), το οποίο θα επιδιώξει να δημιουργήσει μια τροχιακή έρευνα και σταθμό στάσης γύρω από τη Σελήνη. Το Lunar Gateway αποτελεί βασικό στοιχείο του προγράμματος Artemis της NASA, το οποίο στοχεύει στο να προσγειωθεί η πρώτη αμερικανίδα γυναίκα και ο επόμενος αμερικανός στην επιφάνεια της Σελήνης μέχρι το 2024.

Η συμμετοχή της Ιαπωνίας επιβεβαιώθηκε την Παρασκευή σε μια συνάντηση της στρατηγικής Έδρα της Εθνικής Διαστημικής Πολιτικής, στην οποία παρευρέθηκε ο Πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Shinzo Abe. Το διοικητικό όργανο δέχθηκε μια σύσταση από μια ομάδα που συγκροτήθηκε για να μελετήσει το ενδεχόμενο να συμμετάσχει η Ιαπωνία στις προσπάθειες της NASA

Η συνεργασία με τη NASA στο Lunar Gateway της θα συμβάλει στην ωφέλεια της Ιαπωνίας με διάφορους τρόπους. ως τεχνολογικός ηγέτης και ενισχύοντας τις σχέσεις ΗΠΑ-Ιαπωνίας όταν πρόκειται για τη διασφάλιση ότι ο χώρος είναι ένας τόπος όπου μπορεί να διεξαχθεί διεθνής συνεργασία σε ειρηνικές επιχειρήσεις και έρευνα

Δεν υπάρχουν ακόμη λεπτομέρειες για το πώς θα συμμετάσχει η Ιαπωνία, έχει νόημα δεδομένου ότι η απόφαση αυτή έχει μόλις γίνει. Η εκκίνηση της ιαπωνικής σεληνιακής εξερεύνησης Ispace εξέφρασε την ικανοποίησή της για τα νέα και αναμένει ότι θα μπορέσει ενδεχομένως να συμβάλει με κάποια ιδιότητα, συγκεκριμένα μέσω της εταιρικής σχέσης που ανακοίνωσε με τον Draper νωρίτερα αυτό το έτος . το μέλλον της σεληνιακής εξερεύνησης, καθώς και τη σχέση μεταξύ Ιαπωνίας και Ηνωμένων Πολιτειών », δήλωσε ο Takeshi Hakamada, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του ispace σε μια ηλεκτρονική δήλωση. "Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η εταιρική σχέση Draper-ispace μπορεί να συμπληρώσει τις προσπάθειες των ΗΠΑ-Ιαπωνίας για μια βιώσιμη επιστροφή στη Σελήνη σε εμπορικό επίπεδο."

>Μεταφρασμένο από την Google <
Source link

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.