Η νέα πύλη του Facebook αυξάνει το απόρρητο, αλλά εξακολουθεί να ψάχνει για λόγο ύπαρξης

Η νέα πύλη του Facebook αυξάνει το απόρρητο, αλλά εξακολουθεί να ψάχνει για λόγο ύπαρξης


Το χρονοδιάγραμμα της αρχικής εκτόξευσης του Portal ήταν λιγότερο από το ιδανικό . Η εταιρεία αναγκάστηκε να ωθήσει τα πράγματα πίσω καθώς το σκάνδαλο Cambridge Analytica έπληξε ολόκληρο το μπράγιο, μόνο για να χτυπήσει με μια άλλη αποκάλυψη παραβιάσεων δεδομένων. Εάν υπάρχει ένα μάθημα για να μάθετε με τη συνέχεια του φετινού έτους, είναι ότι δεν μπορεί να είναι μια καλή στιγμή για την εταιρεία να απελευθερώσει ένα κομμάτι της συσκευής οικιακού εξοπλισμού.

Αν δεν υπάρχει τίποτε άλλο, η φαινομενικά ατελείωτη παρέλαση της κακής διαφήμισης είχε το χτύπημα για να κάνει την εταιρεία ιδιαίτερα προληπτική όσον αφορά την προστασία της ιδιωτικής ζωής με έναν τρόπο που δεν υπάρχει ο ανταγωνισμός. Ένα από τα κύρια παράπονά μου σχετικά με το Nest Hub Max της Google είναι η έλλειψη φυσικού κλείστρου φωτογραφικών μηχανών. Η αρχική πύλη, εν τω μεταξύ, ήρθε με ένα μικρό κομμάτι πλαστικό που κόπηκε πάνω από την κάμερα.

"Ήταν μια ωραία σκέψη, αλλά πρακτικά οι χρήστες θα μπορούσαν να χάσουν αυτό και δεν είναι πάντοτε ορατοί και διαθέσιμοι για χρήστες που θέλουν να καλύψουν με ευγένεια την κάμερα", δήλωσε στο TechCrunch ο διευθυντής Facebook της διαχείρισης προϊόντων Micah Collins. "Έτσι θέλαμε να βεβαιωθούμε ότι αυτό ήταν ένα πολύ αναπόσπαστο και επικοινωνιακό κομμάτι του σχεδίου."

Η νέα έκδοση της συσκευής ανταλλάσσει το κομμάτι του πλαστικού πλαστικού για ένα φυσικό κουμπί τριών θέσεων . Όλος ο δρόμος προς τα δεξιά είναι ανοιχτός και έτοιμος για δουλειά. Η μέση καλύπτει την κάμερα με ενσωματωμένο φυσικό κλείστρο ενώ κρατάει το μικρόφωνο. Η μετάβαση σε όλη τη διαδρομή προς τα αριστερά αποσυνδέει τόσο την κάμερα όσο και το μικρόφωνο. Αυτό επίσης ενεργοποιεί μια κόκκινη λυχνία LED, επιτρέποντάς σας να γνωρίζετε ότι και οι δύο είναι σβηστές. Για δικούς μου σκοπούς, αυτή η μεσαία ρύθμιση γίνεται πιο χρήσιμη. Υποψιάζομαι ότι και εγώ δεν θα είμαι μόνος σε αυτό το μέτωπο.

Φυσικά, η απενεργοποίηση της κάμερας καταστρέφει τον πρωταρχικό σκοπό της συσκευής. Στην καρδιά της, η πύλη είναι προϊόν οικιακής τηλεδιάσκεψης. Η συμπερίληψη στοιχείων όπως η έξυπνη λειτουργικότητα εμφάνισης Alexa και οι υπηρεσίες μουσικής όπως το Spotify και η Pandora είναι ωραία, αλλά είναι ένα είδος μπόνους. Κανείς δεν αγοράζει μια πύλη επειδή είναι μια πιό συναρπαστική έξυπνη οθόνη από ένα Echo Show ή το Google Nest Hub Max.

Η πρόταση αξίας του Facebook είναι το δικό του οικοσύστημα. Είναι η σιωπηρή αντίληψη ότι εάν είστε άτομο που βρίσκεται στο διαδίκτυο, οι πιθανότητες είναι ότι έχετε ήδη επιλέξει το Facebook, το Facebook Messenger και τώρα το WhatsApp. Εκεί η συσκευή προσπαθεί να ξεχωρίσει.

Η πρώτη γενιά πήρε ένα πόδι επάνω με κάποια πολύ έξυπνη κάμερα AI panning, ζουμ και πλαισιώνοντας. Ήταν ένα εξαιρετικό χαρακτηριστικό και ένα θα ήταν ωραίο να δούμε ενσωματωμένες σε συσκευές όπως το Echo Show, όπου η εμπειρία της βιντεοσυνομιλίας αφήνει κάτι επιθυμητό. Η Google, εν τω μεταξύ, υιοθέτησε κάτι παρόμοιο για το Nest Hub Max (ενώ η αρχική, μικρότερη συσκευή εξακολουθεί να στερείται κάμερας), η οποία ασφαλώς έβγαλε μέρος του ανέμου από τα πανιά του Facebook εδώ

 Alexa B

έκανε μια ωραία δουλειά ", λέει ο Collins, διπλωματικά. "Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι που ακολούθησαν το προβάδισμα μας με την έννοια της προσπάθειας να προσφέρουμε μια πλουσιότερη εμπειρία κλήσης".

Κάποιος παίρνει το συναίσθημα που το Facebook προσπαθεί πολύ να τυλίξει τον εγκέφαλό του γύρω από το τι είναι ο διαφοροποιητής του και η νέα έκδοση της Πύλης δεν κάνει πολλά για να διευκρινίσει αυτή τη δήλωση αποστολής. Ενώ η εταιρεία επέμενε ότι η αυξανόμενη οικογένεια των συσκευών είναι ένα παιχνίδι και από μόνα τους, είναι δύσκολο να κλονιστεί η ιδέα ότι η οικογένεια Portal λειτουργεί καλύτερα ως ένα είδος σχεδίου αναφοράς για τον τρόπο με τον οποίο οι κατασκευαστές υλικού τρίτων κατασκευαστών θα μπορούσαν να ενσωματώσουν καλύτερα τις υπηρεσίες της στα δικά τους σχέδια.

Δεν προτείνω, φυσικά, ότι το Facebook δεν μπορεί να ξεφύγει από αυτό το παράδειγμα. Η γραμμή επιφανείας της Microsoft παρουσιάζει ένα μοντέλο για τη μετάβαση από αναφορά σε βιώσιμο προϊόν. Προς το παρόν, ωστόσο, δεν υπάρχουν πολλά που να συνιστούν τις προσφορές του Facebook, ιδιαίτερα με το εξωτερικό σύννεφο των προσφορών προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Δηλαδή, υπάρχουν πράγματα που μπορούν να απομακρυνθούν από αυτή τη γενιά. Ο σχεδιασμός της κορνίζας, ενώ είναι πολύ λιγότερο ενδιαφέρουσα και αισθητικά ευχάριστος από τον προκάτοχό του, δείχνει το πιθανότερο μέλλον αυτών των συσκευών: μια ώθηση για να συνδυάσετε πιο άνετα με το περιβάλλον τους. Καθώς η καινοτομία της κατηγορίας αρχίζει να φθείρεται, περισσότεροι χρήστες είναι πιθανό να επιλέξουν λειτουργία πάνω από τη φόρμα.

Υπάρχει επίσης το έξυπνο kickstand. Θα παραδεχθώ, ήμουν λίγο αμηχανία όταν βγάζω το βύσμα από το κιβώτιο, αλλά το άκαμπτο κομμάτι που βγαίνει από την πλάτη σάς επιτρέπει να γυρίσετε μεταξύ πορτραίτου και τοπίου, ανάλογα με την πηγή στο άλλο άκρο (κινητό έναντι άλλου (19659015) Alexa A ” width=”1024″ height=”666″ />

Η πύλη περιλαμβάνει μερικές άλλες ωραίες πινελιές. Η εταιρεία προσθέτει επιπλέον AR Effects και Story Time Stories. Όπως και οι υπόλοιπες έξυπνες οθόνες με λειτουργία Alexa, το Portal στερείται εφαρμογής YouTube, αν και μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτό μέσω του ενσωματωμένου προγράμματος περιήγησης. Είναι μια ενοχλητική λύση αλλά είναι καλό να έχουμε παρόλα αυτά, πόσο σημαντική είναι μια υπηρεσία όπως το YouTube για μια έξυπνη εμφάνιση όπως αυτή.

Διαφορετικά, το λιγότερο καθολικό Facebook Watch είναι η κύρια πηγή σας εδώ. Υπάρχουν 14 εφαρμογές που βρίσκονται επί του παρόντος στο κατάστημα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που είναι ήδη προεγκατεστημένες. Ο κατάλογος περιλαμβάνει μεγάλα ονόματα όπως CNN, Food Network, Pandora, Spotify και iHeartRadio. Πέρα από αυτό, πρόκειται να βασιστείτε στο ενσωματωμένο πρόγραμμα περιήγησης, απαιτώντας πολύ πληκτρολόγηση σε μια όρθια οθόνη.

Η τιμή είναι ασφαλώς αξιοπρεπής. Σε 179 δολάρια, δεν μπορώ να φανταστώ ότι το Facebook κάνει έναν τόνο χρημάτων σε αυτά. Στην πραγματικότητα, δεν είναι απολύτως σαφές γιατί το Facebook κάνει την Πύλη καθόλου, έξω από το απόθεμα "που θέλει [ing] να συνδέσει τον κόσμο." Ίσως μια φορά το υπολογίζει ότι θα έχει έναν λόγο για τον οποίο οι υπόλοιποι από εμάς θα πρέπει να επιβιβαστούν.

>Μεταφρασμένο από την Google <
Source link

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.