Ο νέος ρομποτικός βραχίονας της Eureka Robotics έχει σχεδιαστεί για οπτικούς φακούς και καθρέφτες

Ο νέος ρομποτικός βραχίονας της Eureka Robotics έχει σχεδιαστεί για οπτικούς φακούς και καθρέφτες


Πέρυσι, το τεχνολογικό πανεπιστήμιο Nanyang της Σιγκαπούρης είχε μια μικρή ιική αίσθηση στα χέρια του με την απελευθέρωση του Ikea Bot . Το ρομπότ περιστράφηκε γύρω από τους ανάρμοστους ανθρώπους του, συγκεντρώνοντας αυτόνομα μια Ikea σε λιγότερο από 9 λεπτά.

Η ίδια ομάδα βρίσκεται πίσω από το NTU spinoff, το Eureka Robotics, το οποίο σήμερα το πρωί έκανε το ντεμπούτο του στον Archimedes, έναν ρομποτικό βραχίονα έξι αξόνων σχεδιασμένο να συλλαμβάνει και να χειρίζεται τους οπτικούς φακούς και τους καθρέφτες. Η λειτουργικότητα είναι σίγουρα λιγότερο φιλική προς το βίντεο του YouTube από τον προκάτοχό του για τη συναρμολόγηση επίπλων, αλλά πιθανότατα υπάρχουν πολύ περισσότερα χρήματα στην οπτική.

Ο Archmides είναι ικανός να χειρίζεται φακούς και καθρέφτες πολλών μεγεθών και να φορτώνει σε μια σειρά δίσκων που πρόκειται να επικαλυφθεί. Η εισαγωγή ενός ρομποτικού βραχίονα στη διαδικασία μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη των ελαττωμάτων που εισάγονται από τις ανθρώπινες αλληλεπιδράσεις. Η πρόκληση, φυσικά, είναι να δημιουργηθεί ένας ρομποτικός βραχίονας που να μπορεί να χειριστεί τέτοια λεπτά αντικείμενα χωρίς να τα καταστρέψει στη διαδικασία.

"Με τον Archimedes έχουμε πάρει ακρίβεια στα επίπεδα δεκάδων μικρών", δήλωσε ο συνιδρυτής της εταιρείας και ο αναπληρωτής καθηγητής Pham Quang Cuon σε ένα δελτίο που συνδέεται με τις ειδήσεις. "Η ακρίβεια της τοποθέτησης των αντικειμένων είναι μέσα σε ένα δέκατο του χιλιοστού, αλλά αυτό συμβαίνει με την ευγένεια της ανθρώπινης αφή που έγινε δυνατή από τους αλγόριθμους ελέγχου μας".

Το ρομπότ κάνει το ντεμπούτο αυτό το βράδυ σε εμπορική εκδήλωση ρομποτικής αυτή την εβδομάδα Νοτιοανατολική Ασία.

>Μεταφρασμένο από την Google <
Source link

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.